Prohazování dílů v autoservisech

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
blueairwolf
Člen Týmu

Prohazování dílů v autoservisech

Příspěvek od blueairwolf »

Docela by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s prohazováním dílů v servisech. Uvedu příklad: přijedete s nefunkční částí elektroinstalace a na vedlejším stanovišti stojí stejné auto akorát s jinou závadou (mechanická závada). Mechanik, aby nemusel čekat na náhradní díl při diagnostice vezme díl z vašeho auta, a protože se tím závada na cizím autě neodstranila, tak vám namontuje zpátky cizí díl, protože "oba fungují a nač se s něčím montovat dvakrát".

Na podobný scénář mám podezdření hned u několika servisů, pochopitelně nemám soupis sériových čísel dílů a neporovnávám je po každé návštěvě servisu.

Z tohoto důvodu bych u některých kratších oprav byl rád osobně přítomný a koukal mechanikům "pod ruce". Dovolí to servis? Máte s tím někdo zkušenosti?
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Běžná praxe.Pokud není daný díl po ruce,tak se běžně na zkoušku zaměňuje.Jasně,že by se to nemělo,ale dějou se horší věci(fiktivní výměna oleje,fiktivní výměna brzdových destiček,tlumičů pérování a třeba dokonce turba) :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

jde to nějak konkretizovat, jaký díl, názvy servisů, řešili jste to nějak s tím servisem atd. Jinak je to pouze v rovině jedna paní povídala a nikomu to moc nepřinese.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
blueairwolf
Člen Týmu

Konkretizovat to jaksi nejde. Pouze je divné, že auto po pravidelné prohlídce (výměna oleje + filtrů) žere o cca. 20% více, řadicí páka má lehce jiný chod a poslední dobou se přidalo i divné pískání od motoru. Pravda je to 2.0 D-4D a má najeto už přes 180tk, ale že tak najednou...
:shock: :shock:

Jen napovím, že daný servis je v Brně a dělají i jiné značky např. subaru.

Opakuji ale, že je to pouze podezdření, zkusím si ovšem příště přinést noviny a někam se jim tam nenápadně vecpat. :wink:
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

no aspoň něco, v Brně, díky :)
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nedá se říct, že s daným servisem máme v rodině jen negativní zkušenosti, ale chválit je, to se moc nedá. Otec u nich kdysi kupoval auto. Rozhodně se nedá počítat s tím, že tě nechají koukat jim pod ruce :D

To u Hukra pracují podle mě mnohem schopnější lidi, ale už je to nějaká doba, co jsem slyšel něco o tom, že mu toyota vzala licenci, či něco takového. Pak byly dobré zkušenosti s toyotou v Hruškách (ale celkem daleko od Brna, už neexistují), jinak Olomouc.
Holomek!
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

dave456 píše:jde to nějak konkretizovat, jaký díl, názvy servisů, řešili jste to nějak s tím servisem atd. Jinak je to pouze v rovině jedna paní povídala a nikomu to moc nepřinese.
Já psal jen osobní zkušenosti.Pracoval jsem v několika servisech a je to skoro všude stejné at'se dušují jak chtějí,že ne.Platí to i o autorizovaných servisech.Důležité je aby se vlk nažral a koza zůstala celá :D Občas se divím s čím za mnou přijedou lidi ze servisů :D

Jinak servis se může ohánět bezpečností práce,ale u menších oprav by Tě nechat měli.I když zrovna já nemám moc rád,když mi někdo kouká pod ruce...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
blueairwolf
Člen Týmu

Děkuji všem za odpovědi a rady - zejména zkušeným "servisákům".
Bohužel jste mi potvrdili mé nejčernější obavy. Holt se sevis bude muset rozhodnout sám - buď mě tam nechají nebo už mě tam neuvidí. Také nemám rád, když na mě někdo kouká, ale jinou možnost už prostě nevidím. Popř. zkusím nějakého malého soukromníka s dobrou referencí - alespoň na drobnější servisní úkony.
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

A co třeba jezdit za Kennym? Není teda autorizovanej, ale nechal mě tam prudit přes 8 hodin, když jsem neměl kam jít a kecat mu do toho :) a byl jsem spokojen a myslím, že nejen já...
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Pavel Liška
Věčnej rejpal

prohazování dílů v autoservisech

Příspěvek od Pavel Liška »

