Rekonstrukce bytu - nová KUCHYŇ

Tlachání o všem - bez zaměření!
ToyoCarE

kuchyňa

Příspěvek od ToyoCarE »

síce robia tú kuchyňu rodičia, ale mrzí to veľmi aj mňa, všetky zákazky sa poposúvali z neovplyvniteľných dovodov - choroby, ale už sa dorába práve táto kuchyňa, vyrábajú sa navyše troje dvere a zárubňa, ako aj atypická posteľ. ToyocarE
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

kuchyň - Rýchlik, Astra-Slovakia; nábytek Žilina - Sněžnica.

Příspěvek od zmaxxx »

Varuji všechny před uživatelem ToyoCarE na tomto fóru.

V této diskuzi (zcela na začátku) jsem se Vás počátkem února ptal, zda a jaké máte zkušenosti s výrobci kuchyní. Během 10 minut mi odpověděl pan Štefan Rýchlik (právě ten ToyoCarE) s tím, že kuchyně vyrábí ve své rodinné firmě Astra-Slovakia a nabídl mi své služby.

Domluvili jsme se, začátkem března jsme uzavřeli smlouvu o tom, že během března kuchyň vyrobí, dovezou a namontují. Obratem jsem poslal zálohu 1330€ (cca 35000 Kč).

Máme skoro červenec, uběhly už 4 měsíce a kuchyň stále nemám. Dne 22. března mi paní Rýchliková sdělila, že kuchyň se již dokončuje bude během týdne dovezena. Od té doby mi posílá jen samé omluvy a výmluvy, proč ještě kuchyň nedovezli a slibuje další a další termíny, které nikdy nedodržela. Rodinu Rýchlikových jsem většinu času opakovaně vyzýval, aby mi poslali alespoň fotografie jako důkaz, že se na zakázce opravdu pracuje, ale místo fotek jsem dostával opět jen spoustu výmluv (vybité baterie, zboží uskladněné pod jiným materiálem, atd.).

Jsem proto toho názoru, že se jedná o podvod.
Jsem přesvědčen, že jsem dal rodině Rýchlikových dostatek prostoru, aby dokázali opak, a pro svoje tvrzení mám samozřejmě dostatek důkazů - některé zde níže rozvedu.

Na internetu jsou k nalezení zprávy od dalších zákazníků rodiny Rýchlikových a společnosti Astra-Slovakia, s.r.o., ve kterých se můžete dočíst velmi příběhy podobné tomuto. K nim jsem se dostal bohužel pozdě.

Pokud budete uvažovat o realizaci kuchyně od rodiny Rýchlikových, potažmo od společnosti ASTRA-Slovakia, s.r.o., se sídlem Belanského 203, Kysucké Nové Mesto, IČ: 31620957, raději ještě jednou zvažte.

V současné době čekám na vypršení posledních zákonných lhůt, abych mohl zahájit proti jednání rodiny Rýchlikových odpovídající kroky ve věci navrácení neoprávněného obohacení.
Pokud mi nebudou peníze do 12. 7. vráceny, hodlám podat trestní oznámení pro podvod (popř. pokus o podvod).
Zjevně je podobně poškozených více, proto prosím, pokud jste s Rýchlikovými v minulosti měli podobnou zkušenost, nebo o někom takovém víte, neprodleně mě kontaktujte. Podání hromadné žaloby je mnohem účinnější a levnější, než více jednotlivých žalob.

