Loni mi beznadějně zamrzl Sheron při poměrně mírných teplotách, ač byl naředěn korektně. Letos jsem tam dal Carlson, který mi vlastnostmi při ostřikování připadá lepší (odpuzuje vodu a nad stodvacet prakticky nemusím používat stěrače), naředil na minus patnáct a hle - kostka ledu v nádobce. Doplnil jsem ji tedy neředěnou kapalinou deklarovanou na -30 a vyrazil na hory. A tam jsem po týdnu stání v nějakých minus osmnácti vytáhl z kufru lahev se zbytkem kapaliny na oněch -30, neředěné, a hle: v lahvi byl jakýsi lepkavý gel, který vůbec nehodlal téct
Mám od známého za výpomoc 25l barel zimní směsi, co fasují třeba pošťáci, je to koncentrát do -40, ředím na +- -20 a bez problémů.
Povětšinou jsem neměl problémy ani s těmy supermarketovými do -20, nežiji teda v horách, nejnižší teploty se u mě zatím pohybovaly do těch -20. Třeba ale za jízdy (i na dálnici) v -12° se na skle sotva objevují takové ty malby, když si tím svým ředěným koncentrátem umyji sklo, respektive nenamrzá to, jak jsem byl zvyklý.
V přepočtu vychází pochopitelně lépe ten 25l barel, než kupovat každý týden 5l.
Já jsem tam letos nalil cosi od Velvany do -20. Prý že svěží vůně, no moc mě to nesedlo, něco mezi žvýkačkou Pedro a špatnou vodkou. V nádobce to teda nezamrzlo, ale v ostřikovačích jo, když jsem chvíli na jeden na parkovišti zkusil dýchat, tak to chvíli stříkalo, ale cestou to zamrzlo zase. Pak jsem tam dolil od táty nějaký koncentrát do -60, moc tam toho nevešlo, protože nádobka byla skoro plná. Buď to zabralo, nebo zabralo slunko nebo nebyl takový mráz, ale jednou jsem sklo ostříkl a víckrát to dnes nepotřeboval.
záleží taky jestli přes léto někdo šetří a lije tam obyč. vodu...tak se mu zaserou trysky a buh ví co ještě vodním kamenem.... pak tam nalije na zimu směs a diví se že to neteče..
no taky pouzivam neredeny sheron -30 a taky mi zamrzl...coz je zvlastni!!! max. jsem nameril -22!, ale pul den v teple garazi to vyresilo. jinak parkuji venku. asi se casem vypari etanol a ten zbytek zamrzne, proto do auta nalivam max. 2l a kdyz dojde tak zase doliju, ale co me dostalo, tak kolegovi z práce (nevím značku) zamrzlo orig. neotevrene baleni do -30!! (v garazi tak max. -20) no proste mazec..prodat za kazdou cenu a poradnevydelat!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
no v celice se mi jednou stalo ze mi zamrzly ostrikovace a nepomohlo nic ani garaz, celou zimu jsem s tim mel problemy, spravilo se to az na jare kdy zacalo byt vic teplo. Ted jsem bral Sheron do -30 a stejne to ostrikuje nejak divne vubec tam neni takovy tlak a jen to tak trochu uchcava, divne