No myslím si, že je to jen a jen tvá doměnka, jsou i jiné automobilky které mají novinky a cenově jsou daleko přijatelnější, ale jak říkáš netřeba se nad tím pozastavovat Toyota vždy dělala jinou cenovou politiku a tím je to dáno a proto jich tu zase tak mnoho nejezdí a to je taky dobře alespon jsme více vidětmuco píše:Chalani - je to novinka,takže osobne s tým vždy rátam,že novinky budú viac v cene,je to však len na nejakú dobu a budú musieť po krátkom čase ísť dole...prídu vianoce,výpredaje na začiatku roka a potom sa aj na ostatných ceny možno nezmenia...To vidím takto len ja
New Yaris? libí?
Ak si zoberiem historiu cien yarisov od r. 2008(apríl)-kedy som kúpil prvého 1.0 yarisa za 350tis Sk. ,tak za tie 3 roky išli dole v slov.korunách z 350tis. na necelých 280tis. Sk.... Samozrejme nepamätám ceny naprosto presne ,takže odchylka može byť + - 5000Sk
V tej dobe stála 1.3 yaris asi 370-380 tis Sk a tento rok stál nový facelift 1.33 niečo málo cez 300 tis. Konkrétne mňa vyšiel tento rok /6.mesiac/ 1.33 na 10.200.,€ aj s metlou -teda niečo cez 300tis.Sk a vyrobený ešte tento rok. Porovnavať výbavu snáď nemusím .Takže moja doměnka to nie je,lebo u nás na Slovensku to tak proste bolo.
A len tak na porovnanie - V r.2007 kedy som kupoval fungl.fiestu 1.25 s plnou výbavou a mala aj čelné vyhrievanie okna+klima ,atd za 359 tis. Sk... a čo stál vtedy yaris som už písal vyšie.
Tie autá budú musieť ísť dole,lebo ich prevalcujú iné značky v tej triede...
V tej dobe stála 1.3 yaris asi 370-380 tis Sk a tento rok stál nový facelift 1.33 niečo málo cez 300 tis. Konkrétne mňa vyšiel tento rok /6.mesiac/ 1.33 na 10.200.,€ aj s metlou -teda niečo cez 300tis.Sk a vyrobený ešte tento rok. Porovnavať výbavu snáď nemusím .Takže moja doměnka to nie je,lebo u nás na Slovensku to tak proste bolo.
A len tak na porovnanie - V r.2007 kedy som kupoval fungl.fiestu 1.25 s plnou výbavou a mala aj čelné vyhrievanie okna+klima ,atd za 359 tis. Sk... a čo stál vtedy yaris som už písal vyšie.
Tie autá budú musieť ísť dole,lebo ich prevalcujú iné značky v tej triede...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Přijde mi že Toyota hraje trochu na to že má věrné zákazníky. Možná je to jen můj dojem ale řekl bych že od Toyoty moc lidí neodchází. Taky jsem pokukoval po Kia Rio - za super cenu člověk dostane fakt našlapaný auto, ale stejně jsme nakonec skončili zase u Yarise. Proč? Myslím že v tom hraje roli dobrá zkušenost se značkou, kvalitní servis kde se zákazník cítí jako zákazník a kde to funguje. Rio vypadá dobře, ale nechce se mi zjišťovat jestli i dobré opravdu je. U Toyoty vím na čem jsem. Potřebuju aby auto jezdilo a v servisu se objevilo jen na servisní prohlídce.
Toyota Yaris (2011) Style, 1.33 dual VVT-i Multidrive S
Toyota Yaris (2009) Terra Cool , 1.33 dual VVTi
Toyota Aygo 3x (2012) Base Cool, 1.0 VVT-i
Ano to a tebou souhlasím já bych taky nerad měnil značku, ale vše tomu nasvědčuje dnes Toyota nedováží - nevím zda vyrábí - auto velikosti Corolly v provedení combi což bych já potřeboval, na nového Avensise nedosáhnu a Auris se v provedení combi nedělá tak nevím co budu mít dál tedy jakou značku kdo poradí??Hyrogen píše:Přijde mi že Toyota hraje trochu na to že má věrné zákazníky. Možná je to jen můj dojem ale řekl bych že od Toyoty moc lidí neodchází. Taky jsem pokukoval po Kia Rio - za super cenu člověk dostane fakt našlapaný auto, ale stejně jsme nakonec skončili zase u Yarise. Proč? Myslím že v tom hraje roli dobrá zkušenost se značkou, kvalitní servis kde se zákazník cítí jako zákazník a kde to funguje. Rio vypadá dobře, ale nechce se mi zjišťovat jestli i dobré opravdu je. U Toyoty vím na čem jsem. Potřebuju aby auto jezdilo a v servisu se objevilo jen na servisní prohlídce.
No nevím, třeba starší Avensis
Fajn je taky Subaru, ale tam to s tou cenou moc nevyřešíš...Líbi se mi novej Huyndai i40, ale ten je za podobné ceny jako Avensis... takže toho moc nezůstává - třeba Kia Ceed SW...

