studený motor,cukání

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
volcane
Člen Týmu

studený motor,cukání

Příspěvek od volcane »

Zdravim,nevite co je za příčinu že za studeneho motoru,auto cuká a nechce moc jet....po zahřátí naprosto ok....5G 2.0i 16V GTI....že by svíčky?...dík
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

hejjjj jako z minulý zimy mam rest... když jsem se snažil přijít na to, proč mi když je kolem 0 nebo pod 0 třebai mínus 25°celsia po nastartování škube... cuká to celým autem chviličku.... pak slyšim v interieru jak něco teče... pak to přestane téct a auto se uklidní... jede normálně, chová se normálně, jakmile je zahřátý, vypnu motor, nastartuju tak v pohodě... necuká... nevibruje... co tohle kurva je????? připadá mi jakoby se splašily koně pod kapotou/ dostaly zimnici- když je jim zima... :lol: :lol: :lol: je tvuj problém ten samej? už jsem něco řešil minulej rok, takže ani svíčky, ani kabely tohle nedělaj, ani benzinovej filtr, ani filtr čerpadla... to mam už vyzkoušený, čidlo studenýho startu to taky nedělá! Mam určitej tip z minulýho testovacího roku co by to mohlo dělat... máš ten samej problém? ušetřim ti prachy... 8) jsem tester... a jsem rád, že máš stejnej problém, protože ho nikdo neni schopnej identifikovat přesně a bude se to týkat mnohem víc celic časem. Nevim jakej máš ročník, ale moje má 1989

PS: necuká při jízdě, ale jen po nastartování 30sec + něco buďto dává špatný informace, nebo je něco zmrzlý co by nemělo bejt... ale co to jeeee? prostě jakoby se otáčky cukaj v 1200 - 1400 ale nechápou jak jim je zima že maj bejt už dávno v 1800-1900 otáčkách po nastartování ihned... ale je tam prodleva... a tu prodlevu system nechápe... je tam chyba... prostě dřív to vylítávalo okamžitě v mrazu do 1800 otáček ale minulej rok je tam prodleva... ta ručička má tendenci jít nahoru, ale trvá jí to... a pak to cuká, protože noooo to by mě právě zajímalo... :lol: (hlavně že nemá tendenci jít dolu... to by byl průser...) :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Angelus
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angelus »

Tak se taky hlásím. Mám stejný problém ale navíc když začíná mrznout tak my otáčky jedou nejdřív na 1600-1800 a tak spadnou někam kolem 1100-1250. V létě vše v poho.... ale taky by mě zajímalo jaký máte verze bo už sem jezdiv ve třech a 2 v poho a 1 co nemá ABS a Klimu tak má furt nějaký problém..
Celica 5 Gen 3S-GE červená facelift
Celica 5 Gen 3S-GE černá
volcane
Člen Týmu

Příspěvek od volcane »

po nastarovaní,jsou samozřejmě otáčky vyšší,to je ok...ale asi po 30 sekundách to začně cukat,jako by se dusit,nechce to jet,nechcípne to teda ale je to hrozný a asi tak po 5 minutách je to ok....doufám že to je nějáká kravina.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Napadaj mě tyhle možnosti...A: ta bandaska s aktivním uhlím může nějak zamrznout? tedy blokovat na 30sec+- přívod paliva? Zdá se mi, že to cuká právě proto, že tam neteče dost benzinu. Otázka je jestli tam uhlí je, nebo je tam právě jen nějakej sajrajt?

B: čerpadlo prostě nějak zmrzne? nebo benzinový trubky co vedou pod autem... že by tam jako zamrznul- ztuhnul benzin?

nebo C: injector assy cold start fuel - vstřikovač studenýho startu (Kyosan Cold Start Valve -injector)
Obrázek

nebo D: sensor throttle position- čidlo škrtící klapky

nebo E: ventil volnoběhu pro škrtící klapku

--------------------------------------------
osobně podezřívám a mam spadeno na A nebo C

mimochodem.... může někdo najít tu bandasku s uhlím? Já jí prostě nevidim, takže je to nějakej extra shit? Jestli jo, vyřadim to, všechno co je v autě navíc se posere, jako imobiliser co mi sral život.

