Originální radio + Anténa - konektory.
Originální radio + Anténa - konektory.
Ahoj,
dneska jsem páchal ISO konektor do MR2 a dával repro do dveří. Našel jsem všechny kabely k reprákům a i napájecí kabely. Byli tam čokolády, žádný původní konektory na originální rádio. Ale zarazilo mě, že je tam ještě jeden originální čtyřpinovej konektor, kterej není zapojenej. Zítra sem hodím foto. Zajímalo by mě, na co to je. Napadlo mě, jestli to není nějakej zesilovač antény či co, ale na druhou stranu ten konektor vůbec není na této stránce, kde jsou konektory pěkně popsaný:
http://www.sw20.jp/20/Tech_Articles/Rad ... ation.html
Pak jsem ještě našel popis kabelů podle barev na MR2 rv91:
Car Radio Constant 12V+ Wire: Blue/Yellow
Car Radio Switched 12V+ Wire: Gray
Car Radio Ground Wire: Brown
Car Radio Illumination Wire: Green
Car Stereo Dimmer Wire: N/A
Car Stereo Antenna Trigger: Black/Red
Car Stereo Amp Trigger Wire: N/A
Front Speakers Size: 6 1/2″ Speakers
Front Speakers Location: Doors
Left Front Speaker Positive Wire (+): Pink
Left Front Speaker Negative Wire (-): Purple
Right Front Speaker Positive Wire (+): Light Green
Right Front Speaker Negative Wire (-): Blue
Rear Speakers Size: 3 1/2″
Rear Speakers Location: Rear Deck
Left Rear Speaker Positive Wire (+): Black
Left Rear Speaker Negative Wire (-): Yellow
Right Rear Speaker Positive Wire (+): Red
Right Rear Speaker Negative Wire (-): White
dneska jsem páchal ISO konektor do MR2 a dával repro do dveří. Našel jsem všechny kabely k reprákům a i napájecí kabely. Byli tam čokolády, žádný původní konektory na originální rádio. Ale zarazilo mě, že je tam ještě jeden originální čtyřpinovej konektor, kterej není zapojenej. Zítra sem hodím foto. Zajímalo by mě, na co to je. Napadlo mě, jestli to není nějakej zesilovač antény či co, ale na druhou stranu ten konektor vůbec není na této stránce, kde jsou konektory pěkně popsaný:
http://www.sw20.jp/20/Tech_Articles/Rad ... ation.html
Pak jsem ještě našel popis kabelů podle barev na MR2 rv91:
Car Radio Constant 12V+ Wire: Blue/Yellow
Car Radio Switched 12V+ Wire: Gray
Car Radio Ground Wire: Brown
Car Radio Illumination Wire: Green
Car Stereo Dimmer Wire: N/A
Car Stereo Antenna Trigger: Black/Red
Car Stereo Amp Trigger Wire: N/A
Front Speakers Size: 6 1/2″ Speakers
Front Speakers Location: Doors
Left Front Speaker Positive Wire (+): Pink
Left Front Speaker Negative Wire (-): Purple
Right Front Speaker Positive Wire (+): Light Green
Right Front Speaker Negative Wire (-): Blue
Rear Speakers Size: 3 1/2″
Rear Speakers Location: Rear Deck
Left Rear Speaker Positive Wire (+): Black
Left Rear Speaker Negative Wire (-): Yellow
Right Rear Speaker Positive Wire (+): Red
Right Rear Speaker Negative Wire (-): White
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
- kolja
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ten druhý je pro CD
a sorry já měl na mysli vstup v org. kaz.rádiu vstup pro CD, nějak jsem si to blbě přečetl, ale prozkoumám to, mám jednu rozdělanou je tam dokonce org.subwofer, kouknu na to
a sorry já měl na mysli vstup v org. kaz.rádiu vstup pro CD, nějak jsem si to blbě přečetl, ale prozkoumám to, mám jednu rozdělanou je tam dokonce org.subwofer, kouknu na to
Naposledy upravil(a) kolja dne ned 10.04.2011, 20:14, celkem upraveno 2 x.
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
Tak jsem na to koukal znova a podle fotky to vypadá, že to je 6 pinovej konektor na zadní reproduktory viz http://www.sw20.jp/20/Tech_Articles/Rad ... ation.html , ale na druhou stranu nesedí barvy drátů. Navíc už byl k rádiu natáhlej originál svazek kabelů a na něm bylo Reproduktorový ISO připojený přes čokoládu. Na tom svazku je 8kabelu (4kanály + a -). Takže si myslím, že tenhle konektor není pro zadní reproduktory. Sice je to opravdu blbost,ale zajímalo by mě to.
Tady jsou fotky konektoru, černý čokolády si nevšimejte, to jsem si vyváděl kostru k DVD rádiu a ta žlutá čokoláda spojuje modročervenej kabel, je schválně přerušenej. Nevím proč.
http://mari86.rajce.idnes.cz/2011-04_duben/
Nechtěl by někdo kouknout jak to má u sebe? Taky by mě zajímalo pod jakou barvou je spínání antény. A jestli MR2 má nějaký zesilovač antény.
A ještě bych měl jeden dotaz. Předpokládám že od rádia do každých dveří je tahán jenom jeden kabel + a - k reproduktorům a ten je posléze rozdělenej pro středy a pro výšky. Nebo se pletu?
EDIT: K tomu odkazu co jsem sem dával. Jsou to stránky Japonce, tak je možný, že se to trošku u Japonských verzí liší.
Tady jsou fotky konektoru, černý čokolády si nevšimejte, to jsem si vyváděl kostru k DVD rádiu a ta žlutá čokoláda spojuje modročervenej kabel, je schválně přerušenej. Nevím proč.
http://mari86.rajce.idnes.cz/2011-04_duben/
Nechtěl by někdo kouknout jak to má u sebe? Taky by mě zajímalo pod jakou barvou je spínání antény. A jestli MR2 má nějaký zesilovač antény.
A ještě bych měl jeden dotaz. Předpokládám že od rádia do každých dveří je tahán jenom jeden kabel + a - k reproduktorům a ten je posléze rozdělenej pro středy a pro výšky. Nebo se pletu?
EDIT: K tomu odkazu co jsem sem dával. Jsou to stránky Japonce, tak je možný, že se to trošku u Japonských verzí liší.
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
hele Mari sice ti nepomůžu s tím konektorem ale možná by si mohl pomoct ty mě
Nevíš jak zapojit anténu aby vyjížděla když chci poslouchat rádio a ne když poslouchám cd_? Teď se mi zapíná po otočení klíčkem s rádiem ale já většinou poslouchám jen cd a tak mi připadá zbytečný aby s každým startem vyjížděla 

