Navi TNS510

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
rsifta
Člen Týmu

Navi TNS510

Příspěvek od rsifta »

Zdravím

Včera jsem si přivezl Aurise včetně tohoto rádia, jen mi ke spuštění navigace chybí SD karta s mapama. Bazarník povídal, že stačí v krámě koupit obyčejnou SD kartu a mapy na ní stáhnout a plácnout do auta co je na tom pravdy ?? Je to moje první vestavěná navigace v autě a nemám s tím žádně zkušenosti.Předem se omlouvám jestli to tu už bylo nebo jestli sem ve špatné sekci, ale jsem začátečník a na foru se nevyznám.

Děkuji
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Takže... :-) Ano, mapy jsou na SD kartě. V toyotě "celá" evropa PZ445-SD333-10 (verze 2010 - 2011 v.1) je k mání za nějakých bratru 6000Kč. Nemá češtinu, má TMC, má i docela kvalitní pokrytí a navigační schopnosti (no, je to teleatlas cca 2.Q 2010). Jinak kopírovat nejdou, stahování nepůmůže, musí.... MUSÍ to být originál. Mám nějaké přebytečné, ale jen verze 2009 - 2010 (takže tam holt nejsou teď moderní věci... okruh praha, konec D11 ..... bude toho více chybět... je to stav k 2Q 2009).....
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

kopirovat nejdou, MUSI to byt orginal
:-D
Asi se moc nepohybujes ve svete SW, co? :lol:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

Luke_Luke píše:
kopirovat nejdou, MUSI to byt orginal
:-D
Asi se moc nepohybujes ve svete SW, co? :lol:
Moc jsem tvůj příspěvek nepochopil.Na gpsunderground.com (v současnosti nedostupné :( )se to hodně řešilo a nikdo to nedokázal!Ty ale budeš asi něco víc...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Samozrejme to otestovane nemam, ptz tuto navigaci nevlastnim, tak to nemuzu rict na 100%, ale vyvojem SW a veci okolo se zabyvam vice nez 10let a jeste jsem nenasel takove, ktere by neslo cracknout.

Navigace vsech vyrobcu Mio, Tomtom, Garmin, vse jde odemknout rootnout nebo najit zadni vratka. A verim, ze udelat bitovou kopii SD karty a oblbnout svab uvnitr navi, ktery rozpoznava jeji autenticnost asi nebude uplne nemozne.

Jaky byl duvod toho, ze se to nikomu nepovedlo? Neprijme jinou kartu, nebo nenacetl data? Na firme mame 4 Toyo a Lexusy s touto SD, ale nikdo to jeste nepotreboval resit. Nerikam, ze ja osobne jsem schopen to rozlousknout, ale rict, ze je to nemozne je nesmysl...pochybuju, ze tam maji 128bit sifrovani nebo neco podobneho, co by taky slo prolomit, ale o trochu pozdeji.
Obrázek
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

netvrdím,že je to v dnešní době nemožné,ale lidi,co se tím na gpsunderground i zde :http://peb.pl/search.php?searchid=188586267 zabývali,tak těm se to nepodařilo.Nejsem ajťák,takže nerozumím tomu,proč to nejde(obsah je snad svázaný s ID karty?)každopádně jsem se o to zajímal asi půl roku a NIKDO to nerozchodil!
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tak jasne, pokud rikam, ze to jde, tak nemyslim, ze to bude za 10minut.
Samozrejme se musi najit nekdo, kdo tu navi vymontuje z auta, otevre to, podiva se na ty svaby, pripadne svaba odlepta fotocestou a zjisti ty obvody na overovani, pak mu podstrci jen to ID co bude chtit atd...tech moznosti je spoustu a rikam to, ze spoustu takovych hacku jsem videl na vlastni oci(nerozumej tak, ze jsem je udelal vlastnim rozumem), ale spoustu veci i v praci resime...ale Toyota to musi mit asi primo na VIN auta, coz je ale neprakticke, proc by pak to auto nekdo prodaval bez SD karty, kdyz by mu byla na nic v jinem aute.

Jenze problem proc to nikdo nedela, je ten, ze to neni otevreny standard to zabezpeceni SD karet a taky, ze pro zapadni trh pripadne asii jsou to zanedbatelne penize nejaky 5000Kc za update... ;)
Obrázek
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

wessy007
Člen Týmu

tady se to řešilo:http://gpsunderground.com/forum/toyota-lex

Příspěvek od wessy007 »

Zdravim, koukal jsem na uvedeny odkaz a dokonce jsem vše udělal dle popisu, ale mapy se stejně nerozjeli. Neví někdo co s tím?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

pro běžného i pokročilejšího uživatele není jiná cesta než koupit originál....
Back in Czech.
kuzel
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuzel »

Strávil jsem s tím asi 3 hodiny, někde jsem i našel ke stažení aktuální verzi map, ale uchodit se mi to nepodařilo. Každopádně to prý umí Poláci. Tam je Toyota dost rozšířená. Takže jestli někdo umí polsky, zkuste zagooglovat :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neumi... ani polaci.... :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“