Par otazok (brzdy, zvuky v interieri)

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Kiny
Člen Týmu

Par otazok (brzdy, zvuky v interieri)

Příspěvek od Kiny »

Caute!
Posledny mesiac sa vyvazam na novom aurise a zatial som vysledoval par veci, ktore sa mi nie uplne pacia
Nieje to cisto novy voz, ale je od dealera toyota so zaurkou, ma 2 roky a najazdene 18,000km, takze ho ako novy povazujem :)
1.) Par krat som si vsimol, ze ked auto dlhsie stoji na mieste, povedzme 2 dni, prvych par kilometrov vydavaju brdzy cudne zvuky. Je to take vyrazne suchanie, ktore je dost pocut v kabine. Po par km a prebrzdeniach to utichne a je zasa vsetko ok. Je to normalne?
2.) Ked uz mi tie brzdy vydavali cudne zvuky pozeral som disky a nevyzeraju, ze by boli rovnomerne zosuchane. Nieco som sa docital tuna na fore, pomoze nechat vycistit brzdy?
3.)Vela skripania v kabine vodica. Vyslovene na nervy je uchyt bezpecnostneho pasu na vodicovej strane, ktory ked sa dostane do zlej polohy skripe nonstop. Takisto na zlej ceste je pocut drncanie niekde od laveho vodicovho kolena. Mate s tym skusenosti?

Dakujem :)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

pas mi vrze taky, nekolikrat mi to prostrikali VDckem v Toyote a problem se opakoval, ted to samo od sebe prestalo, tak jsem rad...ale da se to promazat v miste, kde je uchyceny k sedacce.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Brzdy - zareznou klidne za par hodin v mokru a desti a navic se tam obcas dostane zrnicko pisku (vic zrnicek), takze dva km a klid je zcela v poradku. Rozhodne pomuze nechat vycistit poradne brzdy a namazat je.

Pokud se ti ale opravdu sjizdeji nerovnomerne kotouce, tak to muze byt neco zavaznejsiho.

Vrzani v interieru.. :-) Co chces za radu? najdi zdroj, zkus vycpat, slepit, namazat.. .cokoliv co pomuze.
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Brzdové kotouče jsou z nějaké litiny a ta rychle rezne. Stačí chvíle stání venku a už jsou tam fleky. Takže tyto zvuky jsou v pořádku.
Ovšem u brzd je třeba (zvláště od té doby, co se nepoužívá azbest do destiček) dodržovat pravidlo nebrzdit dlouho mírně, ale spíše krátce a prudce. Aby se destičky a kotouče očistily.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Auris“