Zvýšení otáček při sešlápnutí spojky
Zvýšení otáček při sešlápnutí spojky
Ahoj,
nedá mi to, a tak to píšu ještě sem - mám sice novou Corollu, ale má stejnou platformu s Aurisem...
Při řazení za studena, po sešlápnutí spojky na doraz se mi zvýší otáčky o 2 čárky (přidá se plyn) - hlavně z 1 na 2 a ze 2 na 3.
Setkal se s tím někdo i u Aurise? V Toyotě to vysvětlují emisními normami EURO5 a dopalováním paliva...
Díky moc za odpovědi!
nedá mi to, a tak to píšu ještě sem - mám sice novou Corollu, ale má stejnou platformu s Aurisem...
Při řazení za studena, po sešlápnutí spojky na doraz se mi zvýší otáčky o 2 čárky (přidá se plyn) - hlavně z 1 na 2 a ze 2 na 3.
Setkal se s tím někdo i u Aurise? V Toyotě to vysvětlují emisními normami EURO5 a dopalováním paliva...
Díky moc za odpovědi!
Toyota Corolla E15 2010, 1.33 Dual VVT-i 6 M/T Terra Cool
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
jj dela mi to taky...podobnou vec jsem poznal i na dalnici, kdyz jsem jel treba 140 a motor tocil pres 4tis dlouhodobe a pak jsem vymacknul spojku, tak ty otacky jeste par vterin drzel a az pak zacly klesat k volnobehu...
Podarilo se mi to jednou i na 3ku, jsem jel cca 80, taky to bylo pres 4tis, mozna vic a pak jsem vymackl spojku a nejakou dobu si drzel ty otacky sam na stejnem miste a az pak klesly...podle mne je to prevence proti skubani motoru, kdyz by mel dostat kopanec napriklad ze 700ot na 5000ot pustenim spojky
BTW mam Euro 4
)
Podarilo se mi to jednou i na 3ku, jsem jel cca 80, taky to bylo pres 4tis, mozna vic a pak jsem vymackl spojku a nejakou dobu si drzel ty otacky sam na stejnem miste a az pak klesly...podle mne je to prevence proti skubani motoru, kdyz by mel dostat kopanec napriklad ze 700ot na 5000ot pustenim spojky

BTW mam Euro 4

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Me to dela taky. Nekde jsem cet, ze pro snizeni emisi a carbonizace na ventilech, je potreba u systemu se vstrikovanim do sani ubirat prisun paliva postupne a ne naraz. Coz je videt na ukazateli spotreby, ze po pusteni plynu hned neskoci 0. Tohle by mohlo mit klidne za nasledek ty zvysene otacky.
Auris 1,6 Valmetic Luna
Ještě jsem se na to díval a je to zpožděním v plynu, což asi souvisí s výše zmíněným - když pomaleji sešlapávám spojku, tak stihne plyn "dojet" a je to v pohodě i za studena - jde to pěkně vidět, že po puštění plynového pedálu se otáčky ještě chvíli drží...
Toyota Corolla E15 2010, 1.33 Dual VVT-i 6 M/T Terra Cool
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
ja mam ted zpozdenou reakci jen pri pousteni, kdyz mackam, tak to reaguje skvele.
BTW zkuste si zaradit trojku, jen na ni 80-90 dejme tomu 15 sec pri stejnych otackach a pak jen vyslapnete spojku a pustte plyn a uvidite jak dlouho se budou drzet otacky nahore
BTW zkuste si zaradit trojku, jen na ni 80-90 dejme tomu 15 sec pri stejnych otackach a pak jen vyslapnete spojku a pustte plyn a uvidite jak dlouho se budou drzet otacky nahore

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS