Kde je nárazové čidlo ?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Kde je nárazové čidlo ?

Příspěvek od mrazik »

Prosím poraďte, kde je v Yarisu rok výroby 2000 nárazové čidlo, které v případě nárazu uzavře benzín ?
Bohužel manuál k yarisu zatím nemám :cry:

Díky
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
TOm
Věčnej rejpal

Re: Kde je nárazové čidlo ?

Příspěvek od TOm »

mrazik píše:Prosím poraďte, kde je v Yarisu rok výroby 2000 nárazové čidlo, které v případě nárazu uzavře benzín ?
Bohužel manuál k yarisu zatím nemám :cry:

Díky
Myslim ze ani v manualu to nebude napsano....zitra jak budu doma mrknu se...
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

nazdar, toyoty nepoužívají nárazový spínač blokující paliv. čerpadlo.
Na jeho činnost má obecně vliv přívod od akumulátoru k pojistkám (a dobré pojistky) AM2, EFI, IGN, relé EFI a C/OPN (nebo nějak takhle, možná CIR OPN), přívod a funkčnost spínací skříňky. Někdy bývá domontovaný nějaký spínač apod. věci v přívodu čerpadla a při případném zkratu při nehodě se přepálí dřív než pojistka.
Startér točí a motor nechytá nebo chytne a hned zhasne?
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Startér točí a nechytá. Auto je právě po incidentu a proto má domněnka s vypínačem. Koukal jsem na schémata a v el. vedení k benzínovému čerpadlu je skutečně relé označené C/OPN.
Díky, mrknu na to.
Honda Jazz 1.4 CVT
aevn
Řidič

Příspěvek od aevn »

máš opravdu jistotu, že problém bude v benzínu? co kontrolka imobilizeru, zhasne?
hyper
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyper »

Koukni se jestli se ti rosvítí kontrolka motoru pokud ne tak skontroluj kabel od počítače má ho pod nohama spolujezdec.Může tam být špatný kontakt po tý ráně je tam hodně drátů a má pojistku proti samovolnému vypadnutí.Mě ten konektor zlobil startér točil ale mechytlo to.
Toyota Yaris Blue 1.0 VVTI 2004
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Chlapi diky diky, všechno tohle prověřím, bohužel momentálně se na to nedostanu, protože auto už má v rukou mechanici a nechtějí mě k němu pustit :) Takže maximálně za 14 dnů dám vědět, jak to dopdadlo. No schémata jsem si z netu stáhnul, v tom se nastestí nějak vyznám, takže budu bádat.
Kdyby ještě někoho napadlo, tak sem s tím, budu rád za každou radu.
Honda Jazz 1.4 CVT
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Takže Yarísek už je doma a nastala kompletace. Oba blatníky, oboje dveře na pravé straně, komplet přední a zadní nárazníky, chladič, plasty vepředu atd.
Po dokončení obou dveří, instalaci a zapojení chladiče, zkouška otočení klíčem a nic. Hlavní 120A pojistka u kladného pólu baterky v háji. Provizorně jsem dal 60A z ABS a rozsvítili se na mě přístroje, ale startér nic. Výměna asi čtyřech pojistek a už startér vesele otáčel s motorem, ale nenaskočil. Tak jsem nalil asi 5 litrů benzínu, zase otočil klíčem a nic. Pak jsem uslyšel, jak neco teče na zem :!: Ano, byl to benzín a nebylo ho málo. Někdo vypouštěl benzín z nádrže, rozpojil tedy přívod benzínu kousek od nádrže a nechal rozpojený a pro jistotu druhý tesnící plastový kus zahodil. Ještě, že jsem nekuřák.
Pak proběhla zkouška řazení, která skončila demontáží táhla řazení, které je přetrženéí a přelámané.
Honda Jazz 1.4 CVT
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

mrazik píše: Někdo vypouštěl benzín z nádrže, rozpojil tedy přívod benzínu kousek od nádrže a nechal rozpojený a pro jistotu druhý tesnící plastový kus zahodil. Ještě, že jsem nekuřák.
Pak proběhla zkouška řazení, která skončila demontáží táhla řazení, které je přetrženéí a přelámané.
navrhujem z vychovnych dovodov spřelámat ruky mechanikom, co to 'opravovali'.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Odpovědět

Zpět na „Yaris“