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198910 ... _2211.html

aha tady je schovanej parchant :-) Canister assy Charcoal
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_198910 ... 701.5.html
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Taky mi to blblo a pak Libor vyměnil to čidlo zleva třetí od teplotního čidla na krčku a bylo to o.k. je to prý jako sytič bud on nebo off a já ho měl pořád on a jednotka jsi myslela že je to pořád studený ,pátý vstřik na studené starty ti repasujou za 500 Libor zná stránku
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Dawe24> to čidlo jak jsem psal jsem vyměnil... "je to thermo time switch" a prdlajs... mam náhradní. To s mým problémem nesouvisí. A ten 5. vstřik je vlastně kterej? numero-code nebo je to to C? injector assy cold start fuel - vstřikovač studenýho startu (Kyosan Cold Start Valve -injector), asi jo... :lol: proč se tomu řiká 5. vstřik vůbec? To co je na obrázku se jako dá rozebrat? To nevypadá jako skládačka...

Chápu správně funkci toho 5. vstřiku, že ten má "pomáhat"- aktivovat se JEN při cca 0°celsia až -XX°celsia a jinak je deaktivovanej? V tom případě mi asi fakt nefunguje... a způsobuje to to cukání po startu jen v nízkých teplotách?
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

5vstřik je jako sytič u karburatoru. Rozebrat jde. Dělá to jet servis. Opraví,zkalibrují. Jeho problém je ten že pouští benzín i když nemá. Jestli je v pořádku zjistís jednoduše. V diag konektoru spojíš B+ a Fp a zapnes klíček. Tím se aktivuje benzín pumpa. Vstřik vyndás a když z něho kape benzín to je špatně. Ta bandaska s aktivním uhlím na nic vliv nemá. Slouží ke zkapalnení benzínových výparu. Už tenkrát koukali na ekologii. Je to to samé jako odsavaní u čerpací stanice akorát v malém.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

libor12> nechápu... jak pouští benzin, když nemá? spíš nepouští benzin když má pouštět ne? a to jen při nízkých teplotách. Nebo má fungovat jako v jakýkoliv teplotě stejně? Reaguje teda vůbec nějak na teplotu? Sem z toho jelen :lol: tady michalS píše taky, a já si teda taky myslim, že začne fungovat jen při nízkých teplotách, respektive začne se cukat když je kolem 0°c. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16551

bandasku nechám bandaskou 8) dík
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No při správné funkci by měl pouštět benzín jen při teplotě 0 a nižší. Jenže on po pár letech netěsní a benzín z něj jde pořád. Může zvýšit spotřebu až o 2l na 100. Neříkám že to je tím,ale může k tomu přispět. To cukaní by mohlo dělat i vyhřivaní lambda sondy,ale třeba i zvýšený odpor kostry může způsobit,že čidla samotná jsou ok,ale signál z nich do dojde zkreslený. Dobrá věc je pro tohle pořídit stabilizátor napětí. Není všemocný,ale pokud není ještě vše úplně v pr.... účinek má. Na japonské auto patří japonský pivot :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

takže měl by pouštět benzin v mrazech... u mě teda 100% nepouští... to neni nutný ani testovat...spíš je zaseklej-ucpanej. nepouští a proto to cuká... může být? :o spotřeba je v pořádku. Rád řešim do detailu... takže ten ventil funguje jako píst, může se zaseknout tak, že propouští furt, nebo možnost druhá, že naopak vůbec, což se většinou asi nestává, ale i vyjímky se najdou :-).

ps: kde se schovává ten kolík? přibližně... si ho podám :lol: No jestli ani tohle nebude řešení, bude pokračování... tuhle koninu až vyřešim si dám šampaňský :lol:
ObrázekObrázekObrázek
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

ten kolík se nachází za klapkou po levé straně vede do něj konektor a benzinová hadička jinak mám ještě dva ty kolíky tak bysme se mohly domluvit měl by jsi do zásoby jsou dost poruchový a ten druhý můžeš poslat do Jet servisu a oni ti ho zrepasují
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

dawe24> no super :wink: sice sem chtěl navštívit po dlouhý době jeden z mých oblíbených hřbitovů, ale jestli máš jeden funkční, beru ho... stejně bych se rád podival na to tvý druhý auto na díly a dopředu si něco dalšího zamluvil... podle stavu. Počasí mi teď nehraje do karet 8) takový vedro... potřebuju mráz 8) klidně zejtra bych se moh stavit, cinknu ti. Díkes
ObrázekObrázekObrázek
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

o.k. tak se ozvi ale spíš po obědě ráno jedu na chatu
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Micron: Měnil jsi čidlo nasávané teploty ten kolík co jde do vzduchového filtru taky by mohl mít s tím spojitost s cukáním
Odpovědět

Zpět na „Celica“