Kontrolka motoru

vše ohledně modelové řady Carina
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

z diagnostiky ne, nedokážu ti říct jestli v 94 roce byl takový nebo jinačí typ airbagu i když předpokládám, že už elektrický, ale podívej se na volant jak je chycený airbag, jestli je v diagnostice konektor AB a Tc, v přístrojovce žárovka, pod prostřední schránkou jednotka airbagu, pod spodním krytem volantu žlutý konektor airbagu, jestli po poklepání volantu nezní dutě nebo není tvrdý, podle toho určíš zatím bez diagnostiky jestli tam airbag pravděpodobně je nebo ne a jaký typ. Nebo airbag vytáhni a uvidíš hned uvidíš jestli am je a jaký. Případně si opiš VIN a modelkód a zajdi nebo zavolej do toyoty s tím, že chceš zjistit podle čísel cenu jednotky airbagu a když tam podle EPC má být tak bude elektrický a nefunguje.
Mirosz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirosz »

Dobře dobře...díky za info...zkusím ještě něco pozjišťovat...či jak bude tepleji se na to podívat...
Toyota Carina E, 2.0 16V, 93kW, 1997 -
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html
Obrázek Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Airbag má životnost prý deset roků,potom se musí vyměnit. :?:
toyota corolla 4E FE 65kW
Fito
Člen Týmu

Příspěvek od Fito »

Ked uz je tu ta rec o kontrolkach a postrehol som ze o airbagu tak aj ja mam otazku. Mne kontrolka airbagu svieti stale. Aj po nastartovani aj pocas jazdy. Tak neviem ci funguje alebo ci tam vobec je.
Som skusal klepat po volante ale neznie mi to dako duto a ani tvrdo. :?: :?:
Toyota Celica Sti 1.6, ST 180
r.v. 1990, 4A-FE, 77kw/105k
darkus
Člen Týmu

Příspěvek od darkus »

vcera jsem v servisu nechal vymenit olejovou vanu a vymenit olej, dneska mi mama vola, ze ji zacala svitit kontrolka motoru, nevite, kde muze byt problem?
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

to Fito: když svítí kontrolka pořád, tak signalizuje nějakou závadu. Propoj v diagnostice piny Tc a E1 a spočítej kolikrát blikne kontrolka, podle toho se dá určit kde je chyba.
to Darkus: předpokládám, že svítí žlutá kontrolka motoru a ne žlutá kontrolka "olejnička", která by po výměně vany připadala v úvahu spíš.
Vada může být kdekoliv a nemusí souviset s provedenou prací, v diagnostice propoj piny TE a E1 a spočítej kolikrát blikne kontrolka motoru, tak se dá určit chyba.
darkus
Člen Týmu

Příspěvek od darkus »

aevn píše:to Fito: když svítí kontrolka pořád, tak signalizuje nějakou závadu. Propoj v diagnostice piny Tc a E1 a spočítej kolikrát blikne kontrolka, podle toho se dá určit kde je chyba.
to Darkus: předpokládám, že svítí žlutá kontrolka motoru a ne žlutá kontrolka "olejnička", která by po výměně vany připadala v úvahu spíš.
Vada může být kdekoliv a nemusí souviset s provedenou prací, v diagnostice propoj piny TE a E1 a spočítej kolikrát blikne kontrolka motoru, tak se dá určit chyba.
ano jde o kontrolku motoru, ne "olejnicky", dik za radu, ale vubec netusim, jak bych to mel udelat, asi bude nejlepsi zajet s tim do servisu na diagnostiku, at se na to podivaji... jenom mi prosim porad, jestli ta svitici kontrolka muze byt "autu nebezpecna" nebo se s tim da jezdit...
Toyota Carina E XLi, 1,6 16v, r. 1992, 79kw, sedan
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

rozhodně se nestane, že by se motor rozpadl, ale něco nefunguje tak jak má a to v důsledku může znamenat, že nakonec nenastartuješ nebo se motor zastaví v naprosto nevhodnou dobu a budeš muset nakonec stejně opravit tu část, kterou diagnostika vyhlásí jako špatnou.
Jestli to chceš zkusit, tak za vzduchovým filtrem je černá krabička s nápisem "diagnosis", nebo nějak podobně, a tu otevřeš. Je v ní několik řad pinů jejichž popis je zespodu na víčku krabičky. Až se zorientuješ, který pin je který, tak vezmeš kousek drátu a spojíš jím piny E1 a TE1, sedneš do auta, zapneš klíček a sleduješ kontrolku motoru. Spočítáš kolikrát blikne a máš číslo závady. To číslo sem napiš a mrknem co to je.
Bez toho vyblikání můžeš problém hledat po celým motoru od čidla teploty po lambda sondu.
darkus
Člen Týmu

Příspěvek od darkus »

aevn píše:rozhodně se nestane, že by se motor rozpadl, ale něco nefunguje tak jak má a to v důsledku může znamenat, že nakonec nenastartuješ nebo se motor zastaví v naprosto nevhodnou dobu a budeš muset nakonec stejně opravit tu část, kterou diagnostika vyhlásí jako špatnou.
Jestli to chceš zkusit, tak za vzduchovým filtrem je černá krabička s nápisem "diagnosis", nebo nějak podobně, a tu otevřeš. Je v ní několik řad pinů jejichž popis je zespodu na víčku krabičky. Až se zorientuješ, který pin je který, tak vezmeš kousek drátu a spojíš jím piny E1 a TE1, sedneš do auta, zapneš klíček a sleduješ kontrolku motoru. Spočítáš kolikrát blikne a máš číslo závady. To číslo sem napiš a mrknem co to je.
Bez toho vyblikání můžeš problém hledat po celým motoru od čidla teploty po lambda sondu.
ahoj, tak jsem se konecne odhodlal zjistit, co tomu je, propojil jsem tedy ty piny E1 a TE1 jak jsi mi radil a vysla mi tato sekvence blikani - 2 * 1 * 2 * 4 (* = delsi pauza), pak byla opet delsi pauza a cela sekvence se opakovala
Toyota Carina E XLi, 1,6 16v, r. 1992, 79kw, sedan
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

21 = lambda sonda
24 = snímač teploty nasávaného vzduchu

lambdu můžeš odměřit v diagnostice na pinu OX1
snímač asi jenom na jednotce, podívej se na víku vzduchového filtru jestli je zapojenej
každopádně teď kódy smaž (vyndej pojistku EFI nebo odpoj baterku asi na minutu), propoj znovu E1 a TE1 a podívej se jestli nehlásí závadu, zkus nastartovat a jestli se znova rozsvítí kontrolka podívej se jestli hlásí obě závady (můžou být zaznamenané oddřív po nějakém servisním zásahu). Předpokládám, že 24 tam už nebude.
když otevřeš motor a podíváš se shora dolů na výfuk vidíš lambdu? Jestli jo, bude na 98% opravdu vadná.
Odpovědět

Zpět na „Carina“