Skla(okna)
Pssst.. tak jsem chvili dyl browsdal a nejak moc jsem toho o nich nenasel. Sezente mi MSDS o tech nano super cisticich. Zatim jsem nasel pouze to, ze Supreme nano glass a nanosterace obsahuje smes 1 a 2 propanolu nic ivc a nic min.
Pokud by tam ale byl ten SiO2, tak by to bylo jako brusna pasta, ne? Kazdopadne, kdo jste si to koupil, prosim sezente mi MSDS a technicky list (povinost dodat ma prodejce). Diky

Back in Czech.
aczasa: já jsem si aplikoval Gtechniq a určitě k tomu žádný technický list nebyl. Už jen z toho důvodu, že výrobce si chrání výrobní tajemství. K Becherovce také nedostaneš podrobné složení.
Jinak se nejedná o "nano čističe", to je poměrně časté chybné označení, nýbrž samotné nano prostředky jsou protekce.
To že se musí povrch před nanesením samotného nano produktu vyčistit, je proto, aby ten nanoprodukt dobře přilnul.
Vím, někdy ty nano produkty bývají dvousložkové, nebo se doporučuje před nimi použít ještě jiný produkt, chybně také označovaný nano(zřejmě proto, že ten následný je opravdu nano), ale to co přijde před finálním nano produktem, jsou normální čistidla.
Tedy, že by nano produkty čistily, tedy ještě více obnažily povrch(lak, sklo), je mylná. Nano produkty nic nečistí, nýbrž povrch chrání a dávají mu nové vlastnosti.
Jinak se nejedná o "nano čističe", to je poměrně časté chybné označení, nýbrž samotné nano prostředky jsou protekce.
To že se musí povrch před nanesením samotného nano produktu vyčistit, je proto, aby ten nanoprodukt dobře přilnul.
Vím, někdy ty nano produkty bývají dvousložkové, nebo se doporučuje před nimi použít ještě jiný produkt, chybně také označovaný nano(zřejmě proto, že ten následný je opravdu nano), ale to co přijde před finálním nano produktem, jsou normální čistidla.
Tedy, že by nano produkty čistily, tedy ještě více obnažily povrch(lak, sklo), je mylná. Nano produkty nic nečistí, nýbrž povrch chrání a dávají mu nové vlastnosti.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
stani, jsi mimo, nauc se legislativu chemie az budes tohle priste rikat.
Je to pouze protipravni jednani (nebo vyuzivani nejasnosti v zakone) ze strany prodejcu. Prodejcu, ne vyrobce, ten ho jiste posila.
Jo a Beherovka spada do kategorie potravin a pochutin a pro tu jsou zcela jina pravidla (ovsem jasne slozeni je tam take uverejneno).
Jinak G4Technik jsem nasel a ten ma v sobe az 50% jemne frakce SiO2. Vzhledem k tomu, ze se nanasi a aplikuje ve dvou krocich, tak je to opravdu jemny brusny papir s lepidlem a druha vrstva je jen polymer na "zakryti" teto vrstvy.
Neni tam vubec nic nano, absolutne jasny ukaz ciste komercniho vyuziti tohoto slova (jako BIO, EKO.....)...

Jo a Beherovka spada do kategorie potravin a pochutin a pro tu jsou zcela jina pravidla (ovsem jasne slozeni je tam take uverejneno).
Jinak G4Technik jsem nasel a ten ma v sobe az 50% jemne frakce SiO2. Vzhledem k tomu, ze se nanasi a aplikuje ve dvou krocich, tak je to opravdu jemny brusny papir s lepidlem a druha vrstva je jen polymer na "zakryti" teto vrstvy.
Neni tam vubec nic nano, absolutne jasny ukaz ciste komercniho vyuziti tohoto slova (jako BIO, EKO.....)...
Back in Czech.
aczasa: asi máš na mysli "GTechniq G4", ano to právě není žádný nano produkt, nýbrž čistidlo(pro hloubkové čištění) - jak ostatně píši hned v prvním příspěvku tohoto vlákna, který má připravit povrch právě pro samotný nano produkt. Samotný nano produkt je až GTechniq G1.
Zbytek tvého posledního příspěvku nechávám raději bez komentáře.
Zbytek tvého posledního příspěvku nechávám raději bez komentáře.

stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
A proc Stani? naopak, cekal bych, ze tam prave zareagujes....
A u toho G4 Glass Nano polish bych teda cekal vice soudnosti nez jen to, ze mi reknes, ze to je cistic..
((((
Navic u G1 a G3 a G5 neni ani zminka o nano..
Takze to tezko bude jak rikas... Tedy aspon podle vyrobce nikoliv prodejce.
Navic dle vyrobce je pouze doporuceno pouziti G4 pred aplikaci tech ostatnich... nikoliv bezpodminecne nutne..
Teda to je zase zklamani...
A u toho G4 Glass Nano polish bych teda cekal vice soudnosti nez jen to, ze mi reknes, ze to je cistic..

Navic u G1 a G3 a G5 neni ani zminka o nano..

Navic dle vyrobce je pouze doporuceno pouziti G4 pred aplikaci tech ostatnich... nikoliv bezpodminecne nutne..

Back in Czech.
A kdyz uz jsme u tech Gtechniq
Koukal jsem primo na vyrobce a ma v navodech primy dukaz, ze lze.
Protoze kdyz tvrdi, ze jeho pripravek je narozdil od ostatnich poutan ke sklu kovalentne a tedy ne jen slabymi interakcemi jako konkurence, tak hned nize napise u aplikace.... Radsi pouzijte bavlneny hadrik a jemne to "rozmatlejte", protoze husta vlakna mikroplyse a prilisna sila by mohly zpusobit prilis velke odstraneni pripravku.
No to bych se fakt asi oklepal, kdybych to cetl jako chemik a fyzik...
Odhlednu od toho, ze na nejake slusnejsi poutani ke sklu bych potreboval nejakou drsnou florovodikovou nebo tak neco a buhvijake by to melo potom efekty na sklo a jeho cirost a soumernou pruhlednost.

Odhlednu od toho, ze na nejake slusnejsi poutani ke sklu bych potreboval nejakou drsnou florovodikovou nebo tak neco a buhvijake by to melo potom efekty na sklo a jeho cirost a soumernou pruhlednost.

Back in Czech.
Ano, to "bezpodmínečné nutné" je ode mě(aby tím byl kladen důraz na to, že je to potřebné), ale já sám to mám od praktiků, kteří s těmito přípravky mají bohaté zkušenosti. Lze nalézt také v různých zahraničních diskuzích a ukázkových videích na YouTube.
A každý z nich říká, před G1 nebo G3, jasně použít G4.
I když to výrobce "jen" doporučuje.
Jinak já nestuduji slovíčkaření a přesné názvy, ale jak přípravek v praxi opravdu funguje.
A nebaví mě toto nějak dokazovat a hledat. OK, když se mýlím tak to přiznám, nikdo není neomylný. Nikdo nezná vše. Bazírovat na slovíčkaření, hnidopišném pitvání, také není ta správná cesta. Vše je pouze relativní, nic není absolutního.
Ani moje příspěvky, ani kohokoli jiného.
Tady, obrázek vpravo dole: "nano".
A každý z nich říká, před G1 nebo G3, jasně použít G4.
I když to výrobce "jen" doporučuje.

Jinak já nestuduji slovíčkaření a přesné názvy, ale jak přípravek v praxi opravdu funguje.

A nebaví mě toto nějak dokazovat a hledat. OK, když se mýlím tak to přiznám, nikdo není neomylný. Nikdo nezná vše. Bazírovat na slovíčkaření, hnidopišném pitvání, také není ta správná cesta. Vše je pouze relativní, nic není absolutního.

