Porucha Zapalování
Porucha Zapalování
Tak mam první problém. Auto mi nechtělo nastartovat nedrželo otáčky a vypínal se motor
naštěstí se mi ho podařilo natočit držel sem ho pod krkem na 5 tisících potm už dobrý, během jízdy žádnej problém nebyl. ALE všimnul jsem si jedné věci když strčim klíček do zapalování a otočim na 3tí pozici ikony na panelu blikaj někdy ani nenaběhnou. Když klíčem v zapalování zavrtim tak to potom nějak postupně naběhnou a nastartuje normálně. Mam ale strach abych někde kvuli tomu nezustal. Nemáte někdo nějakou radu nebo zkušenost s takovou poruchou ?

Rozhodnul jsem se ,že se do toho pustim sam. Elektrikář nejsem ale google je mocná zbraň. Po pár hodinách hledání jsem zjistil že na vině muže být spínací relé EFI které se nachází přímo u motoru a jedno je v kabině. Stačí si najít na googlu el. zapojení a v autě už jsem to našel hned. Prostříkal jsem zběrnici elektrokontaktním sprejem a ani jsem nemusel žádné jiné relé kupovat stačilo prohodit mezi relátkama stejného typu například se stahováním oken. HLE ! Problém zmizel. Jinak poruchové relátko je BOSCH made in germany ostatní jsou od Denso japan stěma problem neni.
Ahoj můžeš jen preventivně zkontrolovat tyhle věci. Na vině muže být špatné ukostření stačí se podívat na baterii a od mínus kabelu jít až na šroub kde je přichycen ke karoserii ten šroub stačí dotahnout a očistit spoje. Popřípadě zkontrolovat pojistky relátka jestli jsou všechny zdravé (nesmí být očouzené špinavé atd.), dál pod volantem je kabeláž ke zběrnici já měl ten kabel docela pokroucenej stačí se jen podívat jestli je spřávně zasunutý.