Volnoběh 1.3 Verso
Volnoběh 1.3 Verso
Zdá se mi dost vysoký volnoběh u studeného motoru. Po nastartování se otáčky dostávájí až skoro na 2 tis...
Jak to máte Vy, ostatní?
Jak to máte Vy, ostatní?
Ale tím kolečkem se neštelují volnoběžné otáčkyatom píše:zkus si potočit kolečkem regulace teply-studený vzduch

Ale k tomu EU4 bych se přiklonil...
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych že to bude pravděpodobně správné chování. Prostě automatický sytič drží vyšší otáčky, aby se motor lehce zahřál. Dělal to už favorit s aut. sytičem, Toyota to řídí trochu víc elektronicky. V zimě je to normální chování. Třeba v pondělí ráno(dva dny stání na mrazu) jsem jel asi 5 minut na volnoběh kolem 1500ot a až se motor trochu zahřál, padlo to na normálních 800ot.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Tak první objev: po odpojení konektoru od (pravděpodobně) volnoběžného ventilu je stav zcela normální, tzn. volnoběh od začátku kolem 800-900.
Otázka je jestli to je opravdu volnoběžný ventil? Pod klapkou (přímo naspodu tělesa klapky), malá černá věc s konektorem...
Až bude čas, pokusím se klapku celou vytáhnout a ventil pročistit, popř. promazat
Otázka je jestli to je opravdu volnoběžný ventil? Pod klapkou (přímo naspodu tělesa klapky), malá černá věc s konektorem...
Až bude čas, pokusím se klapku celou vytáhnout a ventil pročistit, popř. promazat

Zase obnovím toto téma
Klapku jsem komplet vyčistil a nic, tím ventilem to asi není. Na diagnostice v Toyotě taky nic.
Napadá, prosím, ještě někoho něco?
Zvýšené otáčky jsou jen při studeném startu asi 30sec až 1min a kolísají od 1,5 až ke 2,2t ot. Jakoby se snažily dostat na normální stav, ale za sekundu jdou zase nahoru a pak dolů a dokola, než se zahřeje motor.

Klapku jsem komplet vyčistil a nic, tím ventilem to asi není. Na diagnostice v Toyotě taky nic.
Napadá, prosím, ještě někoho něco?
Zvýšené otáčky jsou jen při studeném startu asi 30sec až 1min a kolísají od 1,5 až ke 2,2t ot. Jakoby se snažily dostat na normální stav, ale za sekundu jdou zase nahoru a pak dolů a dokola, než se zahřeje motor.
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nic podobného mi to nedělí. Že se při studeném motoru drží otáčky na cca 1500, to jo, ale takové kolísání....
Zkus napsat zprávu uživateli "rekviem". Má sice 1.5ku, ale po faceliftu a třeba to je normální chování a dělá mu to taky.
Podobný problém měl kamarád na Baworáku, konkrétně 316. Volnoběh po startu vyletěl ke 2000 tisícům, pak začal klesat a hned zase vyletěl zpět. V tomhle případě byl na vině volnoběžný ventil a k tomu spuchřelá podtlaková hadička. Zkus ještě překontrolovat, jestli tam není něco podobného. Spousta aut má tyhle podtlaky a kolikrát bývá problém právě v tom.
Zkus napsat zprávu uživateli "rekviem". Má sice 1.5ku, ale po faceliftu a třeba to je normální chování a dělá mu to taky.
Podobný problém měl kamarád na Baworáku, konkrétně 316. Volnoběh po startu vyletěl ke 2000 tisícům, pak začal klesat a hned zase vyletěl zpět. V tomhle případě byl na vině volnoběžný ventil a k tomu spuchřelá podtlaková hadička. Zkus ještě překontrolovat, jestli tam není něco podobného. Spousta aut má tyhle podtlaky a kolikrát bývá problém právě v tom.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
nieco podobne mi robilo na Leone 1.8 T ked som zapol klimu tak otacky sli hore potom zase dole skoro az motor skapal a potom zase vyleteli.
nakoniec tobol spinac vrtule ktory nezapinal vrtulu co riadiaca jednotka vyhodnotila ako kriticky stav prehriatia a uberala otacky. no ale to bolo v lete nie v zime.
ak som to spravne cital ty mas 1.5 motor ? tak potom chod na yarisworld.com a tam urcite zistis co to robi
v amerike iny motor nemaju a viac hlav viac vie nie 
nakoniec tobol spinac vrtule ktory nezapinal vrtulu co riadiaca jednotka vyhodnotila ako kriticky stav prehriatia a uberala otacky. no ale to bolo v lete nie v zime.
ak som to spravne cital ty mas 1.5 motor ? tak potom chod na yarisworld.com a tam urcite zistis co to robi