zimni kola...

nová modelová řada - nástupce Corolly
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Konec babským drbům :-D

341/2002 Sb. --- VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ---
ze dne 11. července 2002
o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích

§ 21

Kola, pneumatiky a protiskluzové řetězy
(K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona)

(1) Pneumatiky musí být pro každý typ vozidla použity tak, aby jejich konstrukce, provedení, rozměry a huštění odpovídaly
podmínkám provozu, zejména největší povolené hmotnosti vozidla (povoleným zatížením připadajícím na nápravy) a jeho nejvyšší
konstrukční rychlosti (rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyšší, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla).

(2) V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena.
Takže já jsem za vodou :-D a samolepku nepotřebuji :-D
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Stenlynew
Člen Týmu

zimni pneu

Příspěvek od Stenlynew »

Zdravim
Pristi tyden jsi du pro noveho Aurise 1.6 Luna,VSC,ASR,fial.barva.

Otazka je jestli nekdo nema zkusenosti z pneu CONTINENTAL ContiWinterContact TS 830 205/55 R16 91H,jak sedi na Aurisech a jine poznatky

Diky :)
Martin_HnN
Manager Týmu

Osobne nemám žádnou zkušenost, ale v testech jsou na popředí.
Uvažoval jsem o nich a nakonec skončil u GY UG7+ a nelituji - na sníh a "led" jsou fakt naprosto perfektní. Na suchu už mi připadají oproti letňákům trochu ... ehm - prostě si dávám větší pozor, ale v jednu kritickou chvíli jsem musel udělat něco co bych normálně neudělal a podržely mne až jsem se divil :shock: ... nelítám na tom jako blbec, prostě v klídku, s tím že by to mohlo ujet a že ty okraje vyjetých mokrých/suchých kolejí jsou prostě mokrý a namrzlý (led). Moje auto ale předpokládám bude o fous těžší než to Tvoje.

Vybral jsi dobře, projdi si testy a dej hlavně na to, po čem budeš jezdit.
V Praze vidíte sníh akorát když otevřete mrazák :-D ... i když tuto zimu i v Praze snad něco napadlo :wink: ... a co led? Zmrazky pod sněhem? Nebo je nejčastěji přes zimu sucho či mokro?

TS 830 rozhodně není špatná volba ...
Stenlynew
Člen Týmu

Příspěvek od Stenlynew »

Zdravim
Dik za info,prevazne budu jezdit po Praze,obcas na horska strediska jak v CZ,IT,RA.

Dam vedet jak se chovaji,pisou ze jsou delane pro vozy s ESP,ale mozna je to reklamni trik...
Martin_HnN
Manager Týmu

Budem radi, kdyz to napises - kazda zkusenost je vitana.

Muzes to napsat jak sem, ale jeste lepsi by bylo, kdyby jsi to napsal do obecneho fora o kolech/pneu - kde hledaji informace vsichni s ruznymi modely ... treba ja do Aurisu moc nechodim / spis jsem tu jen proto, ze mne zajimalo, jak jsou na tom tyto vozy obecne a pak mne to tady vyplivlo jedno tema pres vyhledavani, ktere mne zajimalo ... spis "sleduji" Corollu, Avensise a sem tam i RAVku protoze maji shodnou motorizaci ...

Diky, zdravi Martin a preji Ti jen samou spokojenost a zadny stret s blbcem :thumbsup:
Odpovědět

Zpět na „Auris“