Pomóóóc !!! Yarísek se mi porouchal při 76600km !!!
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky za podporu kamarádi !!! Odpověď z Bruselu byla hodně rychlá. Napsali mi ale že o těchto věcech rozhoduje výhradně importér a oni do toho nijak nemohou zasahovat. Každopádně je kontaktují a požádají je aby problém řešili. Teď sem píšu přes mobil bo jsem v práci. Večer sem hodím link s mým dotazem na sdružení obrany spotřebitelů a jejich odpovědí. Mimochodem Toyota ČR mi zatím na mail neodpověděla.
Robia teraz zo seba "mrtvého chrobáka" ,takže rožky moc nevystrkajú-logické...Bobešek píše:. Mimochodem Toyota ČR mi zatím na mail neodpověděla.

Čakaju presne na to,na čo čakáš ty.Takže teraz by mal nasledovať "ŠACH - MAT".
-a že toto rieši importer?
Vlastne -Ak sa však trochu nad tým zamyslíte, je to docela logické.
Importér kupi voz od výrobcu.Importér predá tovar tebe.
Ak sa niečo stane,tak sa obrátiš na toho importera,ktorý sa drží na zadných ako sa len dá a odmieta reklamaciu,pretože by sa on musel obratiť na výrobcu, - a to je už práca navyše pre nich...
A toto ČeskoSlovenský obchodník nerád robí(ak to vôbec robí)
Ty sa potom rozhodneš napísať výrobcovi a On má pýtať nazad od importera kus,čo mu predali ,aby mu mohli"dať" nový ?? No išiel by som sám proti sebe -ako výrobca... Kua to je vymakané obchodovanie.
Toto je potom už na zamyslenie sa,kam napísať sťažnosť(okrem ochrany spotrebitela).
No predsa samotnej "firme " s tým veľkým "F"-čiže manažment v Japonsku alebo rôzni "riaditelia",ktorí bojujú za zachovanie dobrého mena.
A naozaj si aj ja myslím,že jeden- pre nich obyčajný - spotrebiteľ vie urobiť "reklamu" firme - hlavne v dnešnej dobe,kde je XY konkurencie

Čo ak to hodíš napr.na Facebook,rozpošleš nejaké e-maile ,zapojíš nejaké media (nehovorím o forach) a je hotová robota ..
No stojí to za to sa hádať s jedným posr.motorom a tým si ešte viac posr.t už beztak naštrbené dobré meno ?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No už mrtvého brouka nedělají. Na základě mojí stížnosti do Bruselu mi z Toyoty ČR konečně napsali že se můj problém řeší. Tak a tady je odkaz na můj dotaz na sdružení obrany spotřebitelů:
http://www.spotrebitele.info/poradna/do ... &partner=0
http://www.spotrebitele.info/poradna/do ... &partner=0
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Neboj i s touto alternativou počítám. A kdyby to nepomohlo tak mám naštěstí právní ochranu u D.A.S. Jen to chci nechat až jako poslední možnost. Já nemám moc soudní spory rád.muco píše:Robia teraz zo seba "mrtvého chrobáka" ,takže rožky moc nevystrkajú-logické...Bobešek píše:. Mimochodem Toyota ČR mi zatím na mail neodpověděla.![]()
Čakaju presne na to,na čo čakáš ty.Takže teraz by mal nasledovať "ŠACH - MAT".
-a že toto rieši importer?
Vlastne -Ak sa však trochu nad tým zamyslíte, je to docela logické.
Importér kupi voz od výrobcu.Importér predá tovar tebe.
Ak sa niečo stane,tak sa obrátiš na toho importera,ktorý sa drží na zadných ako sa len dá a odmieta reklamaciu,pretože by sa on musel obratiť na výrobcu, - a to je už práca navyše pre nich...
A toto ČeskoSlovenský obchodník nerád robí(ak to vôbec robí)
Ty sa potom rozhodneš napísať výrobcovi a On má pýtať nazad od importera kus,čo mu predali ,aby mu mohli"dať" nový ?? No išiel by som sám proti sebe -ako výrobca... Kua to je vymakané obchodovanie.
Toto je potom už na zamyslenie sa,kam napísať sťažnosť(okrem ochrany spotrebitela).
No predsa samotnej "firme " s tým veľkým "F"-čiže manažment v Japonsku alebo rôzni "riaditelia",ktorí bojujú za zachovanie dobrého mena.
A naozaj si aj ja myslím,že jeden- pre nich obyčajný - spotrebiteľ vie urobiť "reklamu" firme - hlavne v dnešnej dobe,kde je XY konkurencie
Čo ak to hodíš napr.na Facebook,rozpošleš nejaké e-maile ,zapojíš nejaké media (nehovorím o forach) a je hotová robota ..
No stojí to za to sa hádať s jedným posr.motorom a tým si ešte viac posr.t už beztak naštrbené dobré meno ?