Přesně to chci pořešit. Zatím všechny rádia co mi prošli rukou tak sepnou anténu hned co se zapnou, neřeší, jestli posloucháš CD nebo Radio. Takže já to chci vyřešit tak, že si udělám extra vypínač, ale nejdřív musím zjistit, jestli anténu mám funkční
.
Máš tam origo rádio nebo zapojený nějaký neorigo přes ISO?

Máš tam origo rádio nebo zapojený nějaký neorigo přes ISO?
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no samo tam mám nějaký sony, konektor jakej to má to nevím moc do toho nevidím
ale ta anténka mi tak už trochu jako vrže a tak ji nechci zbytečně unavovat když furt popojíždím po městě, je to blbý jak říkáš...myslel sem že tam bude nějakje magickej drátek kterej se zapojí jinak a bude
ale je pravda že stačí nějakej vypínač...

Jestli to máš přes ISO tak s největší pravděpodobností budeš mít anténu napojenou na modrej kablík napájecího ISA. Koukni tady http://www.scritube.com/limba/ceha-slov ... 822185.php . Je to číslo 5 na A bloku. Pokud máš Originální rádio, tak to bude prostě kablík ANT+ viz tady http://www.sw20.jp/20/Tech_Articles/Rad ... ation.html u 10pinovýho konektoru drát číslo 8.
Tak tenhle drátek přecvakneš a napojíš si na něj vypínač. Schoval bych ho někam pod volant a měl bych vypínač pořád vyplej, takže když zapnu autorádio, tak anténa nebude vyjetá. Když budu chtít naladit nějakou frekvenci, tak zmáčknu tlačítko a anténa vyjede
.
Až to budeš zapojovat, tak by se mi hodilo, aby si mi vyblejsknul zezadu rádio a jednotlivý konektory, aby bylo patrný jaký barevný drátky do nich vedou
EDIT: tak jestli tam máš sonku, tak buď tam bude nějakej SONY konektor a nebo to ISO, takže se ti hodí moje rada viz nahoře. Klidně to pak vyblejskni a poradím ti, pokud by tam byl ten SONY konektor.
Anténu bych zkusil promazat nějakou vazelínou, určitě tam bude spousta bordelu. U mě nejde nějak lehce, ale ani ztěžka, teda pokud jí vytahuju ručně. Nemám ji zatím zapojenou a to bych rád změnil
. Nudí mě vylejzat ven a anténu vytahovat.
Tak tenhle drátek přecvakneš a napojíš si na něj vypínač. Schoval bych ho někam pod volant a měl bych vypínač pořád vyplej, takže když zapnu autorádio, tak anténa nebude vyjetá. Když budu chtít naladit nějakou frekvenci, tak zmáčknu tlačítko a anténa vyjede

