Pozor na přední okno.

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
ruda
Člen Týmu

Pozor na přední okno.

Příspěvek od ruda »

Zlomil jsem si prsteníček pravé ruky.Dostal jsem na něj dlahu z AL plechu,vystlaného molitanem.Dnes jsem myl přední okno a několikrát jsem škrtnul touto dlahou o sklo.Po chvíli jsem zjistil,že mám na skle podivné čáry,které nejdou umýt.Nechápu,jak jsem mohl hliníkem poškrábat sklo.Zkoušel jsem to na okně v bytě a tam samozřejmě nic.Myslím si ,že je na předním skle vrstvička,která to sklo trochu zatemnuje a já tu vrstvu poškodil.Dejte si na to pozor a budu rád,když mě někdo vysvětlí,co jsem proved.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zatemňovací stejně jako jiné vrstvičky jsou u slušně vychovaných oken v mezivrstvě mezi lepenými vrstvami skla.... Takže spíše sis jen a čistě poškrábal sklo...
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Hliníkem ho spíš jenom počmáral, páč jinak by se poškrábalo při každém zapnutí stěračů s tím svinstvem, které ve městech padá z nebe.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

no hlinik spini, dela cmouhy, nemuze to byt ono?
Ale podle mne cisticem na okna s pridavkem lihu by to slo dolu asi...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-) A budu lehce oponovat.... podloženo cennou vlastní zkušeností...
Měl jsem škrabku na zimu (dárek od...) a ta měla kovový (buď mosaz nebo něco podobného) stírací plíšek... A sklo bylo reálně po zimě velmi poškrábané a rýhované.... takže zlaté plastovka z teska za 12kč a klidně jich koupit deset za zimu...
A druhá věc.... nekupovat přední skla od Autosklo HaK.... mají tenčí, levnější, měkčí a citvlivější skla... :-))))
Back in Czech.
Skopek
Navigátor

Příspěvek od Skopek »

Nekde jsem koupil kaminek do skla a sklo pomalu zaclo praskat, uz mam cca 1cm prasklinu. Opravit to nelze, spatne misto:(
Vymena, original 16 000 a HaK 10 000.
Doufam, ze to byl nestastny zasah do spatneho mista. Nebo jestli u Aurise to sklo je tak nachylne na praskliny.
Auris 1,6 Valmetic Luna
Odpovědět

Zpět na „Auris“