zimni retezy na snih.
zimni retezy na snih.
Zdravim,jake koupit retezy na YARISE 2010 kola 15". V obchodech je toho hafo--tak nevim co vubec vzit.Diky za radu.
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tohle téma mě taky zajímá, i když to zatím vypadá, že žádný sníh nebude. Máte někdy vyzkoušenou, osvědčenou značku řetězů? Nějak se mi nechce věřit, že plastové řetězy ala Tesco a podobně něco vydrží.
Pokud nějaký ten sníh opravdu napadne, tak začnu jezdit na hory a tam se řetězy hodí. Zatím jsme horské "tůry" řešili vypůjčeným Jeep Grand Cherokee 5.2 V8, ale je to žrout, co žere i trávu kolem silnice a navíc mě neba si půjčovat auto, když mám své.
Pokud nějaký ten sníh opravdu napadne, tak začnu jezdit na hory a tam se řetězy hodí. Zatím jsme horské "tůry" řešili vypůjčeným Jeep Grand Cherokee 5.2 V8, ale je to žrout, co žere i trávu kolem silnice a navíc mě neba si půjčovat auto, když mám své.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Na řetězu je rozměr (číslo, např. 60) a tabulka rozměrů pneumatik, na které jde použít. Základem je stopa do X (to už je snad dneska standard) a profil drátu na oka třeba ve tvaru písmene D. Ty nejlevnější bych nekupoval, většinou řetězy vydrží dlouho a tak je lepší si připlatit. Dobré je zkontrolovat, jaký systém uchycení používá ten kruh,k terý se spíná za kolem. Mělo by to být co nejjednodušší, protože se to dělá poslepu a v mrazu a sněhu. Boční kolejničky na zachycení zámku bych taky preferoval kovové. Snad jenom ten gumový pásek je akceptovatelný. Ale dneska už existují i modernější systémy, já už ty řetězy mám dost dlouho.
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Troufnu si tvrdit že bydlím na horách, řetězy mám a nasadím je zhruba jednou za 2 zimy, když se nemůžu dostat do zahrady. Ale nechci tím říct, aby se řetězy nekupovali, jen jsem chtěl naznačit že se nepoužijí příliš často. Jinak doporučuji stejně jako Jimmy koukat po vhodném řešení montáže řetězů a zároveň si to pak na svém autě pořádně natrénovat, ono to pak ve sněhu (a jako na potvoru večer) opravdu není to pravý a koukání do návodu v takovou chvíli znamená zbytečný trápení a zničení návodu.
P.S. Řetězy jsme kdysi před lety kupoval celkem obyčejné a stačí (i když to někteří z Vás nechtějí slyšet
) Jel jsem s nima maximálně 5 km. Takže je otázkou o kolik jsou dražší opravdu kvalitní řetězy. Já osobně spíš preferuju dát víc peněz za gumy.
P.S. Řetězy jsme kdysi před lety kupoval celkem obyčejné a stačí (i když to někteří z Vás nechtějí slyšet

Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Suhlasím s T.Y.N.G.
Treba kupiť dobré pneu ak viem,že budem brázdiť častejšie na takých cestách,kde je často sneh a reťaze su potom len "doplnkom" extremných kopcov alebo poľadovíc(no i ked ľad je ľad...)
Treba kupiť dobré pneu ak viem,že budem brázdiť častejšie na takých cestách,kde je často sneh a reťaze su potom len "doplnkom" extremných kopcov alebo poľadovíc(no i ked ľad je ľad...)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám řetězy uplně obyč za cca 500,- a už asi 8let slouží vpohodě. Sice už jsou trochu rezavé ale to vubec nevadí, za ty roky.... Nasadil jsem je už hodněkrát, to ale byla vždy kalamita a já jel v tom brutusu na hory:) základ je dobré gumy, já používám Kleber Krisalpin a nemůžu si je vynachválit. Pravda, jsou trochu hlučnější, mají hrubší vzorek, ale dost jezdím v zimě na hory a tohle jsou gumy na sníh a ne na městskou zimu (solná sračka). Moc bych tedy koupi řetězů neřešil, jedno jaké, hlavně nějaké a správný rozměr. Vyser se na věci jako klipsny a pod. a hlavně je umět nasadit, v rukavicích a ve sněhu, většinou je nasadíš až když zapadneš, takže to chce cvik a praxi...a trpělivost.
Kupoval sem loni řetězy na Celicu. Podle rozměru kola se volí číslo řetězů(na obalu je to vypsané jak č. řetězu, tak průměry kol na které to lze nasadit) Jinak moje zkušenost je taková, že když jsem koukal v Kauflandu na ceny, tak za prvé neměli moji velikost (asi vyprodaná) a hlavně co nabízeli v akci za 450,-Kč ty co pro mě byly malé, tak u specializovaného prodejce autodoplńků jsem ty samé, ale v potřebné velikosti koupil o stovku levněji.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ahoj,
pomohli by jste mi s výběrem? Potřebuji si pořídit sněhové řetězy a budu vybírat z této nabídky http://www.snehove-retezy-shop.cz/3155- ... ml#content, ale ráda si od vás nechám poradit, jelikož jsem žádné ještě nekupovala. Rozměry jsou 205/45 R17.
Děkuji
pomohli by jste mi s výběrem? Potřebuji si pořídit sněhové řetězy a budu vybírat z této nabídky http://www.snehove-retezy-shop.cz/3155- ... ml#content, ale ráda si od vás nechám poradit, jelikož jsem žádné ještě nekupovala. Rozměry jsou 205/45 R17.
Děkuji

Kdesi som videl video ako sa nasadzuju tieto retaze a treba sa raz posunut v pred a cele mi to prišlo take nevychytané. Osobne by som ale neveril tým gumičkám. Možno niekto kto ich má sa bude vedieť lepšie knim vyjadriť. Ja som na prvy pohlad skeptický. Nebolo by zle napísať do všeobecnej sekcie, nie len nám Yarisakom
sa ti skôr niekto ozve s konkretnymi skusenosťami.
Ja za seba mozem povedat ze som zatial maximalne spokojny s týmito retazami. Nasadzuju sa velmi dobre, dole tiez idu dobre ale trosku horsie ako nasadiť, treba rozopnúť zadnú skruž čo sa človek troška zamaže ale tak nič zložité.
Neskor som si všimol ze existuju aj brenta C... čo je vlastne typ pre lepsi zaber, tak mozno som mal tie zobrať, ale zatial som sa dostal domov čiže, no problem
a to jazdim take polne cesty čo pluh nevidelo. (samozrejme až keď to raz prebehne sused s jeho Jeep-om
ale rovinku by som si trufol aj prvy isť, len horšie že u nas to je aj do kopca.)
Som zvedavy čo bude ked nastane odmek, to býva najhoršie.

Ja za seba mozem povedat ze som zatial maximalne spokojny s týmito retazami. Nasadzuju sa velmi dobre, dole tiez idu dobre ale trosku horsie ako nasadiť, treba rozopnúť zadnú skruž čo sa človek troška zamaže ale tak nič zložité.
Neskor som si všimol ze existuju aj brenta C... čo je vlastne typ pre lepsi zaber, tak mozno som mal tie zobrať, ale zatial som sa dostal domov čiže, no problem

Som zvedavy čo bude ked nastane odmek, to býva najhoršie.
Zrovna ty obyčejné z Tesca, i když ne plastovételleke píše:Nějak se mi nechce věřit, že plastové řetězy ala Tesco a podobně něco vydrží.

Takže pokud to chcete spíš jako zálohu pro případ kalamity nebo na jednu zimu, tak bych se jich určitě nebál.