Matice pro plecháče
- daihatsu.materia
- Člen Týmu
Matice pro plecháče
Ahoj všem, chci se zeptat, jestli někdo teď na zimu u nového aurise řešil při přezouvání na plecháče, jaké matice pro tento typ disků? Všechny konfigurátory na netu a i v prodejnách Kelly, Elit vybraly matice se stoupáním 1,5, jenže když mi prodavač jednu půjčil na vyzkoušení, zjistil jsem, že stoupání je 1,25. Věděl by někdo alternativu, nebo co s tím? V obou prodejnách mě odkázali na Toyotu přímo, což tedy v pondělí taky učiním. Nechce se mi ale věřit, že by tyhle obyčejný matice byly něco extra? Má někdo nějaký postřeh? Jinak tedy doufám, že plecháče, které už mám doma jsou vybrané správně, protože jsem jel zase podle TP a konfigurátorů u prodejců a že mi někde ve 130 km/h neupadne kolo.
Díky za odpovědi.

- daihatsu.materia
- Člen Týmu
Tak jsem dnes volal do Toyoty a šéf od mechaniků mi potvrdil, že to musí být 1,5, jinak že by to prý byla nějaká výjimka ... Nevím, zítra pojedu do pneuservisu a zkusím to přímo tam. Ono v tom obchodě už to zadávání požadavku na zboží z jejich strany bylo takový divný. Chvíli maník tvrdil, že je nemá, pak zase že se spletl a objednal je a výsledek byl pak ZERO. 

- daihatsu.materia
- Člen Týmu
Záhada s maticemi vyřešena. Jel jsem do pneuservisu a tam mi 2 zaměstnanci tvrdili, že můžu použít původní matice i na plecháče, což se mi tedy moc nezamlouvalo. Přezouvat jsem jel ale jinam a tam se zhrozili a prodali mi a namontovali klasický matky. Chyba tedy byla v prodejně/prodavači - ELIT, který objednal bůhvíjaký zboží. No nic. Ještě musím doplnit do vercajku klíč č. 17 

- daihatsu.materia
- Člen Týmu
Díky všem za ohlasy. Už nebudu shánět origoš matky, když jsem to vyřešil, ale je dobré vědět, že nějaké existují.
Teď budu hlavně jezdit, páč mám zatím na tacháku pouhých 250 Km. Mohl by ještě někdo napsat zkušenosti, po jaké době se tak vůz zajede? Psalo se tu porůznu, že si motor sedá a tak ... Spotřebu zatím neřeším - zimní pneu a vůbec zimní období, to zrovna nejsou ideální podmínky pro test spotřeby. 

TZV zajeti motoru jak to nekdo kdysi znal a prezentoval neni vubec validni pro dnesni auta (a ani vcerejsi). Neni potreba menit prvni olej po 1500km (a uz vubec ne protoze byly v motoru nejake ty piliny z vyroby jak jsem kdesi slysel). Jedinym duvodem pro tohle bylo dlouhe stani auta s puvodni naplni od vyroby po uvedeni do provozu.
Jako doporuceni je ujet cca 500 - 1000km s velmi lehkou nohou i na plynu i na brzde, aby se vse dostalo do operativniho stavu (ruzne ochranne filmy a vymezeni vuli se odstrani, vymezi)....
Pote je to jiz auto jako kazde jine.
Jako doporuceni je ujet cca 500 - 1000km s velmi lehkou nohou i na plynu i na brzde, aby se vse dostalo do operativniho stavu (ruzne ochranne filmy a vymezeni vuli se odstrani, vymezi)....
Pote je to jiz auto jako kazde jine.
Back in Czech.