Zasekávající se bezpečnostní pás řidiče

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Zasekávající se bezpečnostní pás řidiče

Příspěvek od zmaxxx »

Ahoj

začal jsem se setkávat s nepříjemným jevem - zasekává se mi pás u řidiče. Někdy sám od sebe povolí po půl minutě, někdy poté, co vymetu díru na silnici, a naposledy to trvalo i přes stav silnic v Čechách dva dny...

Nevíte někdo, kde jak za kolik se dá sehnat starší/funkční, popř nový, a kdo namontuje? :)

PS: v únoru mám stk, tzn SPĚCHÁ, a bez pásů to nejde :-D
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

O víkendu jsem byl ve vrakovišti v Holubicích (u Slavkova u Brna) a majou tam 3 cariny E a v některé z nich to určitě bude. Montáž není nic složitýho. Odloupnou se ty plasty pod kterýma to je schovaný. Jsou tam jen nacvaklý. No a dole u země navíječ pásu na dvou šroubech a zbytek je taky na šroubu.
Celá výměna na 20 minut.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

díky...problém je, že je to 200km+ :-) Něco bližšího?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nejdřív zkontroluj, jestli se navíječ neuvolnil a není třeba v jiné poloze než má. Pak by mechanismus myslel, že brzdíš, a blokoval by pás bezdůvodně.

Já jsem výměnu pásu řeši u manželčiny Corolly a někdy to nemusí být jednoduché. Přibouchla si pás do dveří a nějaký nesvéprávný vandal jí ten pás prostě uříznul :shock:

Problém spočíval v tom, že ke konci výroby modelu se začaly dávat pásy s jednoduchým předpínačem a patronou. Pozdější model pak měl stejný předpínač, ale elektricky ovládaný. Takže obtížně sehnatelný mezityp.

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem na vrakáči v Kutnohorské koupil stejný pás s již vystřeleným předpínačem a prostě jsem na původní naviják nasadil samotný pás z toho vrakáčového. Na navíjecí cívce je takový klínek, který se vyndá, a při veliké opatrnosti se pás přehodí.

Takže si ověř, jaký máš naviják (Carina je co do roku výroby dost podobná) a začni shánět. Ale stačí Ti v zásadě naviják bez pásu. Na těch vrakáčích je toho překvapivě málo, ačkoli by člověk čekal, že zrovna tohle jim bude zbývat.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Carina“