Auris Hybrid

nová modelová řada - nástupce Corolly
riki18
Člen Týmu

Příspěvek od riki18 »

Vcera sme si prevzali noveho Aurisa HSD. Dojmy musi draha sem napisat, ja som na nom isiel 2 km :)) Dali sme na zimu 16tky cierne toyotacke disky a Continentaly TS850 205/55/16. Zacali sme tankovat 98, pocas zabehu je lepsie striedat alebo len jeden typ paliva?

Dakujem
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

98 je na pikacu... lej tam normalni 95ku a je to...
Back in Czech.
riki18
Člen Týmu

Příspěvek od riki18 »

Vykonnostne je 98 ovela lepsia ako 95. Na BMW to robi velky rozdiel.
Samozrejme hybrid nie je o vykone ale aj spalovanie moze byt efektnejsie.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

pikovina... Ale klidne plat vic.. :-D NIKDY nepoznas rozdil... Kdybych te posadil do sve toyoty a nerekl ti co tam je za palivo, tak to nikdy nepoznas... A ve sve se ti to jen "zda", ale neni to tak.. Specifikace je napsana na N95 a naladeni taky. vykonove neni absolutne zadny rozdil!!!!!
Back in Czech.
riki18
Člen Týmu

Příspěvek od riki18 »

Urcite nezda pretoze jazdim vela s auto a kazdu zmenu poznam a hlavne casy na racelogicu su rapide ine. Taktiez merany vykon na brzde. V tomto sa velmi mylis. Napr 100-200 pri 95 a 98 je rozdiel az sekunda. Vykonovo cca 30k. Bavime sa o aute nad 400k. Preto sa pytam ci to ma zmysel aj na hybride aj v ramci spotreby.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

pro motor, ktery to umi vyuzit to smysl ma, púro nizkootackovy benzin v hybridu urcite ne, kdyby to melo smysl, mas na vicku nadrze napsano, ze mas tankonvat N98, jako u vsech sportaku ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty, riki :-D ty jsi asi fakt kokot.. vid? Ptas se na auris hybrid a jako nesmyslny priklad uvedes auto nad 400koni a rozdil pod 10 procent.. :-D
Kazdopadne tam lej co chces, ale uz se nikdy neptej jestli je to spravne, protoze chces jen slyset to, ze to delas spravne a neni lepsi cesta nez tvoje.... A takovy muzu byt jen ja, nebot ja jsem o sve pravde presvedcen.. :-D .. :-D
Back in Czech.
riki18
Člen Týmu

Příspěvek od riki18 »

Na bmw je odporucane 95. Viko je jedna vec a realne poznatky druha. Vacsie oktanove cislo znamena aj lepsie spalovanie motora. Cize tym padom spotreba je nizsia. Podlozene na viacerych autach. Otazka padla ci je to aj pri hybride a toho kkta mozes oznacovat len seba.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne.... ani jedna z implikace a polopravd neni ve skutecnosti vubec podlozena realitou.. a ver mi mam treti toyotu v rade a na kazde jsem jiz najezdil pres neco s vsemoznymi palivy...
Vyssi oktanove cislo znamena pro benzinove toyota motory pouze zmenu nastaveni predstihu a to pouze v jistem pripade. Jinak na ne NEMA zadny vliv... Spotreba neklesne, lepe se nic nespaluje, mapa se neprenastavuje...
Evidentne kokot jsi.. takze asi nema cenu ti to nejak moc detailneji popisovat...
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A to ani nemluvim o tom, ze jevy, ktere popisujes se daji dosahnout i jen tim, ze natankujes N95 bez biosracky (prominte, bioslozky). Napriklad Maxxmotion N95 nebo V-Power Nitro 95 jsou benziny za lehce vic penez, ale jsou dokonce lepsi v tomto smeru nez bezne N98 s biosrackou (uz zase, pardon). :-)
Mimochodem, abych tedy ukazal nesmyslnost nekterych tvych tvrzeni... E85 ma oktanove cislo cca 101 - 105 a rozhodne lepe nespaluje. LPG a CNG jakbysmet. Dokonce se ti muze s toyotou stat, ze na paliva 105+ ti bude delat prave prenastaveni predstihu problem.
Takze vstan z nocniku a otevri svou mysl.... otevri svou mysl... (kde jsem tohle sakra vyhrabal?).
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A jeste posledni vec, kasli na to, ze to je hybrid, protoze benzin tam lejes jen do bezne spalovaci casti, tedy velmi normalniho benzinoveho toyota motoru bez primeho vstrikovani paliva.
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

btw uzh jsem videl motor, kde byl nality elf zavodni benzin ktery mel mezi 103-106 oktany a tak krasne odpalene pisty...to byla proste nadhera pohledet :)

Delali i test v 5gear, porovnavali viceoktanove palivo v beznem motru... u motoru rekneme do 170k nebyl poznat rozdil, na golfu gti, ktery prece jen toci o neco vice a je jinak ladeny, to pridalo 2 kone? U 300 konoveho Subaru uz to bylo znat...pro hybrid je to naprosto zbytecne, muzes schvalne zkusit odbrzdit to nekde ve zkusebne...mozna budes prekvapeny.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

At zije nitrometan a ricinovy olej.. :-) Kurva ja bych umichal takovou raketovou smes, to by ten muj motor cubrnel.. ale zas si rikam proc to? :-)
Back in Czech.
riki18
Člen Týmu

Příspěvek od riki18 »

Ludia, nechapem vase zmyslanie ale OK. Povedal som ze E85 budem davat do hybrida? Nie. Davam ho do upravenej jednotky na BMW. Bez problemov. Tisicky aut v usa s tym jazdia uz nejaku dobu a nikto nema prepalene piesty a pod. Samozrejme teplota spalovanie u E85 je ina ako u bezneho benzinu aj spotreba je vyssia. Samotne porovnanie 95 a 98benzinu je v prospech 98. Lepsie nerozoberat tuto temu dalej.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ano, pokud myslis drazsi provoz.. :-)))))) Ve vsem ostatnim je N95.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“