Tady, obrázek vpravo dole: "nano".
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Pravda... Tak holt takhle... ani tohle nano neni nano ve smyslu velikosti.. protoze vrstva toho tipu je v desitkach az stovkach mikrometru, tedy na hony vzdalene nanometrum a nano casticim.
))))) Bohuzel je to hrich reklamek, kdy je jasne, ze kdyz to neni videt tak je to jasne nano... protoze mikro je uz holt okoukany a nekdo by mohl tvrdit, ze mikro uz by mohlo byt videt okem... A to nemluve o tom, ze vrstva ma "stejny" index lomu jako sklo a tedy nebude videt ani pri milimetrove vrstve (dokud bude cista). Problem s vydrzi je v tom, ze je to organika a ta podleha UV degradaci a za ty dva roky na slunci bude spise zazloutla a bude ji treba dobre odstranit a aplikovat znovu..
O skutecne funkcia fungovani toho pripravku jsem se ale zamerne nebavil a nekomentoval, protoze tam je situace mnohem slozitejsi nez jen ciste rict, kdyz pouzovaji nano, tak nevi o cem mluvi.....
A kdyz teda uz jsme u funkce (zivocichare). Stani, byl bys ochoten provest sponzorovany test? Vzit dva kusy (max 30x30 cm skla) a osetrit jeden Gtechniq a druhy jen zcela nejlevnejsim protidestidlem a dat je ven na nejaky samo domo stojanek a pravidelne (jednou za tyden asi staci) sem hodit jejich fotky? Abychom to ukazali v praxi? Zaplatim rad naklady na ty pripravky.
Pripdane mi zasli cca 1 - 3 ml toh opripravku a primeru G4 a ja to udelam doma na stresnim okne (ma totiz vcelku porovnatelny sklon, jen stale veknu, pusobi na nej vse co na auto, jen nevyhoda je v tom, ze se nezahreje tolik jako auto na rozpalenem parkovisti a nedostane tolik ran od much a kaminku, ale pro srovnani.. staci... Nejlevnejsi rainoff od sheronu doma mam. .

O skutecne funkcia fungovani toho pripravku jsem se ale zamerne nebavil a nekomentoval, protoze tam je situace mnohem slozitejsi nez jen ciste rict, kdyz pouzovaji nano, tak nevi o cem mluvi.....
A kdyz teda uz jsme u funkce (zivocichare). Stani, byl bys ochoten provest sponzorovany test? Vzit dva kusy (max 30x30 cm skla) a osetrit jeden Gtechniq a druhy jen zcela nejlevnejsim protidestidlem a dat je ven na nejaky samo domo stojanek a pravidelne (jednou za tyden asi staci) sem hodit jejich fotky? Abychom to ukazali v praxi? Zaplatim rad naklady na ty pripravky.

Pripdane mi zasli cca 1 - 3 ml toh opripravku a primeru G4 a ja to udelam doma na stresnim okne (ma totiz vcelku porovnatelny sklon, jen stale veknu, pusobi na nej vse co na auto, jen nevyhoda je v tom, ze se nezahreje tolik jako auto na rozpalenem parkovisti a nedostane tolik ran od much a kaminku, ale pro srovnani.. staci... Nejlevnejsi rainoff od sheronu doma mam. .

Back in Czech.
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No konečně někdo , kdo se nebojí nových věcíStan píše:............. doporučili tohle:
http://www.nanosterace.cz/
Cena cca 160,-
Před nanesením jsem všechny skla očistil jednoduše kuchyňskou houbičkou a ceroxem (optický leštivo) ve vodě a vytřel do sucha. Nic víc. Následná aplikace jedné složky a po půl hoďce druhé. Pak se to má nechat v klidu působit. Sice jsem se při aplikaci v zavřené malé garáži asi trošku přiotrávil výparama (izopropylalkohol), ale jeden ibáč bolest hlavy hned spravil.
No a výsledek? Už v padesátce ve městě kapky krásně utíkají nahoru. Ale hlavně je to úplnej výsměch všem, co ráno rozmrazujou a škrábou okna!! Já jsem po noci v horách (-18°C) přišel a jemně metličkou ometl jinovatku a hotovo. Celá ulice škrábala jak o život. Pro mě fakt neuvěřitelný.

