Koupit - nekoupit ? yaris 3.gen. active 1 litr - koupeno

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
pepyn
Člen Týmu

Koupit - nekoupit ? yaris 3.gen. active 1 litr - koupeno

Příspěvek od pepyn »

Zdravím všechny,
velice vážně uvažuji o koupi nového yarise výbava activ. (nájezd cca 15000 km,80% okresky)
Jelikož jsem spokojeným majitelem yarise 2008,kterého si taky necháme,tak nový je horkým favoritem na koupi.Dosavadní zkušenosti spolehlivost,nízké náklady,hovoří koupit.Jelikož na trhu s auty je konkurence,tak nevím jestli po 4 letech nemám změnit značku.Jako nástřely např.honda jazz (dost dobré),suzuki swift,kia rio,nový ceed,nový i30,
Rozum i finance mi říkají koupit zase yarise (asi se slevou).Zase nevím nic o novém,jestli jsou ve spolehlivosti jako jeho předchůdci.
Dík za jakékoli rady.
Naposledy upravil(a) pepyn dne čtv 20.09.2012, 23:08, celkem upraveno 1 x.
"BUBBLE" 08/12, Toyota Yaris NG11 5HB 1.0 VVT-i 5M/T Active, 5,5 lt/100 km
muco
Věčnej rejpal

Re: Koupit - nekoupit ?

Příspěvek od muco »

Ak máš možnosť za dobrú cenu si ho kupiť ,prečo nie !
V takom prípade myslím nemáš velmi na výber.

No určite asi nechceš to, aby ti niekto porovnaval nový yaris so "starým"... 8) -čo sa týka spolahlivosti,je to jeden a ten istý motor(napr. pri 1.33) ako je v starom yarise.No o tom všetkom už asi aj tak vieš.V motore sa nezmenilo nič.Teda pokial nechceš hybrida.
Ak by si nechcel ísť z hocijakého dôvodu už to toyoty,môj názor je taký, že by som uvažoval možno o Kia ceed ,možno Hyundai i30. Alebo čo takto Ford fiesta? Honda jazz je dosť v cene ale inak sa mi aj docela pozdáva. :lol:
Rozhodne však nie SWIFT !!! To by si išiel do horšieho a to dúfam nechceš. :?
diesell
Člen Týmu

Příspěvek od diesell »

Kiu seed mel od znamyho znamej a vracel ji, pry vysoka spotreba a stale nejake problemy. Mozna patecni kus, ale i tak... A proc menit neco, co mas overeno..?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Možno pepynovi ide skôr o to,že by vyskúšal aj niečo iného. :wink: Ved terajšieho yarisa nezahadzuje.
Ja tiež mám rád zmeny (i ked nie vždy sa to vyplatí).
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Dík za příspěvky,fakt je,že jdu zítra pro yarise 1,0 activ,bílý ,časem dodám foto. Ono celé rozhodování urychlil fakt,že včera našeho yarise postihla tzv.totálka. Tudíž bylo potřeba jednat,tak jsme vsadili na jistotu. Časem napíšu i nějaké poznatky. :D
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Beres Yarisa 3. generacie (toho uplne fungloveho)?
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Ano beru Yarisa 3.gen. a do včerejška jsem měl 2.gen.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

pepyn píše:Dík za příspěvky,fakt je,že jdu zítra pro yarise 1,0 activ,bílý ,časem dodám foto. Ono celé rozhodování urychlil fakt,že včera našeho yarise postihla tzv.totálka. Tudíž bylo potřeba jednat,tak jsme vsadili na jistotu. Časem napíšu i nějaké poznatky. :D

Jaaak totálka :oops:
Kam si ho zapichol a ako? Stalo sa niekom niečo ?keďže to je totálka,musí byť docela velký chumáč z neho :?
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Zdar, tak uplynulo trochu času a já se vrátím k diskusi.
„Jaaak totálka
Kam si ho zapichol a ako? Stalo sa niekom niečo ?keďže to je totálka,musí byť docela velký chumáč z neho !“
Totálka viz foto.
Obrázek
Obrázek

