Yaris HSD
nezavisle
Tak webasto nezavisle kurenie ma uz montaznu sadu aj pre yaris HSD...oslovil som jedneho autorizovaneho partnera pre Webasto a cena z montazou cca 1250 eciek s casovacom a cca 1450 s dialkovym.Vyjadrenie Toyoty k zaruke....zaruka zostava, len pri castiach ovplyvnenych montazou bude posudeny vplyv nezavisleho kurenia,inak povedane nemozu ti neuznat vyfuk...ale mozu ti neuznat ak vznikne skrat na elektroinstalcii v dôsledku nezavisleho kurenia, pripadne je jasne ze zivotnost akumulatora 12 Voltoveho pojde dole...nakolko kurenie si berie dake tie watiky pre cinnost + pohon ventilatora v kabine, co by pri hybride nemusel byt taky problem lebo auto sa rozbieha na baterku a nepotrebuje startovat z 12V baterky.
Videl bych to, ze to bude podbny jako na Aurisu nebo Avensisu. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=17442 http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=18376slaavko píše:Zdravim, minuly tyzden som si objednal Yaris HSD. Mate v nom uz niekto tempomat? V Toyote v ZA mi tvrdili, ze nie je mozne dorobit ho tam, ale niekde na tomto fore som cital, ze to mozne je... Ma niekto realnu skusenost? Bez tempomatu to bude tazke
RAV4 HSD FWD
Ahoj pani,nevie,alebo nema dakto schemu ako je zapojeny chladiaci okruh v yarise hsd?: lebo teda tych hadic je tam mraky .)..Aj chladiaci system elektroniky ma vlastny chladic ? Pri pohlade do motora je pri chladici podlhovasta nadobka na chladiacu tekutinu to je asi motor, vzadu za tou riadiacou elektronikou je dalsia taka hranata nadobka a tam asi chladiaca tekutina na tu elektroniku..na prvaje strane chladica su vstup aj vystup z chladica a to iste aj na lavej.Dalsiu vec co nechapem, po jazde (6km) su obe nadrzky studene...ale privodne hadice do chladica teple.V normalnom aute sa otvara vstup vody do chladica termostatom az ked sa ohreje okruh motor, vymenik, expanzka nie? V normal motore vidim pri pohlade do nadrzky ako sa voda vracia z motora ,zenie je vodne cerpadlo, v HSD je to inak?..Preco sa pytam, chcem nahodit elektricky predohrev motora, konkretne typ ktory ma obehove cerpadlo a napaja sa do hadice chladenia motora, ale nemozem sa vyznat v tej spleti hadic .).Auto ma totizo na kratke trasy teraz v zime (6km) stale spusteny benzinovy motor a ten bezi len aby sa auto ohrialo co je zbytocna spotreba paliva.
najprv bol termin 9 mesiacov, pri spisani objednavky uz 6 mesiacov, ale teroreticky to vraj moze byt aj skor. takze dufam, ze niekedy v marci-aprili by mohol pristhuli píše:slaavko aky ti dali termin na dodanie?