Koroze nádrže Yaris 1.0 1999

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
petr303
Člen Týmu

Koroze nádrže Yaris 1.0 1999

Příspěvek od petr303 »

Zdravím, nedávno jsem koupil staršího yarise a zjistil že na nádrži se objevuje koroze. Poměrně dost zkorodovaná je i trubka tankování. Nic zatím neteče, ale chtěl bych se zeptat co si o tom myslíte, protože mě to trochu znervóznilo. Nemám vůbec představu zda to ješte několik let bude držet, nebo jaká je tam stěna. Děkuji za každý názor. :? fotky jsou zde http://peca303.rajce.idnes.cz/Yaris_1%2C0/
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Mám stejný ročník a není tam ani ťuk. Ale je pravda, že jsem to tak dva roky zpět stříknul voskem co se používá na dutiny. Používat na to tlumex mi přišlo až moc. Není to taková vrstva a je to pořád takové lepivé.

Další věcí taky bude, že moje auto 9 let vůbec nejezdilo v zimě :-)
Gulich
Člen Týmu

Příspěvek od Gulich »

Ahoj,

můžeš si tu přečíst můj příběh o vstřikovačích na stejný ročník. Nakonec jsme zjistili, že za problémem a celkem nákladnou opravou stojí to že naprosto zkorodovala nádrž a to ne směren zvenší dovnitř, ale zevnitř ven. Svůj lví podíl na tom zřejmě mají hlavně paliva s povinnou biosložkou. Jinak nádrž sehnat jedině starší orig. u Toyoty stojí 12.500,-
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

problém se zrezlou přívodní trubkou paliva je snad na každý starší corolle. Já jsem to vždy řešil tak, že jsem ji na hrubo očistil ocelákem a následně natřel olejem smíchaným s vazelínou. Mám to vyzkoušené! Funguje to dobře... Různé gumoasfaltalty mi po chvíli slezly! Trochu vazelíny A00 (kupuju od PARAMO) naředit olejem a natřít. Jednou za rok nátěr zopakovat :)
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
petr303
Člen Týmu

Smutné

Příspěvek od petr303 »

Gulich píše:Ahoj,

můžeš si tu přečíst můj příběh o vstřikovačích na stejný ročník. Nakonec jsme zjistili, že za problémem a celkem nákladnou opravou stojí to že naprosto zkorodovala nádrž a to ne směren zvenší dovnitř, ale zevnitř ven. Svůj lví podíl na tom zřejmě mají hlavně paliva s povinnou biosložkou. Jinak nádrž sehnat jedině starší orig. u Toyoty stojí 12.500,-
No, tak to je smutné zjištění. Četl jsem tvůj příběh a zajímalo by mě jestli jde použít nádrž z jinéo modelu.? Nejlépe plastová. Dále by mě zajímalo zda jsi už měnil motorový olej, protože mě se tam při výměně nevlezlo cca 3 deci z předepsané 3,2l náplně a už jsem na horní rysce (měnil jsem včetně filtru). Jinak Ti přeji ať vyřešíš svůj problém a autíčko dělá jen radost.
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

radys03 píše:problém se zrezlou přívodní trubkou paliva je snad na každý starší corolle. Já jsem to vždy řešil tak, že jsem ji na hrubo očistil ocelákem a následně natřel olejem smíchaným s vazelínou. Mám to vyzkoušené! Funguje to dobře... Různé gumoasfaltalty mi po chvíli slezly! Trochu vazelíny A00 (kupuju od PARAMO) naředit olejem a natřít. Jednou za rok nátěr zopakovat :)
Zajímavé řešení, to by mě nenapadlo. :) vyzkouším
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

Mr. Yaris píše:Mám stejný ročník a není tam ani ťuk. Ale je pravda, že jsem to tak dva roky zpět stříknul voskem co se používá na dutiny. Používat na to tlumex mi přišlo až moc. Není to taková vrstva a je to pořád takové lepivé.

No jo, to se někdo má! :D Tak kdyby jsi někdy potřeboval peníze, koupím tvoji nádrž :D :D :D :D (vlastně jsem spíše smutnej :( , ale je to jenom auťák )
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

petr303 píše:
radys03 píše:problém se zrezlou přívodní trubkou paliva je snad na každý starší corolle. Já jsem to vždy řešil tak, že jsem ji na hrubo očistil ocelákem a následně natřel olejem smíchaným s vazelínou. Mám to vyzkoušené! Funguje to dobře... Různé gumoasfaltalty mi po chvíli slezly! Trochu vazelíny A00 (kupuju od PARAMO) naředit olejem a natřít. Jednou za rok nátěr zopakovat :)
Zajímavé řešení, to by mě nenapadlo. :) vyzkouším
tímto sajrajtem :) stříkám i celý spodek
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

petr 303 pročti http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 14&start=0 a hned na první stránce se dočteš, kde je ten "zbytek" starého oleje
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

radys03 píše:petr 303 pročti http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 14&start=0 a hned na první stránce se dočteš, kde je ten "zbytek" starého oleje
Tak to možná zkusím při příští výměně oleje. I když z představy nastartovaného motoru bez oleje mi běhá mráz po zádech (ač jde jen o 5 vteřin ). :)
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

petr303 píše:
Mr. Yaris píše:Mám stejný ročník a není tam ani ťuk. Ale je pravda, že jsem to tak dva roky zpět stříknul voskem co se používá na dutiny. Používat na to tlumex mi přišlo až moc. Není to taková vrstva a je to pořád takové lepivé.

No jo, to se někdo má! :D Tak kdyby jsi někdy potřeboval peníze, koupím tvoji nádrž :D :D :D :D (vlastně jsem spíše smutnej :( , ale je to jenom auťák )

Kurde, nedám auto ani nádrž. To auto půjde semnou do hrobu. :-))
diesell
Člen Týmu

Příspěvek od diesell »

petr303 píše:
radys03 píše:petr 303 pročti http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 14&start=0 a hned na první stránce se dočteš, kde je ten "zbytek" starého oleje
Tak to možná zkusím při příští výměně oleje. I když z představy nastartovaného motoru bez oleje mi běhá mráz po zádech (ač jde jen o 5 vteřin ). :)
Nic nestartuj, zahrat poradne olej(motor), vypustit, vymenit filtr, nalit 3l a mas to po vrchni rysku a vsechno v cajku. Mimochodem, kolik lidi na svete meni olej jinym zpusobem?:-)
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

Mr. Yaris píše:
petr303 píše:

Kurde, nedám auto ani nádrž. To auto půjde semnou do hrobu. :-))
:D :D :D Je mi to jasné! :D :D :D
j.cizek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j.cizek »

jednu nádrž ám můžu vyfotit když bude zájem .....klidně prodám a i přidám nástřik nebo v práci nastříknu nátěrem na spodky.....
Odpovědět

Zpět na „Yaris“