Svítí kontrolka ABS
Osobně jsem tuto servisní akci absolvovalmuco píše:Budú sťahovať všetky vozy ,ktorých sa to týka a bezplatne opravia daný problém. Určite ťa budú kontaktovať,ak si v Toyota servise evidovaná. Teda ak si auto nekupila ako druhý majitel. Ak ano, treba sa informovať v servise alebo na centrale info@toyota.sk .migela5210 píše:
Ještě, co znamená servisní akce..
Inak-pre densa. Odkial máš tuto informáciu???

Mimochodem není to svolávačka, ale řeší se to až když se to projeví a pouze na kole (zadním), které má poruchu. Neřeší se to preventivně

Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Tak jsem byl hodně zaskočen vyjádřením servisu.
Nejedná se o servisní akci a tuto závadu řeší "zdarma" pouze v záruce.
Pokud vám tuto závadu řešili například 14 dní před skončením záruky a vám se tato závada projeví například po měsící od opravy třeba i na stejném kole máte smůlu a budete si to muset zaplatit - pak platí již záruka 2 roky...
Tímto bych všem kdo mají Yarisky NG ještě v záruce s touto výrobní vadou, aby se projeli s odpojeným konektorem čidla ABS na zadním pravém kole (u výfuku), poté nahlásili problém v servisu a požadovali opravu v rámci záruky.
Chyba zůstane uložena v řídící jednotce.
A po cca 1-2 měsích to stejné udělat na levém kole. Ať máte Yardu v cajku.
Otázka jestli tento postup k něčemu je - viz poslední odstavec níže...
Vždycky jsem si myslel, že je Toyota na zákazníka shovívavější obzvlášť v případě kdy je jasné, že nějaký konstruktér něco zapinkal a oni si to nechtějí přiznat a udělat na to servisní akci.
Myslím si, že ABS je docela vysoce prioritní systém na to, aby to nechali tak plavat...
Hnus, hnus a opět jen hnus.
Mimochodem mi začala opět svítit porucha ABS na NGéčku, tak jsem zvědav jestli se ozvalo zadní levé nebo již opravované pravé kolo u výfuku - Toyoto Havířov - těš se
Nejedná se o servisní akci a tuto závadu řeší "zdarma" pouze v záruce.
Pokud vám tuto závadu řešili například 14 dní před skončením záruky a vám se tato závada projeví například po měsící od opravy třeba i na stejném kole máte smůlu a budete si to muset zaplatit - pak platí již záruka 2 roky...
Tímto bych všem kdo mají Yarisky NG ještě v záruce s touto výrobní vadou, aby se projeli s odpojeným konektorem čidla ABS na zadním pravém kole (u výfuku), poté nahlásili problém v servisu a požadovali opravu v rámci záruky.
Chyba zůstane uložena v řídící jednotce.
A po cca 1-2 měsích to stejné udělat na levém kole. Ať máte Yardu v cajku.
Otázka jestli tento postup k něčemu je - viz poslední odstavec níže...
Vždycky jsem si myslel, že je Toyota na zákazníka shovívavější obzvlášť v případě kdy je jasné, že nějaký konstruktér něco zapinkal a oni si to nechtějí přiznat a udělat na to servisní akci.
Myslím si, že ABS je docela vysoce prioritní systém na to, aby to nechali tak plavat...
Hnus, hnus a opět jen hnus.
Mimochodem mi začala opět svítit porucha ABS na NGéčku, tak jsem zvědav jestli se ozvalo zadní levé nebo již opravované pravé kolo u výfuku - Toyoto Havířov - těš se