Ještě bych si pořádně prohlédl číslo motoru, páč u "áček" člověk nikdy neví....
Jinak je to potvrzení mé teorie nekupovat levná auta z předváděček. Bydlím kousek od autosalónu Opel a tam měli jedno auto vystavené před prodejnou na trávníku. Vždycky ráno ho nastartovali, vyvezli z prodejny, večer opět nastartovali a zavezli dovnitř. Jinak s ním nikdo nejezdil. Takhle ho tam vystavovali déle než půl roku.

Jinak je to potvrzení mé teorie nekupovat levná auta z předváděček. Bydlím kousek od autosalónu Opel a tam měli jedno auto vystavené před prodejnou na trávníku. Vždycky ráno ho nastartovali, vyvezli z prodejny, večer opět nastartovali a zavezli dovnitř. Jinak s ním nikdo nejezdil. Takhle ho tam vystavovali déle než půl roku.
No vidíš - dokonca si myslím,že spĺnaš všetky paragrafy,čo tam píšu
Aj jeden človek vie pohnúť "ľady" - ja som s nimi pohol nie raz a dokonca aj u zamestnavateľa - ludia si zo mňa robia pi.. v robote(ked niečo riešim) a ked sa mi niečo podarí vyriešiť,tak zo seba robia velkých "gerojov",typu:...šak mal si na to a to nárok !!!!
Takže ak si stojíš za svojim a vieš,že si v práve,tak je obrovská šanca vyhrať-a to hlavne v tomto prípade,kde si ich na to upozorńoval a oni na to sr.li
Velmi šikovne si to riešil -takže držím palce a ostatní-(my všetci) -stojme si za svojim a ak su neoblomní a nedajbože drzo ťa odmietnu ,v tom prípade treba ísť na nich tvrdo(nie len u Toyoty).
Dnes su ludia velmi pracovití - ako nič nerobiť a ako čo najviac zarobiť.
Som zvedavý,ako sa budú tváriť a chovať sa k tebe,ked tam opäť zavítaš a pevne verím,že ako "VÍŤAZ"!!!

Aj jeden človek vie pohnúť "ľady" - ja som s nimi pohol nie raz a dokonca aj u zamestnavateľa - ludia si zo mňa robia pi.. v robote(ked niečo riešim) a ked sa mi niečo podarí vyriešiť,tak zo seba robia velkých "gerojov",typu:...šak mal si na to a to nárok !!!!
Takže ak si stojíš za svojim a vieš,že si v práve,tak je obrovská šanca vyhrať-a to hlavne v tomto prípade,kde si ich na to upozorńoval a oni na to sr.li

Velmi šikovne si to riešil -takže držím palce a ostatní-(my všetci) -stojme si za svojim a ak su neoblomní a nedajbože drzo ťa odmietnu ,v tom prípade treba ísť na nich tvrdo(nie len u Toyoty).
Dnes su ludia velmi pracovití - ako nič nerobiť a ako čo najviac zarobiť.

Som zvedavý,ako sa budú tváriť a chovať sa k tebe,ked tam opäť zavítaš a pevne verím,že ako "VÍŤAZ"!!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
To já taky...a spíše majiteli přeji štěstí. Bude to znít strašně, ale "vozidlo je po záruce", tudíž jakýkoliv vstřícný krok ze strany Toyoty bude jen jejich dobrá vůle.RX450h píše:Přečetl jsem celé vlákno a moc držím palce majiteli, aby se domohl adekvátního řešení vzniklé situace.

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Aj ja to tu studujem od zaciatku a drzim palce pretoze si myslim ze Bobesek je v prave. Ked uz predtym spozoroval ze motor rano za studena klepe a oznamil to aj na prehliadke musi to byt predsa zapisane v nejakom servisnom/zakazkovom liste. Ak ho nemas uz ty tak servis urcite ano. A tym ze to vtedy odflakli sa stalo to co sa stalo. Ja si odobne myslim ze Toyota sa k tomu nakoniec postavi chlapsky a ked nie tak by som sa ohanal tym ze som to auto pravidelne pristavoval na kontroly s tym ze pri poslednej som na predzvest toho ako motor skoncil informoval servisakov ale kedze nic nezistili tak som si auto zobral. A za naozaj kratky cas motor umrel.
Spomeniem len pre zaujimavost: Pracujem v IT firme vlastne zo vsetkym co va vypoctovky tyka od jednoduchych po zlozite veci.
Zakaznik si doniesol PC na upgrade (rozsirit RAM, VGA) Cize nic zlozite a zmaknute za chvilocku. Lenze, po vlozeni novej VGA karty PC nenabieha, iba sa roztocia vsetky ventilatory a obraz ziadny. Zial aj po demontazi a spusteni PC iba na integrovanu VGA stale nic a PC mrtve.
Vlozil som si teda VGA do mojho firemneho PC nakolko ten je na pokusy zvyknuty a hadam to prezije. Ten sa radsej s tou VGA ani nezapol, cize prezil a bez nej funguje ok. Ale co zakaznik ?! Donesie si PC uz asi rok po zaruke na upgrade a mame mu povedat zial vadna nova VGA odpalila zakladnu dosku. Samozrejme nas dodavatel nas vysmial ze on za to nemoze takze sme bez okolkov rovno volali zakaznikovy ze toto sa stalo a ze mu dosku vymenime v nasej rezii. Takze sme kupili novy mainboard este som mu prelozil procak z mojho PC pretoze jeho nova doska nepodporovala ale ten zase isiel v mojej
Je jasne ze cena mainboardu je nic v porovnani z novym motorom ale aj Toyota sa zase pohybuje v inych cislach ako my so servisom vypoctovky.
Takze este raz, vela zdaru a VYDRZ !!!
Spomeniem len pre zaujimavost: Pracujem v IT firme vlastne zo vsetkym co va vypoctovky tyka od jednoduchych po zlozite veci.
Zakaznik si doniesol PC na upgrade (rozsirit RAM, VGA) Cize nic zlozite a zmaknute za chvilocku. Lenze, po vlozeni novej VGA karty PC nenabieha, iba sa roztocia vsetky ventilatory a obraz ziadny. Zial aj po demontazi a spusteni PC iba na integrovanu VGA stale nic a PC mrtve.
Vlozil som si teda VGA do mojho firemneho PC nakolko ten je na pokusy zvyknuty a hadam to prezije. Ten sa radsej s tou VGA ani nezapol, cize prezil a bez nej funguje ok. Ale co zakaznik ?! Donesie si PC uz asi rok po zaruke na upgrade a mame mu povedat zial vadna nova VGA odpalila zakladnu dosku. Samozrejme nas dodavatel nas vysmial ze on za to nemoze takze sme bez okolkov rovno volali zakaznikovy ze toto sa stalo a ze mu dosku vymenime v nasej rezii. Takze sme kupili novy mainboard este som mu prelozil procak z mojho PC pretoze jeho nova doska nepodporovala ale ten zase isiel v mojej

