Hrdzavý výfuk

vše ohledně modelové řady Yaris
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

T.Y.N.G. píše:No jo. Jablonec = skoro hory = dlouho sníh + krátké trasy = ohřát/ochladit. A je to na to šup :?

Spíš mě zarazilo, jak to bylo rychle ulomené :oops:

Jel jsem domů z práce vyzvednout synka, cca 3 km a nic slyšet nebylo. Když jsem jel s ním další cca 3 km tak už se trochu změnil zvuk. Po dojetí do cíle se už tlumič houpal na kousku. Rovnou jsem vyjel do autodílů pro výfuk, než jsem tam po dvou km dojel už to byl pěkný "tuning" zvuk.
Štěstí v neštěstí. Výfuk jsem vyměnil, zítra jedu na dovolenou. Ještě že se to nestalo tam.
Podľa mňa vydržal aj v porovnaní s inými značkami vozidiel veľmi málo. Pravdepodobne tam bola iba chyba zvaru a keby si to dal prevariť určite by ešte niečo vydržal. Na mojom Yarise( r.v. 2001 cca 53 tis.km )som ho pre istotu pri kúpe vo februári t.r. pretrel, ale ani zďaleka nepôsobil dojmom že je "pred smrťou".
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

dodlo píše:
T.Y.N.G. píše:No jo. Jablonec = skoro hory = dlouho sníh + krátké trasy = ohřát/ochladit. A je to na to šup :?

Spíš mě zarazilo, jak to bylo rychle ulomené :oops:

Jel jsem domů z práce vyzvednout synka, cca 3 km a nic slyšet nebylo. Když jsem jel s ním další cca 3 km tak už se trochu změnil zvuk. Po dojetí do cíle se už tlumič houpal na kousku. Rovnou jsem vyjel do autodílů pro výfuk, než jsem tam po dvou km dojel už to byl pěkný "tuning" zvuk.
Štěstí v neštěstí. Výfuk jsem vyměnil, zítra jedu na dovolenou. Ještě že se to nestalo tam.
Podľa mňa vydržal aj v porovnaní s inými značkami vozidiel veľmi málo. Pravdepodobne tam bola iba chyba zvaru a keby si to dal prevariť určite by ešte niečo vydržal. Na mojom Yarise( r.v. 2001 cca 53 tis.km )som ho pre istotu pri kúpe vo februári t.r. pretrel, ale ani zďaleka nepôsobil dojmom že je "pred smrťou".
Starý si zatím nechám a uvidím. Šlo o to, že ani moc nebyl čas přemýšlet zda svařit nebo vyměnit. Zítra jedu na dovolenou, takže když byl skladem nový (mimochodem - stál mě 1350,- Kč - takže pohoda), tak nebylo co řešit.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

pre dodla:

Tiež som chcel to isté urobiť pred výmenou výfuku - skôr než ho nasadia- že to natrem nejakým kovovým sajrajtom ešte na corse.Ale potom som nad tým premýšlal,či to má cenu sa s tým jebabrať,pretože výfuk vždy hrdzavie zvnútra.Takže to malé niečo čo by som na neho napatlal by ma to akurát zbytočne stáli peňaze pretože taká hmota v podobe "farby" je dosť drahá a nakoniec dokopy by som asi nič na životnosti výfuku nepredlžil :?
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

muco píše:pre dodla:

