Yaris 1.0 Automat - PROBLÉMY

vše ohledně modelové řady Yaris
Aktep
Člen Týmu

Yaris 1.0 Automat - PROBLÉMY

Příspěvek od Aktep »

Yaris 1.0 r.v. 2004, najeto cca 50 tis. Km - automat začal občas dělat problémy - za jízdy vypadne rychlost, je tam neutrál, nejde zařadit rychlost, na palubovce svítí ozubené kolečko, spustí se akustický signál jako pro přehřátí spojky. Za 10 až 20 min. auto zase jede. Diagnostika opakovaně neukázala žádný problém, v servisu řekli, že auto je v pořádku. Toto se opakovalo za rok cca 2x. Nyní v servisu provedli nějakou kalibraci přes počítač a zdá se mi, že spojka více prokluzuje a během jízdy se spustí akustický signál pro přehřátou spojku. Poradíte někdo co dělat ??
Díky
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Asi jedine rozobrat a pozriet sa co by bolo vhodne vymenit.
Pripadne sa mozno ozve niekto, kto mal rovnaky problem.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no moj otec mal na mercedese podoby problem pri automate. doplnili mu tam olej a vymenili akusi manzetu
newman
Člen Týmu

zadny problem

Příspěvek od newman »

cauky, i ja mam automat najeto cca 65 tis. a doposud zadny problem nastesti, takze to neni standardni.
Aktep
Člen Týmu

problém vyřešen

Příspěvek od Aktep »

V servisu vyměnili spojku (lamely s ložiskem) vymazali starý software a nahráli nový. Stálo to 15.000,-Kč. Nyní auto jede perfektně. V servisu mi k této poruše řekli toto:
Příčina prý byla v opotřebované spojce, která už ke konci téměř nefungovala. Toto opotřebení může nastat nesprávným způsobem jízdy - je nutné vyřazovat na neutrál pokud se stojí na semaforech a podobně. Také při pojíždění v kolonách spojku ničí jízda na volnoběh - spojka neustále vypíná a zapíná.
Pro mě tímto Yaris ztratil auru spolehlivého a bezporuchového vozidla a když by někdo namítl, že je to tím automatem, tak to neberu, protože když někdo vyrábí auta, tak by prostě měli fungovat. Spojka opotřebená po 53000km je průser i při nesprávném způsobu jízdy. Zlaté škodovky, nevím, proč jsem po výborných zkušenostech s Fabií a Oktavií šel do japonce. Nechám ho dojezdit a potom hodím někam ze skály. :mad:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Pokud jezdíš po městě a na každém semaforu stojíš několik minut na brzdě se zařazeným D, tak se nemůžeš divit, že jde spojka kukat. To není o kvalitě auta...
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
wrc50
Manager Týmu

Re: problém vyřešen

Příspěvek od wrc50 »

Aktep píše:V servisu vyměnili spojku (lamely s ložiskem) vymazali starý software a nahráli nový. Stálo to 15.000,-Kč. Nyní auto jede perfektně. V servisu mi k této poruše řekli toto:
Příčina prý byla v opotřebované spojce, která už ke konci téměř nefungovala. Toto opotřebení může nastat nesprávným způsobem jízdy - je nutné vyřazovat na neutrál pokud se stojí na semaforech a podobně. Také při pojíždění v kolonách spojku ničí jízda na volnoběh - spojka neustále vypíná a zapíná.
Pro mě tímto Yaris ztratil auru spolehlivého a bezporuchového vozidla a když by někdo namítl, že je to tím automatem, tak to neberu, protože když někdo vyrábí auta, tak by prostě měli fungovat. Spojka opotřebená po 53000km je průser i při nesprávném způsobu jízdy. Zlaté škodovky, nevím, proč jsem po výborných zkušenostech s Fabií a Oktavií šel do japonce. Nechám ho dojezdit a potom hodím někam ze skály. :mad:
Myslím, že to pláčeš úplně zbytečně chybu bys měl hledat u sebe a ne v autě, pokud jsi nepochopil jak se zachází s automatem tak se nediv, klidně si zase kup fabku mě třeba na služební fakce po najeti 52360km odešel do věčných lovišť motorek stěračů a jeho výměna stála 4350,- Kč a tomu říkáš spolehlivé??
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

