New Yaris? libí?
-
- Navigátor
Objem batožinového priestoru (l) 286: yaris
Objem batožinového priestoru (l) 354: auris
yaris:
Celková hmotnosť vozidla (kg) 1430
Dĺžka (mm) 3885
Šírka (mm) 1695
Výška (mm) 1510
Rázvor (mm) 2510
Rozchod vpredu (mm) 1485
Rozchod vzadu (mm) 1470
Objem palivovej nádrže (l) 42
auris:
Rozmery a hmotnosti
Celková hmotnosť vozidla (kg) 1720
Dĺžka (mm) 4245
Šírka (mm) 1760
Výška (mm) 1505/1510
Rázvor (mm) 2600
Rozchod vpredu (mm) 1525
Rozchod vzadu (mm) 1525
Objem palivovej nádrže (l) 55
Objem batožinového priestoru (l) 354: auris
yaris:
Celková hmotnosť vozidla (kg) 1430
Dĺžka (mm) 3885
Šírka (mm) 1695
Výška (mm) 1510
Rázvor (mm) 2510
Rozchod vpredu (mm) 1485
Rozchod vzadu (mm) 1470
Objem palivovej nádrže (l) 42
auris:
Rozmery a hmotnosti
Celková hmotnosť vozidla (kg) 1720
Dĺžka (mm) 4245
Šírka (mm) 1760
Výška (mm) 1505/1510
Rázvor (mm) 2600
Rozchod vpredu (mm) 1525
Rozchod vzadu (mm) 1525
Objem palivovej nádrže (l) 55
Auris, 1,6 5MT
stačila zapůjčení auta na hodinku a bylo jasnotomko píše:tak to je jeda buum, az tak ta zaujal novy model, alebo si planoval aj taj nove auto?Hyrogen píše:testovací jízdu už máme za sebou a čekáme jen na dodání auta

A to se musím přiznat že když jsem viděl fotky ještě japonské verze když byl nový Yaris v přípravě, tak jsem se zhrozil jak je to ošklivé auto a že se v Toyotě asi zbláznili. Pořád si ještě myslím že exteriér mohl dopadnout lépe, ale když si ho člověk projede, tak na to jak vypadá zvenku hned zapomene a po vystoupení z vozu mu i ten exteriér připadá přijatelnější.
Toyota Yaris (2011) Style, 1.33 dual VVT-i Multidrive S
Toyota Yaris (2009) Terra Cool , 1.33 dual VVTi
Toyota Aygo 3x (2012) Base Cool, 1.0 VVT-i
By mě docela zajímalo co na tom bylo tak úchvatného?Hyrogen píše: stačila zapůjčení auta na hodinku a bylo jasno![]()
btw: ujel jsem ted asi 300 km novým civicem 1,8 a musím říct, že s radostí přesedám do svých starých aut.

např. nechápu, proč to má 6 kvaltů, když to chce už od cca 55 šestku!! Tudíž by stačila tak jednička, možná trojka a pak ta šestka.. Přístrojová deska na tři etapy přes celé auto, zelené kontrolky ekologie a indikace přeřazení uplně na nic. Okamžitá spotřeba, kterážto hodnota je pro mě nejdůležitější, je jenom v dílkovém grafu a skáče po celých litrech..?? Nové auto, super výbava, ale zavřít okýnka jde pořád jenom s klíčkem v zapalování (srovnávám s 13letou omegou). Takže za mě nový auta palec dolu, ovšem yarise jsem nezkoušel.
On je to celkovej dojem jako takovej, což je to podstatné. Kupuji si auto jako celek, ne kvůli jedné vychytávce. Když se to ale pokusím trochu rozebrat, tak asi takto:
- lepší posez za volantem díky kvalitnějším sedadlům oproti předchozí generaci (když strávíš v autě 5-6 hodin v kuse, tak to zatraceně oceníš)
- možná jen pocit, ale přijde mi že motor byl pružnější než ve stávajícím autě (možná jiné zpřevodování, fakt nevím, pocitově jsem ale vnímal testované auto jako pružnější)
- patrně lepší jízdní vlastnosti (mohu-li vůbec soudit z toho krátkého testování)
- na pohled velmi příjemný interiér auta o třídu výše (jen škoda těch zmizelých odkládacích schránek)
- velmi příjemný multifunkční, kožený a dole lehce "seříznutý" volant
- ano, couvací kamera má taky něco do sebe
- především pak ale okamžitě dostupné financování díky akci od Toyoty. Ve chvíli kdy řešíš nejen jaké ale tak jak koupit nové auto, tak je to jeden z největších argumentů
Ale jak jsem již napsal, je to jen součet všeho dohromady a ten dojem z Yarise byl fakt moc dobrý.
- lepší posez za volantem díky kvalitnějším sedadlům oproti předchozí generaci (když strávíš v autě 5-6 hodin v kuse, tak to zatraceně oceníš)
- možná jen pocit, ale přijde mi že motor byl pružnější než ve stávajícím autě (možná jiné zpřevodování, fakt nevím, pocitově jsem ale vnímal testované auto jako pružnější)
- patrně lepší jízdní vlastnosti (mohu-li vůbec soudit z toho krátkého testování)
- na pohled velmi příjemný interiér auta o třídu výše (jen škoda těch zmizelých odkládacích schránek)
- velmi příjemný multifunkční, kožený a dole lehce "seříznutý" volant
- ano, couvací kamera má taky něco do sebe

- především pak ale okamžitě dostupné financování díky akci od Toyoty. Ve chvíli kdy řešíš nejen jaké ale tak jak koupit nové auto, tak je to jeden z největších argumentů
Ale jak jsem již napsal, je to jen součet všeho dohromady a ten dojem z Yarise byl fakt moc dobrý.
Toyota Yaris (2011) Style, 1.33 dual VVT-i Multidrive S