Jak osetrit/pripravit celicu na zimu?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
red
Řidič

Jak osetrit/pripravit celicu na zimu?

Příspěvek od red »

Jak osetrit/pripravit auto na zimu?
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No, já na to mam jednoduchej recept. Zkontroluju olej, zkontroluju, případně doplním antikorozní nemrznoucí směs (po dvou letech měnit), natankuju plnou nádrž Shell V-Power, hodim na špalky, sundam kola, vyndam baterku, kterou uložim doma v teple a na konci října zavřu Čelinu v garáži. Koncem dubna nahodim kola, zapojim baterku a chytne na ťuknutí :mrgreen:
Ale to jsi asi nechtěl slyšet... pokud jezdíš, platí v podstatě to samé, akorát bych přidal nástřik spodku, případně napatlat kastli nějakým kvalitním autovoskem.
red
Řidič

Příspěvek od red »

Mohl by si byt prosim trochu vic specifictejsi. Je to moje prvni auto a jsem zacatecnik, kazda rada dobra. Cim, kde a jak se to strika?
Posipova sul je hrozne agresivni svinstvo, nejradsi bych cely auto napatlal veprovym sadlem :lol:
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Většinou to dělá každý servis, ale pokud jsi trošku zručnější a máš kde zvednout auto, není problém nastříkat si to sám. Asi bych Ti doporučil udělat i dutiny, hlavně před zadním kolem, tam Celiky reznou jak vzteklý, obzvlášt pokud máš šíbr. Musíš vyndat zadní sedačku a boční tapicírunky aby ses k tomu dostal. Jinak zkušenosti jednoho člověka z fóra:
Na podzim jsme dělali spodek, použili jsme na radu mého strýce sice kapku dražší ale opravdu dobrý přípravek od firmy Valvoline název Tectyl (víc tam napsáno nebylo) , plechovka 5 kg za 1200kč, ale na rozdíl od např. tlumexu, body a jim podobných, které po zimě na autě nenajdete, je tato "hmota" pořád "živá", teď už je to cca 8 měsíců a pořád si přilepím ruku když sáhnu na spodek, jako bych to nastříkal včera, fakt dobrý nevěřil jsem tomu, když jsem to slyšel. Tlumex apod. ztvrdne a pak stačí jeden kamínek a ......
No dutiny jsem si dělal před týdnem (před zimou jsem neměl na to vercajk) použil jsem REZISTIN ML, dal jsem tomu tak, až to z chuděry kapalo, ale za to to snad vydrží.
red
Řidič

Příspěvek od red »

Dik moc. Tamtudy je asi vedena ta hadice co odvadi ze sibru vodu. Dejme tomu ze to tam treba bude lehce orezly, da se to jeste nejak zachranit?
Jak vlastne na rez?
Mam taky od kaminku oderky zevnitr na lemech, existuje nejaky sajrajt, ktery by tam vytvoril znovu tu jakoby plastovou vrstvu co je na zbytku?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Zachránit se to dá. Rez mechanicky odstranit - zbrousit, několikrát přetřít odrezovačem, pak acetonem, ikdyž je odrezovač bezoplachový - ten pokudmožno nepoužívat, je slabý. Pak základovou barvu 3x natřít. Pak teprve použít přípravek k oštěření podvozku. Taktéž otluky zevnitř na lemech. Pokud použiješ pouze Tlumex nebo Tectyl na podvozky, tak načatou korozi ještě urychlí. Vlhkost se pod to, i když minimálně, stejně místy dostane, ale nebude tak dobře vysychat, takže zkorodovaná místa hnijí mnohem rychleji.
Obrázek
red
Řidič

Příspěvek od red »

Dík moc, to je přesně to co jsem potřeboval vědět.
Odpovědět

Zpět na „Celica“