Výpadky posilovača riadenia

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
boboland
Člen Týmu

Výpadky posilovača riadenia

Příspěvek od boboland »

Ahoj, mám problém, a to:

Občas sa strane, že pri pravotočivej zatáčke vypadne asi posilovač riadenia. Proste musíme veľkou silou otáčať kolesá, tak ako keď je motor vypnutý.

Ja som zaregistroval aj to, že posilovač bŕzd tiež v tom okamihu nešiel.
Trvá to len chvíľu, ale zabiť sa nechcem. Manželke to vypadlo a musela vypnúť motor a až potom to znova išlo. Či nešli aj brzdy, nevie.
Dcére to vypadlo tak, že zároveň blblo autorádio (čo presne to nevieme, len že zachrčalo CD)

Zatiaľ v priebehu mesiaca , každému raz. Jazdí sa denne po meste (Poprad)

Máme yaris 2008/ 5dverí / litrový motor / klíma

Vopred diky za rady

V servise toyota je samozrejme všetko OK.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Preliezol by som v prvom rade vsetky kostry ci nahodou niekde nie je zly spoj alebo korozia. Ale inak tazko povedat takto cez internet. Treba najst skuseneho a trochu ochotneho servisaka aby to pozrel.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
boboland
Člen Týmu

Příspěvek od boboland »

ja len , ci niekto uz take cosi nemal

kostry som pozrel a vsetky ako nove :) aspon tie co som nasiel
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To musí potom byť niečo len v "elektrike"...
Trepnem možno kravinu,ale ja by som nevylučoval "zblbnutie" RJ...
Skús urobiť jednu vec-odpoj baterku na nejakú hodinku a potom ju zapoj. Možno to pomôže ak zblbla riadiaca jednotka. Toto z tvojej strany si myslím by bolo to najjednoduchšie čo by si mohol "doma" urobiť a potom to ďalej riešiť. Sranda to teda vôbec nie je a blbé je v tom hlavne to ,že je v Toyote všetko OK :cry:
boboland
Člen Týmu

Příspěvek od boboland »

skusim to dnes "resetnut" a uvidime casom

ono keby to bolo stale, tak ... ale kedze to urobilo dokopy 3 krat a vzdy inemu cloveku, tak je to dost tazko identifikovat.

jedno co som si ale teraz uvedomil je, ze pred mesiacom som menil olej v jednom servise a ten chalan mal divny zdvihak = dvihal auto len z predne lave (pri vodicovi) koleso. ze vraj nemecky patent, ale vobec sa mi nepacilo, ze pacil karoseriu a cele auto "vyselo" predkom hore za jedno predne koleso vo vzduchu. mozno nieco ulomilo, alebo ohlo

---Zatim diki
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

mám pocit, že tu někdo něco podobného na yarisu řešil, ale nemůžu to najít, tak to asi bude jen pocit..? A snad to byla závada toho elektrického posilovače...ale možná si vymýšlím..?
posilovač řízení je elektrický, posilovač brzd snad podtlakový, nebo ne? Má to ten start stop systém?

nechal bych to asi někde proměřit těmi zátěžovými ampérmetry, pokud je to v závada na elektrickém vedení, tak se to okem může ale nemusí poznat...

co baterka --neodchází?
boboland
Člen Týmu

Příspěvek od boboland »

ahoj,

ziadny start/stop - je to klasika
baterka vyzera OK.

zatial sa to znova neobjavilo, a dufam ani neobjavi.

keby nieco tak napisem.

Diki. Mato
Odpovědět

Zpět na „Yaris“