Čas od času se mi nedaří nastartovat. Nejčastěji když je motor zahřátý. Baterie je v pořádku, kontrolky se normálně rozsvítí, ale startér se vůbec neroztočí. Vypadá to jako by byl problém s imobilizérem. Na letošní dovolené se mi to stalo 1300 km od domova Zkoušel jsem i náhradní klíč, ale problém byl stále stejný. Asi na 6 pokus Auris normálně naskočil a pokračovali jsme dalších 2000 km úplně bez problémů. Netušíte kde hledat chybu? Auto je 1,5 roku staré (koupené jako předváděčka) tedy v záruce.
Takové problémy jsem měl před lety s Favoritem, kde se občas zkratovaly desky v baterii.
Ted strilim, ale vim, ze Auris nestartuje pokud neni spojka uplne na zemi...nemuze byt problem v tom, ze tam mas nejaky tlusty koberecek nebo neco takoveho?? Nebo, ze by blblo to cidlo, ktere kontroluje tu spojku?
nemyslim, ze to bude cidlo mechanicke, ze by rozhodovalo i zavzdusneni, myslim, ze to bude elektronicke cidlo na dorazu u pedalu spojky(to je jen moje domenka, takze mechanici nekamenujte mne).
No a napadlo mne to jako prvni vec, pokud bych vzal, ze auto je technicky ok, tak tohle je zaruceny zpusob, kdy auto ani nehodi jiskru, proste otocis klickem a nic. Vsak si to vyzkousej, zmackni spojku do 3/4 a otoc klickem, pak ji zmackni nadoraz a uvidis.
Vyzkoušeno, je to tím spínačem Nicméně spojka nezabírá tak, jak bych chtěl (občas mi to chcípne hlavně při couvání). Dá se zdvih pedálu nastavit tou kontramatkou u pedálu? Prozradíte mi kde případně najdu odvzušnovací šroub? Děkuji.
Odvzdušnění bývá u pracovního válce, ale s tou matkou bych moc nešíboval. Radši se s tím nauč lépe zacházet, bývá to o zvyk. Každé auto tu spojku stejně mívá jinak.