Takze este raz, vela zdaru a VYDRZ !!!
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi tam je právě ta jedna maličkost. To datum zakoupení. 3 roky by mi prostě skončily až po tom servise kde nic na motoru nezjistili. Kdybych byl na servise 10.9. tak už mám smůlu ale já tam byl pár dní před koncem záruky což je jediný důvod proč to ještě můžu a hodlám řešit. Akorát jsem už dlouho bez auta. To je fakt pakec. Kámoš dělá v konkurenčním autosalonu a říkal mi abych si vzal auto z půjčovny když mi ho toyota nezapůjčí grátis a pak jim to dal k proplacení protože to prý nemůžu prohrát. Já si ale říkám proč dělat větší pakárnu než je že? Když někde potkám Yaríska tak mi je fakt smutno.
On jede a můj Yarda stojí. 

- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co stojí nový motor ale v Kolíně jich mají plnou halu. Mimochodem jsem slyšel od známého že pokud zná člověk správného člověka z TPCA tak má do půl roku poskládané celé aygo za pár korun. Nevím co je na tom teda pravdy. Třeba to je fáma ale pokud ne tak je to fakt masakr. A mě tu dělají fóry s jedním motorem.Mates. píše:To já taky...a spíše majiteli přeji štěstí. Bude to znít strašně, ale "vozidlo je po záruce", tudíž jakýkoliv vstřícný krok ze strany Toyoty bude jen jejich dobrá vůle.RX450h píše:Přečetl jsem celé vlákno a moc držím palce majiteli, aby se domohl adekvátního řešení vzniklé situace.Nevím přesně jak probíhá prodej aut, ale autosalon ti asi sám od sebe motor nevymění, když mu to neposvětí importér (výrobce, Turci, Japonci, Alláh...fakt nevím...), páč náklady na novej motor by šly z jeho kapsy (cenu nedokážu vůbec odhadnout...kolem 100k?).

To jako že ten "správný člověk", procházeje vrátnicí, křičí "Jsem v sedmým měsíci?Bobešek píše:Nevím co stojí nový motor ale v Kolíně jich mají plnou halu. Mimochodem jsem slyšel od známého že pokud zná člověk správného člověka z TPCA tak má do půl roku poskládané celé aygo za pár korun.
Jak to kdysi zpíval Honza Vyčítal o Cadillacu poskládaném za ta léta z nakradených dílů?
A TP na de jure neexistující (nikomu nechybějící) vůz taky dokáže ten šikula zařídit?
Toyota Yaris 1.0 VVT-i Dream (2010), v záběhu, dle BC spotřeba N95 zatím cca 3.7 l/100km
- Bobešek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jo jak to funguje to nevím ale asi to nebude jen fáma. Na každém šprochu pravdy trochuDovi píše:To jako že ten "správný člověk", procházeje vrátnicí, křičí "Jsem v sedmým měsíci?Bobešek píše:Nevím co stojí nový motor ale v Kolíně jich mají plnou halu. Mimochodem jsem slyšel od známého že pokud zná člověk správného člověka z TPCA tak má do půl roku poskládané celé aygo za pár korun.
Jak to kdysi zpíval Honza Vyčítal o Cadillacu poskládaném za ta léta z nakradených dílů?
A TP na de jure neexistující (nikomu nechybějící) vůz taky dokáže ten šikula zařídit?