Rozobratie svetlometov

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
Odpovědět
TomasY
Člen Týmu

Rozobratie svetlometov

Příspěvek od TomasY »

Zdravim
Potreboval by som na kompletku rozobrat hlavny svetlomet. Lenze neviem pohnut s prednym plexi co chrani parabolu atd. Bohuzial je to tam zatmelene po obvode.
Pre lepšiu predstavu, tu je obrázok .
Nepoznate na to nejaku fintu ako oddelit to plexisklo od zbytku svetlometu bez deštrukcie? Mne uz dosla fantazia.... :roll:
Nerad by som sa uchylil k poslednej variante, ze to jednoducho odrezem a potom zlepím.

Za napady vopred ďakujem.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Myslím, že to byl Drgi, ze slovenského fóra, který chtěl oddělit skleněný světlomet, a nakonec to dopadlo tak, že to musel nějakou chvíli opatrně péct v troubě, aby ten tmel vyměknul a povolil. Ale i když ten Tvůj světlomet asi není přímo z plexiskla, ale snad nějakého polykarbonátu, tak nevím, jestli je to to pravé....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

dela se to postupnym nahrivanim horkovzduskou.... a odchlipnutim... je to opravdu teplem meknouci tmel...
Back in Czech.
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

ano, ano, u nas na SK fore je na to pekny podrobny navod, jo a pisal to Chmelo tusim...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

pred dvomi tyzdnami som to absolvoval...
na 10 minut do teplovzdusnej rury na nejakych 120 °C a potom v rukaviciach opatrne oddelit...
s5 som to daval znova do rury a ked tmel zmäkkol, tak som to pritlacil dohromady...

ja som prerabal RHD svetla na LHD...
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Diki moc hosi. skusim to. :wink:

Ja chcem zase vymenit tie šuntove kružky za CCFL. a vycistit bordel co sa tam dostal. A ked uvidim ako to tam je dnuka, tak uvazujem aj nad servami na naklapanie ze tam nejak namontujem zo starych svetiel.

Edit:
Prave som to rozobral. POROD! :D
jarson
Věčnej rejpal

Re: Rozobratie svetlometov

Příspěvek od jarson »

tak som to tiez skusal. Dal som hmlovku z cariny na 5minut na 100stupnov do rury a potom zapacil na najsilnejsej strane a slo to.Akurat spät to budem tesnit nanovo, pocitam , ze použijem tmel na lepenie autoskiel asi. Ta povodna vypln sa mi už nejako nepacila tak som to radsej ocistil a zatmelim nanovo.
Doplnkova otazka: cim obnovit parabolu? Myslite , že bežny chromový spray ( farba) so zrkadlovým leskom bude staciť? "Nezhorí" to teplom pri svietení? Nie , ze by som musel toto obnovit, este je to celkom pekne , len ma tak napadlo, ked to mam otvorene...
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Stačit to nebude.
Já bych to zkusil vzít měkkým hadříkem namočeným v lihu.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

mas pravdu je to naprd. U mna dovod rozborky bolo zbielenie skla aj paraboly od vyparov zo sek.lepidla. Totiž ulomila sa mi ta čepička pred ziarovkou a to by cez STK nepreslo- oslnovalo to( srnka to bola ...a toto sme vtedy nezistili)Teda lieh by na toto urcite nestacil. Nakoniec to islo CIFom na nadobí ( rada - lepsii je pripravok na lestenie chromu, hoci aj do kuchyne ) a na nedostupných miestach som to ocistil zrezaným drievkom - klasicka zapalka. Potom ten lieh a bolo to zase ciste . Lenže chcel som to trochu obnovit, lebo na jednom mieste sa mi podarilo pri "leštení" to mierne predrat a na takom cca. 4x0,5cm kusku som to zrkadlo v podstate odleštil a mam tam teraz flak. Skusal som to farbou v sprayi - zrkadlový chrom, ale nebolo to zdaleka ono ( nastastie som najprv urobil len skusku). nechal som to teda tak, furt lepsie jak bolo, nakoniec je to len hmlovka. Hlavne aby neoslnovala, svieti to aj tak iba symbolicky a vlastne to nejako velmi nepoužívam. Skor ide o STK aby to bolo ok.
každopadne je to už jedno, hmlovku som naspäť zalepil a teraz to schne.
Urcite to vyzera lepsie - predtým to bolo ako by mala carinka na jednom oku sedy zákal :?
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“