je to sice konkurence, ale podle toho co píšeš,(dvě složky) to mají trochu jiné. S našim přípravkem se nemusíš bát pracovat v garáži.obsahuje pouze líh . obsahem balení jsou i přípravky k důkladnému očištění skla, včetně utěrek a kluci toyoťáci mají na vše ještě k základní slevě pro registované zákazníky + 5% tj celkem 10% slevu.
dodal jsem i videa, takže vidíte jak efekt deště, tak efekt mrazu. www.nano4peace.cz
Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
Pokud to obsahuje opravdu jen propanol, pak to bude asi šméčko(odpovídala by tomu i cena).
Praktický efekt by byl založen pouze na momentálním dobrém vyčištění skla - kdy se objektivně může zdát, že kapky na něm nedrží ale pěkně klouzají pryč. Tento efekt by byl ale krátkodobý.
Jasně, je třeba počítat s tím, (jak jinak), že i v tomto segmentu se vyskytnou šméčka. Název "nano" je v módě, tak proč toho nevyužít.
Produkt jsem ale nezkoušel, nemám na něj žádné reference, takže ho nemohu hodnotit.
Praktický efekt by byl založen pouze na momentálním dobrém vyčištění skla - kdy se objektivně může zdát, že kapky na něm nedrží ale pěkně klouzají pryč. Tento efekt by byl ale krátkodobý.
Jasně, je třeba počítat s tím, (jak jinak), že i v tomto segmentu se vyskytnou šméčka. Název "nano" je v módě, tak proč toho nevyužít.
Produkt jsem ale nezkoušel, nemám na něj žádné reference, takže ho nemohu hodnotit.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
takže říkáš ,že když mám v TL napsáno složení: ethanol a voda a o SiO2 tam nic není, tak když tyto dvě látky smíchám v tajném poměru, tak budu mít po jejich aplikaci na jakýkoli povrch vytvořenou vodoodpudivou vrstvu, která vydrží ,,až ,,pět let...aczasa píše:A kdyz uz jsme u tech GtechniqKoukal jsem primo na vyrobce a ma v navodech primy dukaz, ze lze.
Protoze kdyz tvrdi, ze jeho pripravek je narozdil od ostatnich poutan ke sklu kovalentne a tedy ne jen slabymi interakcemi jako konkurence, tak hned nize napise u aplikace.... Radsi pouzijte bavlneny hadrik a jemne to "rozmatlejte", protoze husta vlakna mikroplyse a prilisna sila by mohly zpusobit prilis velke odstraneni pripravku.
No to bych se fakt asi oklepal, kdybych to cetl jako chemik a fyzik...
kurňa ,beru klíče od garáže a jdu dělat pokusy....
NS fasáda, je na vodní bázi, když jsem jí stříkal na zídku u baráku, tak přišel můj pes(pravěký jorkmut) a to co mi ukáplo na zem, tak slízal.Nebylo toho moc, než jsem si toho všiml ale pár kapek to bylo a asi mu to i chutnalo. Na zídce se projevuje hydrofobní efekt i dnes a pes je po půl roce stále na živu......,hele když budeš ještě chvíli šťourat, tak určitě něco vyšťouráš.....něco hnědého, a kdyby to smrdělo, tak tu mám výborný prostředek s obsahem NANO stříbra, který likviduje pachy.

