Help pri koupi Yarise
Help při koupi Yarise
Klidně běž do francouze, od roku 2005 mám najeto 60tis.km bez jedinného problému. Olej a filtry měním pravidelně 1x ročně, vizuelní kontrola včetně vyčištění brzd (vpředu i vzadu) . S elektrikou na rozdíl od předchozích fr. vozů Citroen ZX a Peugeot 405 u Yarise nejsou problémy. Proti Fábii, co má soused na stejných kilometrech a stáří vede 1l 48kW Yarísek o 5 koňských délek jak spolehlivostí tak nízkými náklady. Jezdíme 2, tak i ten menší zav.prostor musí nahradit variabilita zad.posuvných sedadel.
Díky chlapi za odpovědi,ještě jsem se chtěl zeptat,jaký je přístup k demontáži olejového filtru tříválce?U jedničkové řady je to ze shora po otevření kapoty motoru,je tam dobrý přístup k filtru při výměně oleje.Je vidět,že japonští konstruktéři přemýšleli.Předpokládám,že výpustný šroub je klasický šestihran.Proč se na to ptám.Dneska jsem měnil u Twinga olej(nechával jsem si to měnit u známého mechanika,nicméně jsem už pár olejů na různých značkách aut vyměnil,tak jsem si to chtěl vyměnit sám),a to je porod.Výpustný šroub je tam na nepraktický imbusový 8mm čtyřhran(prý to mají všechny renaulti),který v žádný gola sadě nenajdete,takže jsem ho musel koupit zvlášť,a olejový filtr je tam na takovým místě,že už ho hůře umístit nemohly,s klíčem na filtr jsem se tam ani nedostal,rukou se to nedalo pevně uchopit,tak pomohly sikovky.Ještě jsem tady někde četl,že VVT-i potřebuje vždy plnou syntetiku,platí to i pro motory,který mají natočeno plácnu 100000km a víc?