ABS

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to som myslel, nech napisu i ty co uz mali vymenene cidla. mozu sa "báť" aj ty co na to este neprisli :?
PEPSON
Člen Týmu

Příspěvek od PEPSON »

Měnil jsem teď kola za letní.Chtěl jsem sundat ty konektory z čidel ABS(na zadních kolech),ale nepřišel jsem na to,jak ten konektor vytáhnout.Hlavně jsem se bál ať ho neulomím,bylo by dobré je prostříknout Kontoxem(preventivně),než pak platit za výměnu.Nevíte někdo jak se dají sundat??Díky.
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Na ty konektory bych sám nešahal.Jsou tak micro,jestli je máš třeba taky načatý tak se ti sami zlomí jako u mě.Když mi to sundavaly tak to proste nedokázaly bez toho aby se to nezlomilo.Pak když jsem to viděl tak jsem viděl,že by to stejně tak dopadlo.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

Uz svietim aj ja :(
4 roky, 45 tis. km

Objednal som sa do servisu, snad to nebude treba menit, inak pojde 260 eur do kvalitneho auta... a to sa mi kamarat stazoval ze dal so stareho Peugeota uz 400 eur tento rok...

Da sa nejako zistit ktore je to koleso?
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

a uz nesvieti :) zrusil som teda servis, ale reakcia bola: Yaris? tam moze blbnut ten senzor...
caruser
Navigátor

Příspěvek od caruser »

to: piglet

Dá sa presne zistiť, ktorý je to senzor. Pri oprave treba vymeniť aj kabeláž, nielen senzor. Tie senzory sú dosť častá porucha u Yarisov. Často sa stáva, že senzor zhasne a opätovne sa rozbliká až po určitom čase :)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

piglet píše:a uz nesvieti :) zrusil som teda servis, ale reakcia bola: Yaris? tam moze blbnut ten senzor...
neboj on ti zasvieti. viem o com hovorim a pravdepodobne to bude zadny pravy senzor
Obrázek
mio
Věčnej rejpal

kontrolka ABS

Příspěvek od mio »

Caute,
prave som si pozeral ze som tu mal prispevok presne pred 2 rokmi ohladom kontrolky ABS. Pred nedavnom mi to totiz znova zacalo svietit pocas dlhsej cesty,aj prestalo a zacalo a teraz to nesvieti...Cize ubehlo asi 20 000km od posledneho "cistenia" senzora na pravom zadnom kolese v servise a je to tu zase. PResne ked je husta nadielka snehu a mokrej sneh. kase na ceste,tak je to iste ze sa to objavi. Dnes som pisal mail na infotoyota.sk a uvidim ci mi vobec pride odpoved. Dam vediet.
Kontrolkam Zdar!
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od muco »

No, to som aj ja zvedavý... :cry:
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mozem ti povedat ze sa ti to bude opakovat. a coraz castejsie. ked ti to vycistia-prestane, ale iba na urcity cas. pomoze vymena a bude pokoj.ak to je vramci zaruky-daj si to vymenit. inak je to investicia cca 200eur
Obrázek
mio
Věčnej rejpal

kontrolka ABS

Příspěvek od mio »

Takze som dostal odpoved z Toyoty.sk ze zvolavacia akcia nieje od vyrobcu vyhlasena pre tento problem a ze si to mozem nechat vymenit v servise, senzor s napajacim kablom.A potvrdili, ze problem je v tom ze vnika vlhkost do samotneho snimaca.
Takze nech vnika nadalej :D urcite sa to nechystam menit v autorizovanom servise...
ale ma to stve...taka vec by sa v Toyote nemala stat, co ohrozuje bezpecnost moju aj vasu....vydrzalo to cca 75 000km (3roky)...
A neviem ci je predpoklad ze sa to objavi aj u ostatnych snimacov?????
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od muco »

Pekne.. dobre vedieť 8)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“