S Kennym je to těžké,je dobrý,ale potřeboval by sekretářku,třeba aj s kulama.Pár dní jsem se mu motal pod nohama a vím kolik ho"otravuje lidí",samý telefon a furt někdo.
Co se týká servisů,tak pokud jsem nemohl být při práci,tak jsem jim toyotu nedal.
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

bez kuli ee jedine nejakou pani v duchodu :lol:jo a vis ze ho taky hodne casto neberu to si zas pak nervni a nejen ty :oops:

no kazdopadne se deje spousta veci hlavne pri pojistovnach v autorizaku to nebudu raci psat co si muze mechos vydelat mimo vyplatu kdyz rozdelava auto po relativne male rane a porad nachazi pri rozebirani veci ktere sou spatne... existuje vetsinou takovy maly skladek i spatnych veci vedle dilny napr. svetlo bez drzaku to se lame pri nehode na levy predek vetsinou i to druhe:) kdyz plati pojistovna... problem u origo ser. je pokud to ti kluci nemaji v sobe a hlavne kdyz neplati se jim dost... ze zacnou ojebavat prohlidky menit min. oleje(bezne se da usetrit na vymene oleje u aut co maji vlozku oleje tak ze vypustim olej vratim sroub a pak vymenim filtr no a ten olej ktery se drzi v obalu te vlozky stece do vany a je cca ctvrt litru doma, ctyri prohlidky denne za 5dni ma mech. napl longlife pro kamosa, 1litr 6-800 kamos mu da 300 a sou oba spokojeni)nesundavat kola pri kontrole desek je uplne normalni kdyz sem nastoupil do znacky po skole hledeli na me a divily se ze sundavam bubny na oct. ktera mela 60tkm prohlidku a rikali neblazni udelej olej danym postupem posvit do pr.kol na desky a zadek v techto km nemuze byt ani nacaty:)

ps: prohlidka mala tusim 2h velka bez rozvodu tusim2,6h podle auta a borec udela za 8h prac. doby i 6-7prohlidek ten je rychlej :wink:
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Kenny píše:existuje vetsinou takovy maly skladek i spatnych veci vedle dilny napr. svetlo bez drzaku to se lame pri nehode na levy predek vetsinou i to druhe:) kdyz plati pojistovna...
ač nerad, tak musím souhlasit... Tohle se děje hodně často a např. zpětné zrcákta u š.oct. vs golf, jsou naprosto totožná, krom čísla a ceny... Kdo z "uživatelů" pozná, že na golfu má zrcátko ze škodovky, které stálo zhruba třetinu? A to je jen třešnička na dortu...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Do servisu Tě nemůžou nechat nahlídnout už jen z principu bezp. práce, ptž nejsi poučenej a pověřenej.

Jinak je fakt asi nejhorší, když jsou Ti mechoši ojebáváni na výplatách, to se pak snaží ojebat co jde.

On je taky předepsáno nakládání s odpadem, resp. ojetými díly, protože jsou to věci vyřazené a tudíž se na nich nesmí nikdo obohatit. Takže vyřezávání katů, vejfuky ve šrotech, světla po bazíčích apod. :D

K těm normohodinám, ona to taky není taková slast. Jasně, že 2 normohodiny Ti na olej a malou prohlídku stačí bohatě, ale na pár autech se najde nějakej problém, a pak jsou i ty 2 hodiny málo a je to max., co Ti zaměstanvatel proplatí a musíš nadělávat. Takže ano, většinou v klidu, ale když je problém, tak je to spíš za trest.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

K těm normohodinám, ona to taky není taková slast. Jasně, že 2 normohodiny Ti na olej a malou prohlídku stačí bohatě, ale na pár autech se najde nějakej problém, a pak jsou i ty 2 hodiny málo a je to max., co Ti zaměstanvatel proplatí a musíš nadělávat. Takže ano, většinou v klidu, ale když je problém, tak je to spíš za trest.[/quote]

tak prohlidky a male rany na cumak byly u skodovek nej prace,ty vydrby se dali vzdycky nejak udelat napsalo se neco a tam a tamale to zas ochrana ruka mistru.
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“