Yaris 2010 - osvětlení - pomoc
Yaris 2010 - osvětlení - pomoc
Dobrý den, vlastním Toyotu Yaris 1.0 2010. Chtěl bych požádat o pomoc se zapojením přídavných diod do obvodu, který souvisí s rozsvícením světla pod střechou auta s přepnutým spínačem v poloze "DOOR".
Nejsem elektrikář a ani mě prosím neodkazujte na servis či elektrikáře. Vše mám připraveno jen mě zajímá kam diody napojit. Uvítal bych třeba i jen stručný návod či doprovázeno fotkami. Video by bylo uplně nejlepší.
Může mi někdo pomoci? Děkuji.
Nejsem elektrikář a ani mě prosím neodkazujte na servis či elektrikáře. Vše mám připraveno jen mě zajímá kam diody napojit. Uvítal bych třeba i jen stručný návod či doprovázeno fotkami. Video by bylo uplně nejlepší.
Může mi někdo pomoci? Děkuji.
Naposledy upravil(a) gbudajs dne sob 07.07.2012, 13:17, celkem upraveno 1 x.
Momentálne fotky ani video nemám, ale keď ti stačí pripojiť nejaké LEDky paralelne k osvetleniu interiéru pri otvorených dverách, stačí zapojiť + pól na ružový káblik v 6-pólovej bielej svorkovnici, ktorá je pri vodičovi, keď otvoríš malý odkladací priestor na ľavej strane. Osadené by mali byť 3 vodiče - modrý, ružový a bielo-čierny. Nemám to síce v Yarise vyskúšané, ale pri použití LED namiesto pôvodných žiaroviek napr. v Škode Octávii, tak LEDky stále jemne svietili aj pri zavretých dverách, nakoľko tam je obvod pre postupné zhasínanie.
Dobrý den, děkuji za rychlou reakci. Jedná se mi o to, že chci napojit pod všechny 4 dvře pasek led diod, které jsou připraveny pro napětí 12 V. Večer se tedy pujdu podívat na vámi zmiňovaný malý odkládací prostor po levé straně. Pól + tedy zapojím na růžový káblík. A kam tedy s pólem mínus? Na bilo-černý kabel? Všechny 4 dvere by se tedy měly rozsvítit při vytažení klíčku ze zapalování jelikož jsem zjistil, že při poloze DOOR to nemá s dveřma co dělat jako napříkla u starých aut (přítelkyně fiat). Tam se skutečně rozsvítí stropní světlo až s otevřením dveří. U mého yarise se rozsvítí stropní světlo ihned po vytažení klíčku ze zapalování a zhasne až při zamknutí auta.
Vypadá to, že vy tomu rozumíte a chtěl bych se jen zeptat. Dalo by hodně práce zkusit natočit zmiňované video? Vážím si pomoci, ale nerad jak se říká "píchám klackem do vosího hnízda", když to nemám ověřené.
EDIT: tak jsem se pred chvili dival a zadne draty nenasel
pootviral jsem na strane ridice vsechny prihradky i ty male pod vetrakem na bocni okno i druhou malou u leveho kolena ridice dole ale nic
nevim jestli se divam spatne ale nikde zadny kabel :X
Vypadá to, že vy tomu rozumíte a chtěl bych se jen zeptat. Dalo by hodně práce zkusit natočit zmiňované video? Vážím si pomoci, ale nerad jak se říká "píchám klackem do vosího hnízda", když to nemám ověřené.
EDIT: tak jsem se pred chvili dival a zadne draty nenasel

Peto píše:Momentálne fotky ani video nemám, ale keď ti stačí pripojiť nejaké LEDky paralelne k osvetleniu interiéru pri otvorených dverách, stačí zapojiť + pól na ružový káblik v 6-pólovej bielej svorkovnici, ktorá je pri vodičovi, keď otvoríš malý odkladací priestor na ľavej strane. Osadené by mali byť 3 vodiče - modrý, ružový a bielo-čierny. Nemám to síce v Yarise vyskúšané, ale pri použití LED namiesto pôvodných žiaroviek napr. v Škode Octávii, tak LEDky stále jemne svietili aj pri zavretých dverách, nakoľko tam je obvod pre postupné zhasínanie.
Treba otvoriť malú priehradku pri ľavom vodičovom kolene (pod ovládačom sklonu svetlometov a ovládaním spätných zrkadiel) a vypáčiť ju von - pod ňou sú poistky, relé a riadiaca jednotka. Druhý koniec toho LED pásika sa ukostrí, napr. aj na ten bielo-čierny. Tento výstup funguje pri otvorení dverí a pri vytiahnutí kľúča zo zapaľovania. Ale neviem na 100 % ako sa bude chovať pri zapojení LED (toto som nikdy neskúšal).
MOCKRÁT DĚKUJI PETO. Zkusil jsem tedy + pol na růžový a - pól na bílo-černý, ale nic se nestalo ani se nerozsvítilo. No ale po pár minutách zkoušení a hraní si jsem nakonec zjistil, že je to tedy MODRÝ + pól společně s růžovým. Vše funguje diody svítí bezvadně a funguje i pohasínání až do úplného zhasnutí. Mnohokrát ti díky za tvou pomoc.
Peto píše:Treba otvoriť malú priehradku pri ľavom vodičovom kolene (pod ovládačom sklonu svetlometov a ovládaním spätných zrkadiel) a vypáčiť ju von - pod ňou sú poistky, relé a riadiaca jednotka. Druhý koniec toho LED pásika sa ukostrí, napr. aj na ten bielo-čierny. Tento výstup funguje pri otvorení dverí a pri vytiahnutí kľúča zo zapaľovania. Ale neviem na 100 % ako sa bude chovať pri zapojení LED (toto som nikdy neskúšal).
Peto a v prostoru motoru v této škřínce se to nějak napojit nedá? Vůbec to nesouvisí s tím kabelem ve vnitř? Bude to znít blbě a bude to asi i směšné, ale taky je tam modrý a růžový drát.
http://gbuda.ic.cz/yaris/IMG_0650.JPG
http://gbuda.ic.cz/yaris/IMG_0651.JPG
http://gbuda.ic.cz/yaris/IMG_0650.JPG
http://gbuda.ic.cz/yaris/IMG_0651.JPG
No dnes jsem se dival, jak to tama vest u toho spojkoveho pedalu. Zjistil jsem ze na tohle uz jsem moc maly pan
tohle bez nejaky fotek ktere me navedou nedam. chjo 
Mým cílem je ještě vložit pár diod pod kapotu ke svetlum a do blinkru
na ten samy zpusob jako mam v interieru. proste po zmacknuti zamku na kliccich vse zhasne. Vím, že si to představuju jak Hurvinek valku, ale tohle me nejspis bude stvat jeste vic nez to co jsem nevedel predtim 

Mým cílem je ještě vložit pár diod pod kapotu ke svetlum a do blinkru

Tu som označil jednu možnosť kadiaľ prejsť k motoru (ale treba káblik pre istotu ešte omotať izolačkou) http://s14.directupload.net/file/d/2934 ... yp_jpg.htm