Yaris HSD
spotreba
Kukam huli ze uz tam mas prvy udaj za spotrebu..5,41
aj tebe to asi neda a ponahanas ju .)...dokedy z nadrze prejdem po dialnici len malu cast spotreba sa drzi len kusok nad 4 litrami. Najviac mi uskodilo chorvatsko po dialnici s boxom na streche.

- huli
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
inak neviem ci sa s tym stretol uz nejaky majitel, ale ked tankujem tak mam problemy normalne natankovat. stlacim pistol na plno, zaistim a cca za 5 sekund mi ju vypne. musim pomaly tankovat aby som tam vobec nieco dostal. takze kym dam plnu trva to aj 2 minuty. a to je nadrz iba 36l.
vie niekto kde moze byt problem.
inak spotreba stale jazdim za 4.5 stale sa to tam drzi...
vie niekto kde moze byt problem.
inak spotreba stale jazdim za 4.5 stale sa to tam drzi...
tankovanie
Ked zasunies pistol povitiahni ju o daky 1-2 cm a daj ju akoby sikmo..potom natankujes na 1 raz...je tam dost uzke to hrdlo oproti inym autam.
Huli, neviem ako sa Ti darí robiť takú spotrebu?, jazdím s HSD Aurisom za podstatne menej, 4,5L považujeme s manželkou s ktorou sa striedame, za "prehru", ona jazdí svižne,plynulo večšinnou po meste tak max za 3.8L, a ja keď si to pokazím na dialnici / max 120km/h, ale stále rovnako / tak stále pod 4,5L.
Hybrid vyžaduje prax a návyk na plynulú kontinualnu jazdu, obce na el.phon, za obcou max akcelerácia aby bola čo najkratšia na 90 - 100km/h a potom uberiem a zase idem v ekomode a len udržujem zvolenú rýchlosť.Samozrejme záleží aj na okolitej premávke. Nevyhýbam sa potrebnej akcelerácii, ale zásadne aj pri predbiehaní pedál na max a čo najkratšiu dobu.Postupné zrýchlovanie mimo ecomodu len zvyšuje spotrebu.Určite si to odsleduješ a prídeš na tie vlastnosti, ktoré zaručujú malú spotrebu a zároveň dynamickú jazdu.
Hybrid vyžaduje prax a návyk na plynulú kontinualnu jazdu, obce na el.phon, za obcou max akcelerácia aby bola čo najkratšia na 90 - 100km/h a potom uberiem a zase idem v ekomode a len udržujem zvolenú rýchlosť.Samozrejme záleží aj na okolitej premávke. Nevyhýbam sa potrebnej akcelerácii, ale zásadne aj pri predbiehaní pedál na max a čo najkratšiu dobu.Postupné zrýchlovanie mimo ecomodu len zvyšuje spotrebu.Určite si to odsleduješ a prídeš na tie vlastnosti, ktoré zaručujú malú spotrebu a zároveň dynamickú jazdu.
Zdravím a gratuluji k novému vozu. Taky uvažuji o Yarisu HSD , nebo možná i novém Aurisu HSD. Uvidíme podle ceny.... Svezl jsem se v tom na předváděčce a je to super. Chci se zeptat jestli se ti podařilo nějak stlačit cenu při nákupu. A až budeš mít nějaké nové zkušenosti a poznatky , tak se poděl. Díkdescent píše:A mám ho, paráda![]()
![]()
Jinak máte taky ten senso paket? Jak se ujistíte, že je auto opravu zavřené?