Nejdřív zkontroluj, jestli se navíječ neuvolnil a není třeba v jiné poloze než má. Pak by mechanismus myslel, že brzdíš, a blokoval by pás bezdůvodně.
Já jsem výměnu pásu řeši u manželčiny Corolly a někdy to nemusí být jednoduché. Přibouchla si pás do dveří a nějaký nesvéprávný vandal jí ten pás prostě uříznul
Problém spočíval v tom, že ke konci výroby modelu se začaly dávat pásy s jednoduchým předpínačem a patronou. Pozdější model pak měl stejný předpínač, ale elektricky ovládaný. Takže obtížně sehnatelný mezityp.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem na vrakáči v Kutnohorské koupil stejný pás s již vystřeleným předpínačem a prostě jsem na původní naviják nasadil samotný pás z toho vrakáčového. Na navíjecí cívce je takový klínek, který se vyndá, a při veliké opatrnosti se pás přehodí.
Takže si ověř, jaký máš naviják (Carina je co do roku výroby dost podobná) a začni shánět. Ale stačí Ti v zásadě naviják bez pásu. Na těch vrakáčích je toho překvapivě málo, ačkoli by člověk čekal, že zrovna tohle jim bude zbývat.....