ABS
Tak se hlásim do klubu ABS. Yarýsek mé mangelky si rozsvítil kontrolku ABS. Diagnostika v Toyotě ukázala na pravé zadní kolo. Sranda je že kontrolka ABS se rozsvítí až při jízdě po nejakých 7 km. Servis navrhoval výměnu čidla (4363,- Kč včetně DPH) kabeláž (858,- Kč včetně DPH)+práce (980,- Kč včetně DPH) celkem 6201 Kč. Nechám to vyčistit a pak uvidíme. Pokud to nebude OK zkusím se poptat u Idaha.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
v toyotě mi dělali opakovaně různé úkony jako promazání, vyčistění a vždycky to bylo skoro přesně za 1000,- s dph. Když jsem to pak rozdělával sám byl jsem překvapený, jak je to jednoduchý a jak to byly lehko vydělaný peníze. Když k tomu přidáš, že většinou se ti v autě hrabou učnové, co tvoje auto ale vůbec nezajímáČepo píše:Nechám to vyčistit a pak uvidíme. Pokud to nebude OK zkusím se poptat u Idaha.

Zkus kontaktovat třeba Idaha, amatéry v toyotě bych nepodporoval.
Pánové,
ohledně čidla ABS jsem trochu "googlil" a zjistil jsem, že problémy s čidly nejsou jenom naší specialitou, ale mají s tím problémy yarisáci v Americe a Kanadě. Dál jsem zjistil, že v devíti případech z deseti je problém v zašpiněném čidle viz. http://ezinearticles.com/?How-to-Clean- ... id=1574711
Když jsem požádal v servise o vyčištění, tak prostřikli pouze kontakty na čidle, ale samotné čidlo nedemontovali a nevyčistili, místo toho navrhovali výměnu čidla a kabelu, samozřejmě za drahé peníze. Hledal jsem na netu postup demontáže zadního čidla na Yaris, ale nebyl jsem úspěšný. Pokud by jste někdo postup objevil, hoďte odkaz. Dále jsem se obrátil s dotazem ohledně předmětného čidla a řešení problému na importéra Toyota cz a uvidím co odpoví.
Někdy mám dojem, že jsme pro servis dojnou krávou a začínám uvažovat pro můj Yaris, který je po záruce o dobrém neznačkovém servisu, kde má mechanik zlaté české ručičky . Ještě zkusím goodwill a pokud to nepůjde tak se na značkový servis vyprdnu.
ohledně čidla ABS jsem trochu "googlil" a zjistil jsem, že problémy s čidly nejsou jenom naší specialitou, ale mají s tím problémy yarisáci v Americe a Kanadě. Dál jsem zjistil, že v devíti případech z deseti je problém v zašpiněném čidle viz. http://ezinearticles.com/?How-to-Clean- ... id=1574711
Když jsem požádal v servise o vyčištění, tak prostřikli pouze kontakty na čidle, ale samotné čidlo nedemontovali a nevyčistili, místo toho navrhovali výměnu čidla a kabelu, samozřejmě za drahé peníze. Hledal jsem na netu postup demontáže zadního čidla na Yaris, ale nebyl jsem úspěšný. Pokud by jste někdo postup objevil, hoďte odkaz. Dále jsem se obrátil s dotazem ohledně předmětného čidla a řešení problému na importéra Toyota cz a uvidím co odpoví.
Někdy mám dojem, že jsme pro servis dojnou krávou a začínám uvažovat pro můj Yaris, který je po záruce o dobrém neznačkovém servisu, kde má mechanik zlaté české ručičky . Ještě zkusím goodwill a pokud to nepůjde tak se na značkový servis vyprdnu.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
čo je na tom však zaujímavé ,že to čidlo je viac-menej poruchové na pravom zadnom kolese..
Kua-fix...ked je to problém -ako aj píšeš 9 z 10 ludí a nie len v europe ale aj inde,tak to asi na niečo samo na seba poukazuje...Prečo potom neurobia nejaký rázny krok v Toyote ???
(aj ked si myslím prečo...)
Som zvedavý na tu odpoved z centraly..Aj ked nečakám zázračný "gavaliersky" ťah od toho...
Kua-fix...ked je to problém -ako aj píšeš 9 z 10 ludí a nie len v europe ale aj inde,tak to asi na niečo samo na seba poukazuje...Prečo potom neurobia nejaký rázny krok v Toyote ???

(aj ked si myslím prečo...)

Som zvedavý na tu odpoved z centraly..Aj ked nečakám zázračný "gavaliersky" ťah od toho...
Zdravím všechny, možná by mohl být návod, jak vyndat čidlo ABS v tomto Factory Repair Manualu.
http://www.etimago.com/yaris/repairmanual/
http://www.etimago.com/yaris/repairmanual/
Dobre...
Pekné písmenká-aj obrázky sú tam...zasmial som akurát na tom,že aký som pokročílý v angličtine.
Takže v prípade,že by som sa aj ja uchádzal o výmenu čidla ,servis to istí- aspoň tam rozprávajú "po našom"...
No-ale spýtal by som sa najskôr takto:
ak by som si chcel vyčistiť to čidlo,musel by som dať dole bubon???
Alebo je vidieť aj "volným "okom niekde (neviem kde?)

Takže v prípade,že by som sa aj ja uchádzal o výmenu čidla ,servis to istí- aspoň tam rozprávajú "po našom"...

No-ale spýtal by som sa najskôr takto:
ak by som si chcel vyčistiť to čidlo,musel by som dať dole bubon???
Alebo je vidieť aj "volným "okom niekde (neviem kde?)