nesvítí kontrolka na rosvícená světla
nesvítí kontrolka na rosvícená světla
dobrý den, chtěla jsem se zeptat nevíte jestli si sama mohu opravit kontolku na rosvícená světla. před 14-ti dny když jsem si rozvítila světla na yariskovi máme verso tak na palubovce se světýlko nerozsvítilo. mě to docela mate když to tam nevidím. občas s ním jede manžel a tomu je to jedno. moc díky za info. max budu muset zajet do servisu. renča
Ahoj, o pár témat níž je návod jak změnit barvu displeye. Jsou tam hlavně fotky jak správně rozebrat panel, žárovky budou standartní. Žádná velká práce to neni.
--------------------->>>>>>
http://www.yarisclubuk.com/index.php/kn ... ur-change/
--------------------->>>>>>
http://www.yarisclubuk.com/index.php/kn ... ur-change/
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoduché.... stačí "vycvaknout" přední dekl kapličky dispeje, pak povolit asi 4 šroubky (myslím, že jsou 4) a vyndat celý displej ven. Ze zadní strany jsou takové objímky s bajonetovým závitem ve které je žárovička. Je tam maličká skleněnka, ale nepamatuji si označení. Stojí asi 10,-Kč
Celá operace je tak na 10 minut...
Během příštího týdne mě čeká ta samá operace, akorát budu měnit v kontrolce otevřených dveří. Jestli vydržíš, můžu ti udělat takový "fotoseriál", ale je to víceméně stejné jako u normálního yarise v odkazu od agenta.
Celá operace je tak na 10 minut...
Během příštího týdne mě čeká ta samá operace, akorát budu měnit v kontrolce otevřených dveří. Jestli vydržíš, můžu ti udělat takový "fotoseriál", ale je to víceméně stejné jako u normálního yarise v odkazu od agenta.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Tak jsem manželce udělal radost a vyměnoval jsem žárovičku kontrolky světel .Jenže ouha nemohl jsem takovou sehnat a ačkoli se několik obchodníků snažilo žárovičku z objímky vytahnout nevedlo se.
Dnes jsem jel na Prahu a tak jsem se zastavil v Toyota Tshuso - Čestlice.
Prodavač dílů si žárovku vzal a odkráčel s tím že si není jist zda ji bude mít. Když se vrátil tak koukám a ono je vyměměno jen sklo a objímka stará a prasklou mi přines taky takže je to rozmontovatelné. Byl jsem rád že má drahá bude mít přehled že ji světla svítí. Při placení jsem si sahnul na dno svých psychických sil Ta malá žarovička byla bratru za 76.- kč
Při cestě zpět jsem přizastavil v autodoplňkách ve Vlašimi a ejhle tam ty skleněnky měl a upozornil mě že ve Škodovce chtěji za jednu 40.- kč a já ho uzemnil cenou z Toyoty no a on mi le prodal do náhrady za 10.- kč kousek Tak až bude někdo z Vás potřebovat tak jen aby jste věděli.....
Dnes jsem jel na Prahu a tak jsem se zastavil v Toyota Tshuso - Čestlice.
Prodavač dílů si žárovku vzal a odkráčel s tím že si není jist zda ji bude mít. Když se vrátil tak koukám a ono je vyměměno jen sklo a objímka stará a prasklou mi přines taky takže je to rozmontovatelné. Byl jsem rád že má drahá bude mít přehled že ji světla svítí. Při placení jsem si sahnul na dno svých psychických sil Ta malá žarovička byla bratru za 76.- kč

Při cestě zpět jsem přizastavil v autodoplňkách ve Vlašimi a ejhle tam ty skleněnky měl a upozornil mě že ve Škodovce chtěji za jednu 40.- kč a já ho uzemnil cenou z Toyoty no a on mi le prodal do náhrady za 10.- kč kousek Tak až bude někdo z Vás potřebovat tak jen aby jste věděli.....

YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem měnil právě onu prasklou žárovičku. Takže....
Postup je stejný jak jsem popsal. Žárovička v objímce drží jako blázen a ani náhodou nejde ven. Takže čápovky (dlouhé úzké čelisti), žárovku rozdrtit a za zbylý střed vytáhnout zbytek žárovičky. Jak to probíhalo s nákupem? Autokelly -> Dobrý den, potřebuji žárovičku do přístrojovky, konkrétně do kontrolek. Je to taková prťavá skleněnka -> Jistě, momentík -> Zde prosím -> Dejte mi da kousky prosím -> Bude to 18,- Kč....
Takže pánové a dámy. Jedná se o žárovičku T5W 12V/1,2W v ceně naprosto astronomických 9,-Kč!
Jinak Verso je pravděpodobně úplně celé z japonska, protože i patice na tyto žárovičky jsou od Toshiby
Ilustrační obrázek:

Postup je stejný jak jsem popsal. Žárovička v objímce drží jako blázen a ani náhodou nejde ven. Takže čápovky (dlouhé úzké čelisti), žárovku rozdrtit a za zbylý střed vytáhnout zbytek žárovičky. Jak to probíhalo s nákupem? Autokelly -> Dobrý den, potřebuji žárovičku do přístrojovky, konkrétně do kontrolek. Je to taková prťavá skleněnka -> Jistě, momentík -> Zde prosím -> Dejte mi da kousky prosím -> Bude to 18,- Kč....
Takže pánové a dámy. Jedná se o žárovičku T5W 12V/1,2W v ceně naprosto astronomických 9,-Kč!

Jinak Verso je pravděpodobně úplně celé z japonska, protože i patice na tyto žárovičky jsou od Toshiby

Ilustrační obrázek:

Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001