Fajn je taky Subaru, ale tam to s tou cenou moc nevyřešíš...Líbi se mi novej Huyndai i40, ale ten je za podobné ceny jako Avensis... takže toho moc nezůstává - třeba Kia Ceed SW...
Taky jsem o ceedu uvažoval a nebo i 30 se mě taky líbí ale spíš nevím možno to vyhraje roomster od škodovky tak uvidimeHyrogen píše:No nevím, třeba starší Avensis![]()
malý test nového Yarise
Mám od roku 2001 Yarise 1,0 /104 tis. km a do dnešního dne pouze olej a jedny destičky. Servisně super auto. Nikdy nebyla závada. Jinak vše origo a jezdí město denně zima léto. Chci vyměnit, proto jsem si půjčil na víkend (563km) nový typ s automatem a tady jsou postřehy z provozu.Neřeším karoserii nebo ostatní mediálně známé postřehy a porovnání.
1.Panoramatická střecha dobrá, pokud vozíte pasažery vzadu-pro ně je to super.
2. Automat (variátor) se dá jezdit, po městě bezva, sekvence je jen "jako". Stejně si za chvíli dá, co potřebuje, ale dobrý.
Při 130km/hod. po dálnici 2500ot/min. Pohoda.To mají některé nafťáky.
3. Spotřeba odpovídá tabulkám a nejsou to keci.
4.Nemá denní svícení a po nutném zapnutí světel pohasne displej rádia(je ve dne nečitelný včetně využití couvací kamery). Prý to umí vyřešit servisní zásah!!!!Proč to nedělají hned?
5.Orig. gumové koberečky jsou otřesné.V zimě nepoužitelné.
6.Zmiňovaná malá "polička" před spolujezdcem nemá význam a vadí při nastupování.
7.Schovaná zásuvka USB. Za jízdy nelze připojovat, na druhou stranu tam může zůstat fleška a nikdo to nevidí.
8.Topení fuguje velmi rychle, hlučný větrák i na 1 stupeň.
Pokud porovnávám auto do 350 tis. Kč, tak je dobře vybavené včetně aistentů(VSC...).
Celkový dojem-velmi dobré auto s automatem do města. Dálkovka se dá tak do 130km/hod, pak už je velký aerodynamický hluk
1.Panoramatická střecha dobrá, pokud vozíte pasažery vzadu-pro ně je to super.
2. Automat (variátor) se dá jezdit, po městě bezva, sekvence je jen "jako". Stejně si za chvíli dá, co potřebuje, ale dobrý.
Při 130km/hod. po dálnici 2500ot/min. Pohoda.To mají některé nafťáky.
3. Spotřeba odpovídá tabulkám a nejsou to keci.
4.Nemá denní svícení a po nutném zapnutí světel pohasne displej rádia(je ve dne nečitelný včetně využití couvací kamery). Prý to umí vyřešit servisní zásah!!!!Proč to nedělají hned?
5.Orig. gumové koberečky jsou otřesné.V zimě nepoužitelné.
6.Zmiňovaná malá "polička" před spolujezdcem nemá význam a vadí při nastupování.
7.Schovaná zásuvka USB. Za jízdy nelze připojovat, na druhou stranu tam může zůstat fleška a nikdo to nevidí.
8.Topení fuguje velmi rychle, hlučný větrák i na 1 stupeň.
Pokud porovnávám auto do 350 tis. Kč, tak je dobře vybavené včetně aistentů(VSC...).
Celkový dojem-velmi dobré auto s automatem do města. Dálkovka se dá tak do 130km/hod, pak už je velký aerodynamický hluk
MIZ: díky za postřehy, hlavně na tu spotřebu jsem zvědavej, u současného Yarisu jsem mimo tabulky, tak uvidíme... Na ten automat se těším ale zároveň cítím trochu obavy. O víkendu jsem jel s automatovou RAV 4 a podle toho jak to pracovalo šlo patrně taky o variátor, z čehož jsem byl trochu rozpačitý. Z Nissana si ale pamatuji že jízda s variátorem je trošku specifická a jde o zvyk.
no ja moc dlhe cesty nerobim ale kto jazdi vela tak urcite je tam priestor na zlepsenieHyrogen píše:nechci předbíhat, ale z toho co jsem si vyzkoušel soudím že sedadla by jsi měnil hned a velmi rád

mne by asi teraz vadilo skor nemoznost posuvat tie zadne sedadla. teraz tam bude kocik vozit a to uz by som ho tam nenarval
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Jojo, přesně tak. Mě se v Liberci snažil prodejce namluvit, že je ten kufr vlastně větší než mám. Tak přemýšlým, že bych cvičně narval tašky do svýho kufru a zkusil to u nich dát všechno do New Yarise.Henry33 píše: mne by asi teraz vadilo skor nemoznost posuvat tie zadne sedadla. teraz tam bude kocik vozit a to uz by som ho tam nenarval

Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.