Zbyly mi zimní komplety kol viz.sekce bazar
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=22289
23.8. jsem koupil yaris 3.gen active 1 litr v bílé b.
Nechci hanit 2.gen. protože jsem byl spokojen, taky se nechci chlubit nedej bože povýšeně chovat, ale je to dost hodně rozdílné auto. Podvozek tlumenější, převodovka jiná - delší, řazení přesnější, použité materiály, celkový komfort šel nahoru. Solidní podsvícení palubky.(hlavně v noci)
Negativa bych viděl: v noci když zařadím zpátečku, tak se na displeji objeví obraz ze zadní kamery, který je velmi světlý a to díky zadnímu osvětlení – velmi září do oči (displej vypínám i když je v tuto chvíli nastaven noční režim) samozřejmě kdyby to bylo míň, tak jde zase houby vidět. V noci nejsou nijak podsvícené ovladače na volantu jsou tam jen někde výstupky jinde stejně veliké prohlubně, nejde to při jízdě s jistotou „nahmatat“, tak se mě stalo, že místo abych hovor přijal, tak ho zruším.
Momentálně najeto cca 1700 km, první čepování do plna je průměr 5,12 l, 5,54 l, 5,59 l – začínám tlačit na pilu, zato 2.gen tam to šlo lépe (tím nechci spouštět knihu rekordů kolik to komu jede).
Když to shrnu, tak bych do toho šel znova.
Pánové zdar
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, rozflákal si ho slušne,ale som prekvapený ,že vlastne vo vnutri sa asi podla fotiek nikomu nič nestalo -a aj cez to všetko je to ako "totálka"....
Píšem hlavne preto,že pri uzatváraní hav.poistky som si priplatil nejakých cca 80€ , ktorý je práve len na "totálku".Myslel som si,že ak bude totálka,tak je to v podstate už jedno,lebo pravdepodobne pri nej už možno živý nevyleziem.No vidím, že totálka môže byť aj bez ujmu na zdraví...Ten príplatok je len na to,že aj keby som mal takúto nehodu,tak mi vrátia plnú sumu auta-bez amortizácie. To zn. že pri takomto "odpísaní" auta havarijná poistka ako taká zaplatí sice len sumu po amortizácii ,no a toto pripoistenie slúži na to ,že mi doplatia zvyšnú plnú cenu auta,čo som za ňu dal pri kúpe.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mam dojem ze totalka sa povazuje uz vtedy ked je naruseny podvozok, kasňa
Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Totalka je, pokud cena opravy dosahuje 70% a vice aktualni ceny vozidla.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
mio
Věčnej rejpal

totalka

Příspěvek od mio »

Ale inac si vsimnite tie fotky z totalky, ze ako ostala kabina neposkodena,predne stlpiky,celne sklo, presne ako v crashtestoch co pisali o Yarise ze spravili kabinu ako vajicko a deformacne zony tak ze v podstate taka celovka by nemala velmi ublizit pasazierom... a podla fotiek mi to aj tak pripada.... ale skoda ho. no teda hlavne dufam ze sa posadke pepyna nic nestalo.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
trud
Řidič

totalka

Příspěvek od trud »

totalka je vtedy ak poistovna podla vnutornych pravidiel uzna ze je to TOTALKA.. poistovne maju nastavene percento na 70% az 100% to ma myslim QBE..ale nie som si isty..mojej moc do totalky nechybalo..a to som na aute dosiel z chorvatska.nerozbite ziadane svetlo.sklo..zasah do spodku zadnych dvier..dali sa este zavriet.. .) a vravim do totalky moc nechybalo..auto malo len dva roky..ak by som sa dostal do totlaky "utriem" usta :)..vtedy je som ja ako majitel dost v nevyhode...poistovna ta osklbe :) je super ze si si za 80 doplatil v poistovni poistenie pre totalku..to iste stoji za 80 :) Ktora positova to bola, ak to ne je tajne
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
muco
Věčnej rejpal

Re: totalka

Příspěvek od muco »

Odpovědět

Zpět na „Yaris“