Autoadaptér v Yarisu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Jakub Ošlejšek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Autoadaptér v Yarisu

Příspěvek od Jakub Ošlejšek »

Ahoj. Mám starýho Yarise (r.v. 1999). Včera sem sehnal od kámoše autoadaptér do rádia na pouštění MP3ojek. Funguje to na principu kazety, která je ukončená kabelem se sluchátkovým jackem. Zkusil sem to připojit na telefon (reaguje) a pak vrazit do kazetový mechaniky a šlus... Zkoušel jsem dát ten adaptér do normálního kazeťáku a tam to funguje. Jen prostě v Yarisu to tu kazetu vůbec nenačetlo. Nevíte někdo jak to zprovoznit? Jinač kazeťák v autě normálně funguje a přehrává klasický kazety. Díky, Kuba
moas
Člen Týmu

Příspěvek od moas »

Co to pořešit FM transmitterem?
Lefie
Člen Týmu

Příspěvek od Lefie »

FM transmitterem z mého pohledu vyhozené peníze.
Mám a vůbec nepoužívám, klidně daruji, zadarmo, ve své době to stálo 700,-.
TOYOTA Yaris 2001 / 1SZFE
LEXUS IS200
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

zrovna dnes som myslel na tento transmitter ...
Prečo si myslíš,že sú to vyhodené peniaze? :?
Robí to nejaké voloviny,alebo je to kazové?
Aj ked ja mám aux vstup,čiže by som to riešil skôr tou cestou.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ako sa povie kabel je kabel
Obrázek
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Presne tak - kábel je kábel. Ja ho mám a už skoro ani nepoužívam, lebo zvuk je taký "plochý" a trochu zašumený. Používam ho len príležitostne ako HF k telefónu.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
gEs
Navigátor

Příspěvek od gEs »

Transmitter jsem taky zkoušel, ale kvalita reprodukce je mizerná. Nakonec jsem si pořídil Xcarlink a kvalita zvuku je nesrovnatelná. Mám ho hozený za kastlíkem spolujezdce a uvažuji, že USB vyvedu někam do středového panelu. Nejlepší by bylo sehnat originál USB port, který by pasoval do některé ze čtyřech záslepek na středovém tunelu (za ruční brzdou :o).
Yaris Selection Sapphire Smart 1,5 VVT-iE (111 k) 6 M/T
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
moas
Člen Týmu

Příspěvek od moas »

Je pravda, že i mezi FM transmittery jsou kvalitativní rozdíly. Za pětikilo nehraje tak dobře, jako za litr. Na druhou stranu komu by se chtělo do toho dávat nějaké velké peníze...
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

kdyby bylo schéma rádia, tak klasický řešení, prakticky zadarmo, je ustřihnou jack od starých sluchátek a napájet ho na vstup koncovýho zesilovače -- stačí vědět kde je pravý a levý kanál a je to -- ale u yarise jsem to tedy ještě nedělal
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Ja tiež pouzivam MC-JACK adapter a funguje celkom dobre. Zašumeny je ale pri okolnom hluku to nevadi. Dokonca som ho vykuchal, boli v nom niake kolieska ozubene ktore dost rachotili. Nechal som tam len ten bazmek z ktoreho magnetofon "číta" a telo kazety kvázi.

Prečo to ale tebe nefunguje to netuším. Tam nemá velmi čo nefungovat. :D Jedine zeby niak ten adapter od kamoša nebol kompatibilny s tym autokazetakom. Ze su velmi daleko odseba tie dve zariadenia kde sa uskutočnuje prenos. V normalnom radiu to je možno trošku inak poriešené a pritláča sa viac čítacie zariadenie k páske a tu v aute sa možno viac priťahuje páska k čítaciemu onemu....
Ono ten adapter stojí pár šupov, by som vyskúšal iný kúpiť a uvidíš.
Alebo potom skús aj iný zdroj hudby. Tým že tam nieje žiadne napájanie tak sa to deje len vdaka signalnemu prudu, ktorý nemusí stačiť uživiť ten prenos. A ešte, hlasitost zdroja mam vzdy naplno a regulujem pomocou kolečka na radiu - menej šumu.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“