Tiež som chcel to isté urobiť pred výmenou výfuku - skôr než ho nasadia- že to natrem nejakým kovovým sajrajtom ešte na corse.Ale potom som nad tým premýšlal,či to má cenu sa s tým jebabrať,pretože výfuk vždy hrdzavie zvnútra.Takže to malé niečo čo by som na neho napatlal by ma to akurát zbytočne stáli peňaze pretože taká hmota v podobe "farby" je dosť drahá a nakoniec dokopy by som asi nič na životnosti výfuku nepredlžil :?
Keby sa tým náterom životnosť výfuku nepredĺžila ,asi by sa to ani nepredávalo, alebo ani nevyrábalo. :D Nemalo by to význam. A náter zvonku ho chráni najmä pred rozstrekom vody na rozpálený kov. Vraj.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Vieš kolko vecí sa predáva uuplne zbytočne s cielom si predovšetkým zarobiť (aj na ukor klamlivej raklamy ???) A nemám teraz na mysli len nejaké nátery. Stačí,ak napíšu na obal nejakého produktu že slúži na to alebo tam to - oni ťa s tým nápisom "presvedčia"-čo je alfou - omegou, a ty to kúpiš s tým presvedčením,že si vďaka nejakej hmoty na to určenej niečo zachránil.
Pozri sa napr. na moje vlákno,kde ma pekne dostali na produkte proti zahmlievaniu (roseniu) čelného skla !!!
A je to produkt len konkrétne na to-teda malo by to pomôcť...že??? Lenže opak je pravdou a doteraz mám s čelným sklom dať dole ten sajrajt-a to už kedy bolo..?!
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#231540
Do toho obchodu kde som si ten spray objednal som aj napísal "pekný" mail,ako ma ojebabrali.... (samozrejme bez jeho následnej reakcie na tento mail)

A ešte na tvoju reakciu by som dodal len tolko,že ak mi kvapne (myslím zvonkajšej strany) na rozpálený výfuk nejaká voda,tak v tom okamžiku sa aj "vyparí" - či nie ? Veď už kolko má stupňov taký horúci výfuk :?

Niečo samozrejme že ten náter ochráni ,no JA si myslím,že to nie je taký zázračný náter,aby predlžil životnosť výfuku o 2-5 rokov Samozrejme sa tu jedná o ochranu vonkajšej strany výfuku !
Toto sú "vďačné" produkty,pretože nikto nemôže vedieť,ako dlho vydrží niekomu výfuk. Ako zistíš,že len vďaka nejakému náteru ti vydržal výfuk 10 rokov.?-alebo naopak,ak ti aj po nanesení náteru po napr.3 rokoch výfuk odíde,čo urobíš? Budeš reklamovať ten náter? To asi ťažko..
:cry: :cry:
Sú tu však ludia,ktorím vydržal výfuk bez náteru viac ako 10 rokov. Takže je to veeelmi diskutabilné a nedokázateľné !
Keby som chcel predlžiť výfuku životnosť,to by som musel predovšetkým ošetriť zvnutra-čo je samozrejme nemysliteľné.
Apropoo- životnosť výfuku záleží v prvom rade na tom,aké krátke trasy autom jazdíš.Napr. ak viac beháš po meste,nestihne sa ten výfuk až tak zohriať a tým,že vznikajú vodné výpary vo výfuku,nestihne sa tá "voda" vypariť a začne samozrejme hrdzavieť a niekedy aj korodovat :blink:
Kdežto na dlhších trasách je výfuk natolko zohriaty,že z tých výparov ťažko nejaká voda stihne vôbec vzniknuť 8)
Presne ako píše T.Y.N.G.
citujem:
...Jablonec = skoro hory = dlouho sníh + krátké trasy = ohřát/ochladit. A je to na to šup...

UFFFFF... ale som sa rozpísal-pardon :oops: :oops:
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Mám na to taký istý názor ako muco - výdrž výfuku záleží od spôsobu používania auta a nejaký náter zvonka má na to veľmi malý vplyv.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
dodlo
Člen Týmu

Příspěvek od dodlo »

muco píše:Vieš kolko vecí sa predáva uuplne zbytočne s cielom si predovšetkým zarobiť (aj na ukor klamlivej raklamy ???) A nemám teraz na mysli len nejaké nátery. Stačí,ak napíšu na obal nejakého produktu že slúži na to alebo tam to - oni ťa s tým nápisom "presvedčia"-čo je alfou - omegou, a ty to kúpiš s tým presvedčením,že si vďaka nejakej hmoty na to určenej niečo zachránil.
Pozri sa napr. na moje vlákno,kde ma pekne dostali na produkte proti zahmlievaniu (roseniu) čelného skla !!!
A je to produkt len konkrétne na to-teda malo by to pomôcť...že??? Lenže opak je pravdou a doteraz mám s čelným sklom dať dole ten sajrajt-a to už kedy bolo..?!
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ht=#231540
Do toho obchodu kde som si ten spray objednal som aj napísal "pekný" mail,ako ma ojebabrali.... (samozrejme bez jeho následnej reakcie na tento mail)

