Koroze vyfuku
Koroze vyfuku
Na novém autě po roce a pul jsem zjistil že mám už pěkně zkorodovaný katalyzátor!!
Máte něco podobného(valvematic 1.6)?
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Vcera jsem mrknul na auto zespoda a vyfuk ma rezavou barvu, ale je to jen povrchovka, jinak je uplne zdravy po 4letech provozu.
Jedine, co jsem nasel rezave, je spojka vyfuku, v poslednim ohybu.
Jedine, co jsem nasel rezave, je spojka vyfuku, v poslednim ohybu.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Po 2 letech je katalyzátor celý rezavý,ale to je normální u všech aut.Zbytek výfuku je v pořádku,až na spojku zadního dílu a úchytů ke karoserii.Nerezový výfuk má velký problém s praskáním svárů,pokud je rozpálený a stříkne na něj voda.Pokud je železný řádně pozinkován,měl by 10 let vydržet.Letos jsem zkusil použít na celé vedení a koncový tlumič zinkový sprej,který by měl vydržet podstatně víc něž barvy na výfuk.Trochu jsem stříknul i na katalyzátor,ale tam tomu nedávám šanci.Z jara Vám napíšu,jak to dopadlo.
Re: Koroze vyfuku
To se mám teda na co těšit,hlavně že v testech Adacu a Tuv píšou že Auris po faceliftu z roku 2010 je teď dávejte pozor 2 nejspolehlivější auto na světě do 3 let provozu.Zatím jsem s Aurisem velmi spokojen,tak se nechám překvapit,doufám že jen pozitivněPavel a píše:Na novém autě po roce a pul jsem zjistil že mám už pěkně zkorodovaný katalyzátor!!

barressi
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Nedavno jsem byl na prvni STK s Aurisem a musim tvrzeni Adacu potvrdit.
Naprosto bez zavad, bez varovani a borec, kdyz prolezal auto, dival se na vule, cepy, tlumice, rekl ze to je jak, kdyby to vyjelo z fabriky...mam najeto cca 66tis. Byl jsem se taky podivat pod autem a musim souhlasit
Naprosto bez zavad, bez varovani a borec, kdyz prolezal auto, dival se na vule, cepy, tlumice, rekl ze to je jak, kdyby to vyjelo z fabriky...mam najeto cca 66tis. Byl jsem se taky podivat pod autem a musim souhlasit

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Tak to jsem rád,protože právě kvůli spolehlivosti jsem si koupil benzínovou verzi 1.6 Valvematic 97kw.Luke_Luke píše:Nedavno jsem byl na prvni STK s Aurisem a musim tvrzeni Adacu potvrdit.
barressi
+1Luke_Luke píše:Nedavno jsem byl na prvni STK s Aurisem a musim tvrzeni Adacu potvrdit.
Souhlasím, v listopadu jsem byl s otcovým Aurisem (1.6 Dual VVT-i Sol) taky na první STK, cca 58 000 nalítáno, totálně bez závad - stav jako z fabriky (řekl to taky přesně stejně

COROLLA ZZE121
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
Přesně tak,vždy je to o majiteli jak se k vozu chová,a stará se o něj.Já jsem Aurise 1.6 Valvematic 97kw kupoval před půl rokem v Toyota Eder K.Vary,mám asi 6200km najeto,zatím obrovská spokojenost,jen kufr by mohl být větší a přední sedačky mohli mít o 10cm delší sedák,jinak super.V červnu 2013 jdu na první garančku,tak jsem zvědav,a doufám že to budou jen samá pozitivaMartino píše:+1Luke_Luke píše:Nedavno jsem byl na prvni STK s Aurisem a musim tvrzeni Adacu potvrdit.
Souhlasím, v listopadu jsem byl s otcovým Aurisem (1.6 Dual VVT-i Sol) taky na první STK, cca 58 000 nalítáno, totálně bez závad - stav jako z fabriky (řekl to taky přesně stejně). Navíc, když si sedl dovnitř, tak šlo na něm vidět, že si uvnitř "hoví"

barressi