a když tak všechno víš o podvodech, tak mi vysvětli , jakým podvodem je možné, že když natřu něčím co nic neosahuje(podle tebe) krbové sklo, tak měsíc se na tom skle projevuje efekt výrazně menšího znečištění(jelikož mám všechno naimpregnované z poloviny-kromě předního skla auta, tak to mohu objektivně posoudit)
z mého pohledu je Gtechniq kvalitnější produkt (retrakce vody je cca stejná, funkčnost bude delší, ale nevím ,jestli poměr cena výkon bude adekvátní), než jaký máme v nabídce my, je ovšem výrazně dražší a složitější na aplikaci.
Naposledy upravil(a) krchovman dne pát 21.12.2012, 12:52, celkem upraveno 1 x.
Jen rikam co vim z chemie a fyziky a co je za informace u tech nanosteracu.
Nemohu si pomoci, ale argumentace tipu silikonova fasada (ktera se silikonem nema nic spolecneho a stavarsky silika muze byt temer jakykoliv cement......)... Takze se do me nepoustejte s tim, ze nechcete slovickarit a pritom mi ale netvrdte zaroven, ze to ma nanotechnologie a nano ucinky a tak...
A naposledy rikam, ze to je propanol ... takze zadny lih a zadny ethanol. A zadna voda..
NANOsterace vypada jako produkt, ktery je velice vzdalen svym popisem a uvadenym slozenim. Tot vse... Funkci ani cenu ani nic jineho nehodlam absolutne komentovat, protoze k ni nic nemam. Ale kombinace propanolu a vyssiho esteru mastne kyseliny ti udela vode odpudivou vrstvu raaaaz dva.... A pokud bude dobre drzet na podkladu, tak tam muze mit ucitek i pet let... jen se treba velmi lehce zmeni barva.
A pro krachmana... jako dite jsem jedl omitku a taky mi nic nebylo... A na to SiO2 je nemisitelne s vodou a cimkoliv... Takze tam funguje jen jako plnic a jako skrabadlo... Pokud bych chtel super vrstvu, tak pouzijte vodni sklo (kde je sice taky kremik, ale ne jako nano castice, ani super mega drceny kremen)....
Zkuste si nalejt trochu vodniho skla na predni ciste sklo... nic divneho neuvidite ale bude to perfektne odpuzovat vodu.
Aj.. ze bych to teda nakonec prostrelil?

A naposledy rikam, ze to je propanol ... takze zadny lih a zadny ethanol. A zadna voda..

A pro krachmana... jako dite jsem jedl omitku a taky mi nic nebylo... A na to SiO2 je nemisitelne s vodou a cimkoliv... Takze tam funguje jen jako plnic a jako skrabadlo... Pokud bych chtel super vrstvu, tak pouzijte vodni sklo (kde je sice taky kremik, ale ne jako nano castice, ani super mega drceny kremen)....

Back in Czech.
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
to by ovšem byla silikátová a né silikonová....aczasa píše:Jen rikam co vim z chemie a fyziky a co je za informace u tech nanosteracu.Nemohu si pomoci, ale argumentace tipu silikonova fasada (ktera se silikonem nema nic spolecneho a stavarsky silika muze byt temer jakykoliv cement......)...
neprostřelil

ale..... HLAVNĚ ZRAVÍ A KLÍDEK
p.s. máme i jiné nanoprodukty , např barva, která dokáže čistit vzduch.

Takze ve finale ja se vam snazim je rici, ze holiny nejsou hodiny, prestoze se oboje natahuje v nektere variante..... Zatimco vy se mi snazite vnutit, ze to funguje a jak to uzasne funguje, prestoze ja o funkci nejak radsi nic moc netvrdim.... A to jsem vyzkousel jiz asi sedm ruznych pripravku na osetreni celniho skla. Bohuzel jasny vitez ani nic extra uzasneho nebylo. Stale kapalina do ostrikovacu a slusne sterace jsou asi nejlepsi prostredek na okna (obzvlaste za jizdy). A nejvice v zime, protoze voda se soli prave velmi efektivne nici a degraduje prozatim vsechny zname i ty NANO technologie.
Back in Czech.