Piskani brzd
Jo, tuhle radu mi dávali taky. Za svůj život jsem vystřídal snad už 15 aut, od Škody 105 až po BMW 325, najezdil přes milion km a tyhle brzdy jsou jednoznačně nejhorší co se týká pazvuků. A rada prudce zabrzdit - jo, pomáhá to, ale je to rada tak do minulého století. Takovýhle auto prostě pískat nesmí, jinak je to konstrukčně špatně navržený.kakaf píše:Mal som tiež problém s pískaním bŕzd. Raz mi môj brat poradil že aby som občas poriadne prudko zabrzdil samozrejme bezpečne zabrzdil. A nebudete veriť ale odvtedy ani nepípli. Možno je to len náhoda ale mne to fakt pomohlo. Vyskúšajte
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Profici, mechanici mam dotaz, vcera jsem si menil kola na zimaky a nasel jsem zajimavou vec, kdyz mam auto zvednute(odbrzdene) docela hodne mi brzdi zadni kotouce, predky se daji rukou volne protocit, zadky pravy protocim s nasazenym kolem, bez kola uz moc ne a leve zadni bez kola neotocim vubec, ma to velke treni.
Je mozne, ze kdyz se auto nastartuje a natlakuje se posilovac brzd, ze by ty desticky odskocily? Nebo je to proste chyba serizeni brzd...nedavno jsem byl na garance, cistili mi prave zadni brzdy a menili brzdovku, takze klidne neco zadupat mohli...jak to vidi profici, hm??
Je mozne, ze kdyz se auto nastartuje a natlakuje se posilovac brzd, ze by ty desticky odskocily? Nebo je to proste chyba serizeni brzd...nedavno jsem byl na garance, cistili mi prave zadni brzdy a menili brzdovku, takze klidne neco zadupat mohli...jak to vidi profici, hm??
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
jj ja si myslim, ze to bude rucka 
Dnes jsem to probiral s klukem, ktery se vyzna v brzdach a rikal, ze neexistuje aby to kolo brzdilo pri nadzvednuti heverem, kdyz predek jde uplne volne...rikal, ze skrtat to muze, ale nikoliv brzdit silove, takze jim to po garance pujdu jiz podruhe otriskat o hlavu :-/

Dnes jsem to probiral s klukem, ktery se vyzna v brzdach a rikal, ze neexistuje aby to kolo brzdilo pri nadzvednuti heverem, kdyz predek jde uplne volne...rikal, ze skrtat to muze, ale nikoliv brzdit silove, takze jim to po garance pujdu jiz podruhe otriskat o hlavu :-/

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tak prestoze se na mne divali jak na kretena, ptz jsem chtel neco po nich zkontrolovat, borec se s tim parkrat projel zabrzdil a rikal, ze tam nic nebrzdi a ze je to v poho. Trval jsem na tom, at to zvednou a zkontroluji a za dve hodiny mi zvonil mobil, ze je objednany zadni brzdovy trmen a zavolaji mi, az ho budou mit v ruce a prijedu si na vymenu.