2 denso
Napiš do TMCZ a pokud uznáš za vhodné zveřejni jejich odpověď zde na fóru. Divil by ses ale TMCZ čte toto fórum. Mám to z vlastní zkušenosti.
Napiš do TMCZ a pokud uznáš za vhodné zveřejni jejich odpověď zde na fóru. Divil by ses ale TMCZ čte toto fórum. Mám to z vlastní zkušenosti.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Servis s touto vadou jsem podstoupil v autorizovanem servisu.Cena cca 85OO za cidlo.Nema vyznam nekomu psat.Toto ti proste do zaruky nedaji.I v servisu jsem to řešil,nelibil se mi přístup, že o tom vědí a nedají aspon slevu na díl.Za kabel jestli si pamatuji chtěli cca 800 kč.Nové čidlo,už je upgradované a nemělo by se to opakovat.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Čo od nich čakáš? Že sem napíšu "přijeďte všichni" opravíme vám to ...??? " z toho vela nemajú-ked je to v záruke opravované... Jooo-keby si to mal po záruke,tak to je iné. Ale zasa-je to čisto o prístupe servisu k zákazníkovi. Ja si osobne myslím,že by mal servis sám od seba dať podnet,že sa niečo deje s tým čidlom,kedže je to verejné tajomstvo a robí to XY% ludom! A potom je na ťahu TMCZ,či dá podnet zasa výrobcovi na zvolávačku alebo nie-.denso píše:Má to nějaký efekt že to tady TMCZ čte?
Autorizované servisy tady taky čmuchají a nic z toho...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
je toto jeste aktualni a co potrebujes presne??? otakos@seznam.cz chce to nejdriv ze vseho na diagnostiku ( diagnostiku delaji i neautorizovani servisaci) a lze to take vydratkovat a pak zavadu proverit (promerit atd )
No, to človek vylúčiť nikdy nemôže, to je pravda - a je to jedno či je to servis toyota alebo hocijakej značky ,alebo aj servis typu garážovej výmeny na kolene - ak ti teda nevrátia pôvodný diel,ktorý sa vymenil za nový, je to na tebe,či im dôveruješ alebo nie... Ide preto o maximálnu dôveru k servisu .
No ale zasa- na druhej strane - ak by to čidlo len vyčistili,neviem či by 3 roky vydržalo .
Pozn. ked som mal ešte fiestu,menili mi naburane dvere za nové. Do zakazkovej listiny sa zaznačilo,že chcem nazad staré dvere. A čo sa stalo? Ked som prišiel po auto,samozrejme som musel dvere vypýtať a čo bolo ešte viac šokujúce , že tie dvere už v servise nemali... A to bol servis dllllhoročnej existencie a velkého mena: Ford- Euromotor BB
Takže čachre-machre sa môžu ( a nemusia) robiť všade!
No ale zasa- na druhej strane - ak by to čidlo len vyčistili,neviem či by 3 roky vydržalo .

Pozn. ked som mal ešte fiestu,menili mi naburane dvere za nové. Do zakazkovej listiny sa zaznačilo,že chcem nazad staré dvere. A čo sa stalo? Ked som prišiel po auto,samozrejme som musel dvere vypýtať a čo bolo ešte viac šokujúce , že tie dvere už v servise nemali... A to bol servis dllllhoročnej existencie a velkého mena: Ford- Euromotor BB

Takže čachre-machre sa môžu ( a nemusia) robiť všade!
V servisu ve kterém to dělali jsem byl vždy u mého auta přítomen i když se to servisu nelíbilo. Viděl jsem na vlastní oči jak mění pouze část náboje kola - tedy část s čidlem a konektorem včetně kabelového svazku. Měli na to nějaký SST přípravektomko píše:ja chapem, ...taka otazka : si si 100% isty ze ti ho naozaj vymenili? dali ti stary do ruky? bol si pri vymene? to ze ti ho akoze vymenili a fungovalo-mohlo znamenat ze ti ho vycistili. kolkokrat za to servis nemoze ale len individualne dany servisak

Starý díl mi nedali jelikož se jednalo o záruční opravu v rámci 3-leté garance.
cidlo ABS
Auto uz je po zaruce nebo ne???
Re: cidlo ABS
Samozřejmě po zárucetoyotak píše:Auto uz je po zaruce nebo ne???