Až to budeš zapojovat, tak by se mi hodilo, aby si mi vyblejsknul zezadu rádio a jednotlivý konektory, aby bylo patrný jaký barevný drátky do nich vedou

EDIT: tak jestli tam máš sonku, tak buď tam bude nějakej SONY konektor a nebo to ISO, takže se ti hodí moje rada viz nahoře. Klidně to pak vyblejskni a poradím ti, pokud by tam byl ten SONY konektor.
Anténu bych zkusil promazat nějakou vazelínou, určitě tam bude spousta bordelu. U mě nejde nějak lehce, ale ani ztěžka, teda pokud jí vytahuju ručně. Nemám ji zatím zapojenou a to bych rád změnil

- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no dík za radu, podívám se na to asi o víkendu-hodlám si ten střed přelepit karbonovou fólií tak už to zkusím spláchnout všechno
a kdyžtak nahodím foto
Ono u toho zapojení těžko říct protože mě osobně to taky často zapojoval kámoš tak nějak aby to bylo a byl v tom často docela brodel k pousmání, však víš jak se to dělá ne
A k té anténě, jednou mi ji kámoš prostříkl nějakým silikonovým sprejem a pak mi nechtěla zajíždět takže se tomu už bráním, už má roky no 

Ono u toho zapojení těžko říct protože mě osobně to taky často zapojoval kámoš tak nějak aby to bylo a byl v tom často docela brodel k pousmání, však víš jak se to dělá ne

Ale kdyby třeba původní kabely byli natáhly až ke konektoru rádia, tak mi to pomůže, pokud nejsou někde napojovaný nebo tam není čokoláda. Nejvíc by mi řekli fotky originálního zapojení.
Tady máš návod jak ten panel sundat, pokud si to nikdy nedělal http://www.stephenmason.com/cars/mr2audio.html . Je tam i popsaný zapojení rádia, ale zase jinak než na dvou předchozích stránkách co jsem sem dával. Navíc ten text v 1.příspěvku, kde jsou popsaný barvy, taky nesedí
. Nějak se mi nezdá, že by japonci dělali elektriku podle nálady, ale je možný, že bylo spousta verzí. Zítra si zkusím pohrát s tou anténou a hodím sem další fotky jak to mám zapojený.
Je divný, že ti ta anténa nezajížděla, ideální by bylo jí rozebrat, vyčistit a promazat, ale raději bych na to nesahal dokud to funguje
Tady máš návod jak ten panel sundat, pokud si to nikdy nedělal http://www.stephenmason.com/cars/mr2audio.html . Je tam i popsaný zapojení rádia, ale zase jinak než na dvou předchozích stránkách co jsem sem dával. Navíc ten text v 1.příspěvku, kde jsou popsaný barvy, taky nesedí

Je divný, že ti ta anténa nezajížděla, ideální by bylo jí rozebrat, vyčistit a promazat, ale raději bych na to nesahal dokud to funguje

Tak jsem to byl zase zkouknout a mám nezapojenej jeden kabel a ten je fialovej s modrým proužkem + není zapojenej ten 6pinovej konektor, tak by mě velice zajímalo k čemu to je
. Na ten fialovej s modrým pruhem jsem zkusil dát +, ale s anténou to nic nedělalo. Možná ani k anténě tenhle kabel není.

Tak si odpovím sám
musí se zapojit modrorůžovej kablík a červenočernej, tím se sepíná anténa, našel jsem na netu další pěknej návod, kde je to všechno rozepsaný, ale už to nemůžu najít. Akorát, že já tam ten červenočernej kablík nemám, určitě u mě má jinou barvu, tak budu muset zkoušet.
musí se zapojit modrorůžovej kablík a červenočernej, tím se sepíná anténa, našel jsem na netu další pěknej návod, kde je to všechno rozepsaný, ale už to nemůžu najít. Akorát, že já tam ten červenočernej kablík nemám, určitě u mě má jinou barvu, tak budu muset zkoušet.