A nakonec stručný průběh zakázky:
  • 2. 3. uzavřena smlouva
  • 5. 3. odeslány peníze
  • 8.3. potvrzen příjem peněz na účet paní Rýchlikové
  • 22. 3. sděluje paní Rýchliková, že se kuchyň dokončuje a během několika dní bude dodána
    začátkem dubna celá rodina údajně onemocněla a po další dva týdny nebude zakázka dodána. Po tuto dobu nebylo možno Rýchlikovy nijak kontaktovat. Dozvěděl jsem se jen přes sms např., že na telefony neodpovídají, neboť nenosí telefon na dílnu kvůli prachu; potom že je telefon občas nefunkční.
  • 15. 4. jsem poprvé žádal o zaslání fotografií rozpracované zakázky
    začátkem května opakuji výzvu, aby mi byly zaslány fotografie
  • 11. 5. „Příští týden prijedeme montovat.“
  • 16. 5. se rozbil stroj na dýhování, a proto nelze dodávku dokončit
  • 21.5. náhradní díl - topné těleso - je údajně objednáno z Itálie, jeho dovezení se zpozdilo
  • 2. 6. náhradní díl údajně dorazil, ale stroj stále nefunguje
  • 11. 6. byl zaslán doporučeně „Pokus o smír”, s hrozbou odstoupení od smlouvy, pokud nebude zboží dodáno v daném termínu, t.j. do 17. 6.
  • 18. 6. paní Rýchiková slíbila, že pošle do druhého dne fotografie jako důkaz, abych ještě počkal - fotografie však nezaslala
  • 21.6. I přes jasně vyjádřenou vůli nebyl žádný ze závazků splněn, a proto bylo odesláno Odstoupení od smlouvy a podána žádost o navrácení prostředků.
    od té doby rodina Rýchlikových nekomunikuje
Nebudu skrývat, že se kvůli této zakázce nacházím v blbé situaci:
  • Byt je neobyvatelný a a bydlím proto v podnájmu, což znamená výrazné náklady navíc.
  • Objednat kuchyň od jiného výrobce nemohu - „chybí” mi peníze, které mi Rýchlikovi nevrátili a zbylé úspory padly na další část rekonstrukce bytu.
  • Od partnerky je mi často předhazováno, že jsem nevyužil její kontakt na truhláře; nejhorší je, že má pravdu; kuchyň bych s největší pravdě podobností již měl hotovou. Není nic horšího, než mít doma peklo, a být k tomu navíc bez peněz.
Nechám na každém z vás, abyste si na to vytvořili každý vlastní názor.

ZM
Naposledy upravil(a) zmaxxx dne pát 02.10.2015, 14:39, celkem upraveno 1 x.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

takto,,, podvodnik niesom,, nikdy sa este nestalo, zeby sme nedodali tovar,, k tym zakaznikom na internete,, nedopisali tam to, ze tovar maju namontovany a nedoplatili ani jeden z nich,, aj keby sa odratala pokuta za meskanie tak nedoplatili,, teraz naposledy nedoplatili 900€,, to k tej pani co tam pisala posledne,, nejdem nic slubovat,, co je urobene su dvierka,, dnes ich porezeme,, odfotime,, nic viacej k tomu neviem povedat,... chyby sa stali,, niesom dokonaly,, nie vsetko sa da ovplyvnit,, co ma neospravedlnuje,, ale proste stali sa niektore veci, ktore som proste nevedel ovplyvnit.

Mrzi ma ze k tomuto doslo,, a kedze mam na tomto klube meno ake mam prosim admina aby ma zrusil z klubu,, nema vyznam tu ostavat ak si budu o mne mysliet ludia co si uz myslia,,
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

ToyoCarE píše:takto,,, podvodnik niesom,, nikdy sa este nestalo, zeby sme nedodali tovar,, k tym zakaznikom na internete,, nedopisali tam to, ze tovar maju namontovany a nedoplatili ani jeden z nich,, aj keby sa odratala pokuta za meskanie tak nedoplatili,, teraz naposledy nedoplatili 900€,, to k tej pani co tam pisala posledne,, nejdem nic slubovat,, co je urobene su dvierka,, dnes ich porezeme,, odfotime,, nic viacej k tomu neviem povedat,... chyby sa stali,, niesom dokonaly,, nie vsetko sa da ovplyvnit,, co ma neospravedlnuje,, ale proste stali sa niektore veci, ktore som proste nevedel ovplyvnit.

Mrzi ma ze k tomuto doslo,, a kedze mam na tomto klube meno ake mam prosim admina aby ma zrusil z klubu,, nema vyznam tu ostavat ak si budu o mne mysliet ludia co si uz myslia,,
Doložte pro svá tvrzení nějaké důkazy. Tři měsíce Vás žádám o fotografii, nic jste mi doposud neposlal.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

OK,, vecer mas fotky na maili.
Naposledy upravil(a) ToyoCarE dne čtv 30.06.2011, 10:18, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

zkušenost....

Příspěvek od aczasa »

Tak já se teda zapojím..... onoho pána znám osobně. Mám kus jeho práce doma. Byl jsem u něj v dílně (a na WC - už jsem fakt musel).

Jednu věc mohu s klidným srdcem prohlásit (a stát si za ní za jakýchkoliv okolností): firma existuje a je schopná vyrábět stolařské, řezbářské a jiné výrobky ze dřeva.

Abych ale působil i edukativně, mají reálný problém s termíny..... (cosi jsem se dohodl v zimě a dokonce zaplatil a dostal jsem to v květnu???? asi).

Dnes ale jsem spokojen a z hlediska kvality a provedení známkuji za jedna.

