Aky alternator je v 1.0???

vše ohledně modelové řady Yaris
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

odpovědí Ti na slovensko asi moc nepomůžu: v Praze jsem nechal opravit (vyměnit hučící ložiska) v servisu v Českobrodské ulici (příp. bych přesný kontakt našel - opravují právě startéry a altíky) a stálo to 1000 kč - záleží na tom, co je rozbitý, ale většinou se oprava vyplatí. Sám si ho vyndáš a sám namontuješ, ceny nových altíků jsou jaksi mimo a z vrakoviště je to loterie...
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

josuk píše:odpovědí Ti na slovensko asi moc nepomůžu: v Praze jsem nechal opravit (vyměnit hučící ložiska) v servisu v Českobrodské ulici (příp. bych přesný kontakt našel - opravují právě startéry a altíky) a stálo to 1000 kč - záleží na tom, co je rozbitý, ale většinou se oprava vyplatí. Sám si ho vyndáš a sám namontuješ, ceny nových altíků jsou jaksi mimo a z vrakoviště je to loterie...
VEd prave. Oni vraveli ze im PC ukazuje zavadu na rotore aj statore, vraj to nebudu uhliky a to oni neopravuju,takze si hladam postup co pises ty.Niekoho kto mi to rozoberie a pokusi sa to opravit.
Inac, ked som isiel cca 90km len na bateriu, a mal som vsetko vypnute uplne vsetko, tak som mal spotrebu 3,7l/100km na pocitaci!!! Samozrejme som isiel po dedine 52km/h a mimo max 92km/h.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jinak v praze auto perun tady
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, mio - to si potom nemusíš kupovať Priusa. Ten má tiež nejakých 3,7L kombi...
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

muco píše:No, mio - to si potom nemusíš kupovať Priusa. Ten má tiež nejakých 3,7L kombi...
No Muco fakt, nechcem byt offtopic ale uz aj mesiac pred poruchou som isiel sviatocne 3 dospeli bez klimy z Presova do Michaloviec co je cca 100km a mal som 4,0L/100km jasne v meste to islo az na 4,8l ked som dosiel domov a par dni som pojazdil a zastavilo to na 5,1.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

:wow: :wow: :blink:
mifo
Člen Týmu

Příspěvek od mifo »

Uz som chcel dat nove vlakno, este ze som toto nasiel.
Som si vsimol, ze mi asi nejak nestiha alternator. Mal som pustene stretavacky, zadne svetla a blikali mi vsetky blinkre a ked som si rozsvietil v kabine svetlo, videl som ako blika podla blinkrov. Ked alternator ma 90A, ziarovka stretavacia ma 55W/12V=4.6A, zadne svetlo 5W/12V=0.4A, blinker 21W/12=1.8A, dokopy cca. 20A. Nejake tie ECU jednoky na motor, airbag, nabijanie baterie, iskry na sviecky atd. a je po 90A? Este keby som pootocil volantom a mi to hadam skape? :shock:
Tiez vam to blikoce, napr. stretavacky pri toceni volantu?
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

To ti poblikávali svetlá pri voľnobehu? Predpokladám, že áno a asi jazdíš krátke trasy. Keď nedobíjaš akumulátor aspoň občas z externej nabíjačky, tak pri krátkych trasách a celodennom svietení sa nestačí dodať do akumulátora dostatok energie z alternátora, ktorá sa minie pri štartoch. Alternátor môže byť 90A, ale tento maximálny prúd dodáva pri vyšších otáčkach ako sú voľnobežné (výkonová krivka napr.: http://kotamuda.humlak.cz/navody_manual ... ternat.htm ). Skús nabiť akumulátor najlepšie cez noc a nemalo by to robiť.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Alternátor jsem nedávno měnil Originál Bosch 90A.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
j.cizek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j.cizek »

Mam na prodej alternator i dalsi ostatni dily motoru
Odpovědět

Zpět na „Yaris“