No to je uplne nova informacia pre mna, lebo pri klasickych viskoznych automatoch by sa s pakou malo hybat co najmenej a do neutralu sa vyraduje len ked stojis niekolko minut.
Kazdopadne roboticka prevodovka je vlastne nieco uplne ine a vyzera to logicky, vyradovat na semaforoch.
Pozriem co pisu v prirucke, ked ju najdem, k pouzivaniu robotickej prevodovky. Kazdopadne nadavat na poruchu pri nespravnom pouzivani je torchu zvlastne, to je ako kupit si pilu na drevo a pilit s tym ocelove trubky a potom sa stazovat, ze co to je za smejd ked nevydrzala ani tyzden aj pri nespravnom pouzivani.
Kazdopadne pokial to maju relativne castu poruchu, tak by predajca mal upozornovat na sposob jazdy pri odovzdani vozidla, pokial to nespravil, tak je to smejd.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Ak si dobre pamätám, tak do Yardov prvej generácie dávali štandardnú automatickú štvorstupňovú prevodovku a tá klasickú spojku nemá...je tam prevodník točivého momentu, takže problém musí byť niekde inde....skôr v spojkách jednotlivých prevodov...ale to musí povedať odborník pri rozborke si myslím...len kde ho zohnať??? :lol:
Čo sa týka radenia, tak ja som na AVE zvyknutý v kolónach a na svetlách vyradzovať do N a zatiahnuť ručku....keď už nič iné, tak nesvietim brzdovým svetlom do očí tým čo stoja za mnou...nevšimol som si, že by to malo vplyv na funkčnosť...každopádne treba dávať bacha na výmenu ATF a filtra...a samozrejme jeho kontrolu :wink:

EDIT: u MMT prevodoviek bude určite vhodné vyradzovať rýchosť pri akomkoľvek státí...je to logické, lebo trenie spôsobuje opotrebovanie a zahrievanie...samozrejme záleží aj na spôsobe jazdy a tiež kto s tým autom jazdil v minulosti ak teda nebolo kupované nové :roll:
Naposledy upravil(a) chmelo dne čtv 24.03.2011, 09:09, celkem upraveno 1 x.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

chmelo, nesuhlasim s tebou, pokial si ja dobre pamatam, tak aj do prvych yarisov montovali roboticku prevodovku, oni to vtedy volali automaticka spojka alebo tak neako. Ale na to az tak nezalezi, lebo v danom pripade sa jedna o roboticku prevodovku.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Môžem sa mýliť...to je jasné...každopádne ak je toto MMT, tak nieje čo riešiť....vymeniť spojku, olej a tak ďalej...iné riešenie nieje...jazdiť s vydratou spojkou je doslova o život :roll:

EDIT: Smútok...isto do prvých nedávali štvorstupňovú klasiku??? Niečo sa mi marí, že ten MMT "automat" bol najskôr len voliteľný...no neviem...
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Bude to mimo mysu, ale nedalo mi to a trochu som hľadal...úplne prvé yarisky sa robili s klasikou...toť dôkaz:
http://www.toyodiy.com/parts/g_E_1999_T ... GKW_2.html

Viem, že problém to nerieši, ale aspoň môžem kľudnejšie spávať :lol:
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

No dobre, je pravda, ze som sa vtedy o automat nezaujmal a ked som na to kukal prvy krat, tak asi uz bol facelift.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Taky jsem pohledal a MMT byla az po faceliftu od roku 2003. My mame klasiku hydrodynamicky menic, kde neni zadna spojka z roku 2000 a jezdi jezdi jezdi - tuk tuk tuk.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Aktep
Člen Týmu

Re: problém vyřešen

Příspěvek od Aktep »

To telleke a wrc50:

nevím, kde jste vyčetli informaci, že s autem se špatně zacházelo. Jenom jsem napsal to co mi řekli v servisu. S Yarisem jezdí manželka, je to druhé auto v rodině, já mám naštěstí Octavia II (nikdy nebyl žádný problém). Žena jezdí většinou po městě a nedělám si iluze, že vyřadí pokaždé, když zastaví. Nicméně při stání na semaforech vyřazuje na N. To dostala příkazem ihned po koupi auta, aniž bych věděl to co vím teď - každý řidič auta se suchou spojkou asi pochopí, že stát delší dobu se zařazenou rychlostí je blbost. Takže náš Yaris měl normální provoz, ale podle mě by 53000km měl vydržet i při ne úplně správném používání - toť vše. wrc50 má pravdu pouze v tom, že pláču zbytečně, protože japonci zde neodvedli dobrou práci a s tím já nic neudělám. Mimochodem v našem okresním městě jezdí ještě jeden takový Yaris s MMT a má úplně stejný problém - to mi řekli v Toyota servisu. Píšu tady hlavně proto, aby majitelé stejných aut věděli, jak se tento problém dá řešit. Na tomto fóru jsem totiž nalezl vlákno nějaké paní, která popisovala stejný problém a psala, kolik chtějí v servisu za opravu - bylo to mnohem víc, než to stálo mě.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“