Je to šachový stolek.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Back in Czech.
Ahold
Věčnej rejpal

Re: zkušenost....

Příspěvek od Ahold »

aczasa píše:...
Krásnej labrador :)
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Krásnej, hodnej a hlavně perfektně umístněnej :-D
RON, 5,5 let, 34kg, matka z belgie, otec kanaďan, bez PP, ale člen rodiny. :-)
Back in Czech.
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

aczasa píše:Krásnej, hodnej a hlavně perfektně umístněnej :-D
RON, 5,5 let, 34kg, matka z belgie, otec kanaďan, bez PP, ale člen rodiny. :-)
V avataru mám Megí, 6 let, matka i otec neznámý, bez PP po jedenácti štěňatech také člen domácnosti :)
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

to zmaxxx: no jako je to průser kor když i tvoje stará teď nemá kuchyň, živě si to dokážu představit :) ale bohužel ses tak trochu pojel sám. Svěřit tolik peněz někomu koho vůbec neznáš, nevíš jaká za ním stojí práce a především odpovědnost a vůbec nejhorší je svěřit to někomu ze Slovenska :wink: Protože to chce vždycky nějaký dveře kam si přijdeš zabušit, nebo počkat jak teď já čekávám na jednoho zm.da já před domečkem kterej už má slíbený uřezání kus ucha za prodlení. Holt nesmíš věřit každýmu ale každej si někdy uletí že
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

kuchyň

Příspěvek od zmaxxx »

ToyoCarE píše: Zaslal: čt 30.06.2011, 8:33
OK,, vecer mas fotky na maili.
ToyoCarE píše: Od: Štefan Rýchlik
Komu: mezeraz@seznam.cz
Datum: Dnes 21:22
Ahoj,, dnes mi to nevyjde,, poslem ti fotky zajtra do obeda...
Štefane Rýchliku, to si to fakt neuvědomujete? Tři měsíce od Vás poslouchám totéž. Opravdu si myslíš, že mi ještě zbývá nějaká trpělivost?

Jaký problém je poslat kopie faktur a několik fotek?
Artie
Navigátorka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artie »

Já vím, že je to poměrně hnusný, ale při pohledu z venku je to docela taková tragikomedie už... =/
Nicméně, bez urážky, při takovém jednání (a těch prodlevách) se divím, že podnikání ještě jede.

BTW k těm Vašim nááádherným labradorům... nechcete udělat "Toyodog day"? =)))
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor ;)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tady jsem ještě nebyl :lol:

Artie: je to tragikomedie... taková italská ty mam nejradši :lol:
aczasa: Ron... ooo tak to je ale hezký jméno, nějak se mi líbí :-)
ten stůl na šachy je taky dost dobrej... má jakoby další kosmickou vlastnost: A: může vyšachovávat" B: ten mobil jak tam leží tak symbolicky, značí, že by jasksi ho jako "někdo měl zvednout" na Sk a spláchnout kuchyň třeba Ronem...a to Honem... bankovně a dále omluviti se.... klasicky to pak nechat vybublat, resp... zamést pod koberec :lol: No když vázne komunikace, business nende...

yokohama: pošli mi kousek toho ucha, ochutnám, nejsem lidojed, poslední byl polapen na sk, ale jen bych ochutnal... prej dočet sem se že to prej chutná stejně dobře jako prasátka :lol: hořčici mam... :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

kuchyň - Rýchlik, Astra-Slovakia; nábytek Žilina - Sněžnica.

Příspěvek od zmaxxx »

Štefane Rýchliku

slíbil jsi mi, že prokážeš rozpracovanost, popř. kompletnost kuchyně, případně náklady vynaložené při její výrobě, a to do včerejšího večera (30.6.2011). Večer jsi mi oznámil opětovný odklad do dnešního oběda (1.7.2011). Myslím, že i na Slovensku už čas oběda minul, a tys neměl ani snahu mě jakkoliv dále kontaktovat.

Tímto Ti veřejně sděluji, že na odstoupení od smlouvy, doručené 21.6.2011, bezpodmínečně trvám, stejně jako na vrácení peněz v plné výši 1330€ na můj účet, a to do 12.7.2011.

Nemám již žádnou důvěru ve Vaši firmu, Tvou osobu, ani jakékoliv vyjádření, které z Vaší strany vzešlo či vzejde.

Zbyněk Mezera
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Micron: Jestli mu ho opravdu nakonec uříznu, pošlu ti ho doporučeně :wink: Já uši zm.dů nejím...

zmaxxx: Zajdi za vymahačema lepší 15 a pocit zadosti učinění nežli nic :wink:
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“