Volnoběh 1.3 Verso

vše ohledně modelové řady Yaris
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

nn Perito má 1.3ku, ale modernizovanou. Verso po faceliftu tady mají snad jenom on a rekviem. Jenže rekviem má práve 1.5ku. A kdo ví, zda to není standartní chování, díky té debilní EURO normě.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Mame doma 1.3 VVTi 63kW a normalni chovani to neni. Po nastartovani se drzi chvili kolem 1100 - 1200, pak se snizi a po zahrati jdou na nizkou hodnotu. Zadne kolisani otacek neni normalni, to ukazuje na spatne cidlo nebo spatne informace z nejakeho cidla. Ale najit to byva nekdy problem. Zkus cidlo teploty motoru, cidlo teploty vzduchu.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Děkuji moc za reakce.
Zkusím tu teplotu a vzduch, ještě mě napadla lambda. Zkusím sehnat a napojit diag. a za studena na tu chvilku načíst aktuální hodnoty z těch čidel... servis to mohl udělat už dávno, ale asi jsou ochotní jen na výměnu oleje :roll:
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Dávám graf, kde je výstupní napětí lambdy - nezdá se mi úplně v pořádku...

Obrázek
Naposledy upravil(a) perito dne úte 08.11.2011, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ty si aky akcny to uz mas aj vysledky ? :D
skoda ze mi tie grafy nic nehovoria :)
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

tak ještě při cca 2000ot...
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

hmmm.. to vypadá na lambdu.. špatnou .... dává nějak nerovnoměrně...

Ale je otázka kolik snímků vteřinově je schopen tvůj ELM dávat kompjůtru...
Back in Czech.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

No v prvnim grafu nereaguje uplne spatne, takhle kolisat ma, ale reakce jsou takove kostrbate, no maj uz neco za sebou. Ale fakt mi to neprijde uplne tragicky a halvne kvuli tomu by takhle kolisat otacky tolik nemeli - jen muj dojem a muzu se mylit. Jinak ja jsem lambda sondy kupoval v anglii, original Denso, vysli na polovinu nez tady a hlavne se nemusi nic predelavat, konektory sedi - http://www.sparkplugs.co.uk
Posilaji i k nam, platil jsem to pres paypal.
Honda Jazz 1.4 CVT
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

mně se taky zdají ty křivky lambdy kostrbaté, ale pravda, že tolik jsem jich tolik neviděl, abych to posoudil.. stejně ta křivka ale není uplně life - ve skutečnosti na osciloskopu kmitá, myslím. Tohle je po úpravě programem.

co ale bych napsal, a s tím mám už několik roků zkušenosti s omegou, že podobně se projevují chyby v systému sání, zapalování, ventil volnoběžných otáček... Např. stačí netěsnost sání, špatná svíčka, chyba ventilu (pokud tam je) a ostatní komponenty na to reagují třeba takhle. Klasicky u mě to hází chybu váhy vzduchu a přitom vím, že to dělá volnoběžný ventil - jenže z něj prostě žádná data nejsou..

to jsem chtěl napsat k uvážení než objednáš a koupíš tu lambdu

btw: a že v autorizáku nejsou opraváři, ale měniči, přece víme.. :wink:
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Odkaz je perfektní :wink:

Jak bude auto chvíli odstavené a bude světlo (když v 18hod zavřu obchod, je venku půlnoc), zkusím se dostat ke svodům a sání a prozkoumat ještě nějakou netěsnost... Večer se mi to zase zdálo lepší (otáčky nikam nehoupaly), ale to je už asi tím jak si přeju, aby bylo vš v pořádku:)

Otázkou ještě je za jak dlouho po startu bere jednotka údaje z lambdy vážně...
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

peritono melo by to byt tak, ze hned po startu se lambda zahriva na provozni teplotu, takze ji v potaz ridici jednotka nebere - projevuje se to tak, ze postupne narusta napeti na vystupu lambdy. Az pote co zacne kmitat, zacne brat jeji signal v potaz. Vim, ze pri brzdeni motorem, kdy nejde zadne palivo, ma byt skoro nulove napeti na vystupu lambdy, zatimco pri plynu na podlaze musi byt kolem 1V. Pri normalni jizde osciluje od 0.1 az do 0.8 (plus minus samozrejme).
Tady nejaky pokec - http://www.fordfans.cz/technics/O2%20Se ... ostika.php
Zkus odpojit baterku, tim se vyresetuji naucene infa z cidel nebo odpojit lambdy - ale to jako posledni reseni.
Honda Jazz 1.4 CVT
rekviem
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rekviem »

telleke píše:nn Perito má 1.3ku, ale modernizovanou. Verso po faceliftu tady mají snad jenom on a rekviem. Jenže rekviem má práve 1.5ku. A kdo ví, zda to není standartní chování, díky té debilní EURO normě.
Kluci, po delší odmlce se připojím k diskuzi. Ano je to zřejmě standartní chování. Měl jsem Yarise Verso 1.3 jako služební (cca r.v. 99-2001) a tam ten sytič tak vysoko nechodil, ale teď u r.v. 2004 EURO4 skutečně sytič vyhoní otáčky za studena ke 1800-2000 ot/min. Trochu mi to vadí, protože si připadám jako starej dědek co dal sytič úplně naplno v 3válcovým Wartburgu, kterej pak řval jako hrom.
Yaris Verso 1.5 VVTi 2004 webasto, alu Advan Racing II 195/55 R15, fólie Sdi-Global, Pioneer DEH-2320UB, zes. Magnat Traxx 300 + sub Magnat Killer Bull 300X + Tweetery Mac Audio - Super Audio 2.16
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Já pořád nevím čím to... myslím, že to bude obtok u klapky (je k němu přivedená chl.kapalina) - asi zadřené šoupátko, nevím. Každopádně teď startuju s klimou a pokud je zapnutá, tak to nedělá :idea:

rekviem: taky si připadám divně, jak píšeš...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“