rosenie sa okien

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
ultra
Manager Týmu

rosenie sa okien

Příspěvek od ultra »

Mam problem s dost velkym rosenim sa okien. Viem ze je vonku chladne, sychrave pocasie ale zda sa mi ze zvnutra vozidla sa mi dost rosia okna.

Skontroloval som koberceky - ci niesu navlhnute, pozrel som celu podlahu. Prehmatal som tapacir v kufry - nikde som vlhkost sposobenu vyliatim tekutiny nespozoroval. Napriek tomu sa zvnutra vozidla vyzraza dost velka vlhkost. Na mojich predchadzajucich vozidlach som to az v takejto miere nepozoroval. Premyslam ci niekde robim chybu alebo je to sposobene len terajsim pocasim

Mate nejaky grif pri chladnom (mrznucom) pocasi - pred odchodom sa snazite v aute "zamknut" teplo alebo naopak pred odchodom z tepleho auta nechate na chvilu otvorene dvere nech v aute klesne teplota - co je lepsie aby sa vlhkost v aute nezrazala na sklach - zvnutra. Aku mate s tymto skusenost.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Ja používam na odrosenie klímu.Naplno fúkanie na predné sklo a pri stlačení tlačítka na to predné sklo určené si auto aj samé pustí AC.Aj pri použití AUTO si pustí aj klímu.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nejdřív si zkontroluj páčku vnitřního okruhu :idea:

Jinak já osobně těsně chvíli předtím, než dojedu do cíle, postupně snižuju teplotu ve voze. Přeci jen teplý vzduch pohltí více vlhkosti.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

A čo pel’ový filter?
Zanedbanie výmeny zaneseného peľového filtra má za následok zníženie kvality vzduchu vo vnútri vozidla. Môže to tiež viesť k poklesu účinnosti klimatizácie a následkom toho ku strate komfortu v teplom počasí alebo k zhoršenému výhľadu cez zahmlené sklá z dôvodu kondenzácie za chladného počasia. Mal som rovnaký problém. Vymenil som ho za aktívny peľový filter a je to OK.
1.4 D-4D Sol r.v.2007
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

to kakaf: ultra ma to auto kratko. neviem ci by sa mu za taku dobu zaniesol pelovy filter.

to rosenie som spozoroval tiez. ja to riesim zapnutim fukania na sklo. to pomaha vzdy. alebo otvorit okno, ale to v dnesnom pocasi nepripada do uvahy :D
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
vintrc
Člen Týmu

Příspěvek od vintrc »

výhodou jsou právě závětrné lišty na oknech..i když to není až tak pěkný..a nejlíp ještě lehce (1cm) pootevřený okýnko..to ale pak chce parkovat někde v bezpečí..

za chodu motoru rozhodně pustit ofuky na okna a pootevřít okno..potřebuješ ten vzduch vyměnit :)

ale co si pamatuju u jiných aut, hodně se rosilo když mi při výměně okna špatně podlepili okno a pohli s těsněním u kapoty..to se pak rosilo furt..
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Auto je stare 3 mesiace - predpokladam ze pelovy filter je bez zavad. Vnutornu cirkulaciu vzduchu nezapinam (je vypnuta - kontroloval som)

Je mozne ze to bolo sposobene pocasim -asi bola vysoka vlhkost vzduchu a v aute sme isli 3 - auto som potom rozohriate odstavil na 2 hodiny a vonku zacalo byt zima -cca -1 - a vo dverach spolujazdca som nasiel mokru handru (asi moja robota aj ked som sa tvaril na manzelku podozrievavo) a po navrate bolo auto zvnutra riadne zarosene. Za jazdy sa samozrejme na celnom skle a bocnych ciastocne vysusilo

Handru som vybral - okna som riadne vyutieral a dnes ani naznak po zahmlievani. V praci som o tom debatoval s kolegom ktory mi poradil aby som si v optike kupil roztok na okuliare proti zahmlievaniu - zevraj to pouziva roky a nema zo zahmlievanim problem. Ked ostane trosku teplejsie (nad nulou) - riadne okenou vyumyvam okna a skusim nasniest ten roztok na okuliare.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
jptr67
Člen Týmu

Příspěvek od jptr67 »

vyskusaj zapnut klimatizaciu. to pomoze okamzite.
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Auris/Corolla su dobre "zaizolovane" a je velmi nizka samovolna vymena vzduchu. Ja som s tymto nadmieru spokojny. Klima okno velmi rychlo odrosi.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

samozrejme..za jazdy to uz nieje problem - po zapnuti klimatizacie sa skla postupne odrosia a vysusia - mne islo o tu pociatocne zarosenie skiel - pred jazdou (resp po jazde)- ale od vyhodenia vlhkej handry a vyutierania vsetkych skiel je to myslim uz v normale.

Vdaka vsetkym za postrehy a rady.
Odpovědět

Zpět na „Auris“