A ešte na tvoju reakciu by som dodal len tolko,že ak mi kvapne (myslím zvonkajšej strany) na rozpálený výfuk nejaká voda,tak v tom okamžiku sa aj "vyparí" - či nie ? Veď už kolko má stupňov taký horúci výfuk :?

Niečo samozrejme že ten náter ochráni ,no JA si myslím,že to nie je taký zázračný náter,aby predlžil životnosť výfuku o 2-5 rokov Samozrejme sa tu jedná o ochranu vonkajšej strany výfuku !
Toto sú "vďačné" produkty,pretože nikto nemôže vedieť,ako dlho vydrží niekomu výfuk. Ako zistíš,že len vďaka nejakému náteru ti vydržal výfuk 10 rokov.?-alebo naopak,ak ti aj po nanesení náteru po napr.3 rokoch výfuk odíde,čo urobíš? Budeš reklamovať ten náter? To asi ťažko..
:cry: :cry:
Sú tu však ludia,ktorím vydržal výfuk bez náteru viac ako 10 rokov. Takže je to veeelmi diskutabilné a nedokázateľné !
Keby som chcel predlžiť výfuku životnosť,to by som musel predovšetkým ošetriť zvnutra-čo je samozrejme nemysliteľné.
Apropoo- životnosť výfuku záleží v prvom rade na tom,aké krátke trasy autom jazdíš.Napr. ak viac beháš po meste,nestihne sa ten výfuk až tak zohriať a tým,že vznikajú vodné výpary vo výfuku,nestihne sa tá "voda" vypariť a začne samozrejme hrdzavieť a niekedy aj korodovat :blink:
Kdežto na dlhších trasách je výfuk natolko zohriaty,že z tých výparov ťažko nejaká voda stihne vôbec vzniknuť 8)
Presne ako píše T.Y.N.G.
citujem:
...Jablonec = skoro hory = dlouho sníh + krátké trasy = ohřát/ochladit. A je to na to šup...

UFFFFF... ale som sa rozpísal-pardon :oops: :oops:
Jasné, je to vec názoru či výfuk natrieť alebo nie, tak isto či nastriekať dutiny, alebo podvozok, alebo pridávať prísady do paliva. Niekomu to pomôže, inému nie. Mám 8 ročnú Octaviu , tam som ho napr. nenatieral lebo je Ok,kúpil som staršiu toyotu a videl som že je potrubie medzi tlmičmi skorodované tak som ho natrel. Ale trochu sme odbočili,lebo podstata tejto debaty začala o tom že výfuk "zomrel"l pri 60 tis. km čo je veľmi málo aj keby si jazdil len v zime. To je životnosť výfuku Š-105 alebo 120L. Tiež tu ťažko s tým niečo poriešime, ale ten konkrétny výfuk by som asi prirovnal k tomu tvojmu prípravku na rosenie okien, t.j. nepodarok.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od mil »

70tis.km, kratke trasy ..no parada, takze mozem ocakavat odpadnuty vyfuk? ..:D
inak neriesilo sa na fore pred cca dvomi rokmi nieco s vyfukmi? sa mi zda, ze niektorym ich menili v zaruke pre akusi vadu. nema to nieco s tym spolocne? 60tis. km je fakt malo aj na hory..
muco
Věčnej rejpal

Re: hmm

Příspěvek od muco »

ano-dodlo- asi tak je ako píšeš...

mil píše: 60tis. km je fakt malo aj na hory..
Je to diskutabilné... :cry: - niečo ako stierače.Oficialna životnosť stieračov je 1000km :evil: :evil: ,čiže určite majú oficialnu záruku aj na výfuk - počítam max. 50 tis.km. Trebalo by zistiť v servise aká je záruka na výfuk.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“