Yaris denní svícení

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Aj ja mám už kúpené LED DRL ale myslím, že majú väčší priemer (90mm). Zámerne som kúpil takej veľkosti, lebo aj krytky čo mám, majú priemer otvoru 90mm. Len som sa stále nedostal ešte k montáži - musím vymyslieť nejaký držiak, ako ich prichytiť k nárazníku.
To mio: čierny kábel môžeš pripevniť na najbližší kostriaci bod na karosérii káblovým očkom, červený je najjednoduchšie pripevniť očkom na plusovú svorku na akumulátore a ten žltý pripoj napr. samoreznou spojkou na PLUSOVÝ kábel k parkovačkám kde sa objaví +12V po rozsvietení parkovačiek. Takto som to montoval na Fábii a fungovalo to hneď na prvý pokus.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:.. ten žltý pripoj napr. samoreznou spojkou na PLUSOVÝ kábel k parkovačkám kde sa objaví +12V po rozsvietení parkovačiek...
Peto, to fakt ma Yaris az 9cm dieru na tej krytke pre hmlovky? Lebo moje svetla maju 7cm...Ja som skusal vyrezavat vcera do tej povodnej rebrovanej ale vyzera to otrasne...tak som dnes objednal tie krytky na hmlovky...
Este mi porad tie samorezne spojky kde najdem, ako to vyzera,ako sa to pripevni na ten zlty kabel?Nemozes odfotit?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Skúsim dnes odfotiť tú samoreznú spojku. Ale môžeš to spojiť aj letovaním. Len tá spojka je rýchlejšia.

Obrázek
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Odfotiť sa mi to nepodarilo ale som našiel aspoň nejaký obrázok http://sk.traconelectric.com/termekek/1 ... e_vodicov/

Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ty spojky jsou dobre , sam jich v aute par mam :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:Odfotiť sa mi to nepodarilo ale som našiel aspoň nejaký obrázok http://sk.traconelectric.com/termekek/1 ... e_vodicov/
super! dakujem, toto mi staci bohato...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tuhle spojku jsem také kdysi někde použil, ale dneska bych do toho už nešel. Radši odizolovat a napojit nějak jinak. Tohle je o zlomení kabelu. Blbý je, že nejčastěji se tohle používá u přídavných brzdových světel a bere to šťávu právě z přívodu jednoho brzdového světla.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

fasa takze mam mriezky za cca 10eur/ks,aj tu svorku na rozbocenie kabla,ale ta mriezka ma fakt viac ako 9cm priemer, a ja mam svetla 7cm...takze mozem spekulovat co s dierou okolo....
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To je to na tom... :? :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

este by ste mi mohli poradit, ze na aky kablik sa pripojit s tym oranzovym kablom co sa ma na parkovacky napojit... Ja mam na parkovackach biely a zeleny s dvoma striebornymi pruzkami kablik. neviem ktory je plusovy, ale skusal som zapojit tie svetla priamo do poistnej skrine v motore, a tam som rozobral konektor ked boli aj parkovacky, vybrall som z neho ten zeley kablik s pruzkami a priletoval ten z LED svetiel. Svetla sice svietili ale nechceli zhasnut po zapnuti parkovaciek....
A teraz otazka... moze to byt tym ze bud som nasiel zly kablik, alebo tym ze mam v parkovackach LED diody,a tym padom to ta elektronika od LED svetial nevie zaznamenat,lebo LED parkovacka ma sotva 1W,a klasicka zarofka 5W??? nemate s tym skusenost?
Inac,ta samotna montaz svetiel do oblasti hmloviek, je riadne trapenie,som myslel ze to cele vyhodim jak daleko viem...otras des...a hruuuza. odporucam to radsej dat do servisu...takze svetla su osadene,ale kablovacka nie...
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ak máš k denným svetlám elektroniku, tak tej je jedno či máš v parkovačkách LED-ky alebo obyčajné žiarovky - sníma len prítomnosť +12V ktoré tam máš v okamihu rozsvietených svetiel. Zhodou okolností som montoval denné svetlá v sobotu na Passata s LEDkami v parkovačkách a svietili hneď na prvý pokus. Keď sa dostanem poobede k autu, tak skúsim zistiť ten káblik. Snáď nebudem mať inú farbu kabeláže keďže mám 1,3.

Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:....na Passata s LEDkami v parkovačkách a svietili hneď na prvý pokus. Keď sa dostanem poobede k autu, tak skúsim zistiť ten káblik. Snáď nebudem mať inú farbu kabeláže keďže mám 1,3.
Sak svietilo aj mne,ale nechcelo zhasnut...to je to...ale mozno som nemal spravny kablik...
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ten impulz +12V z parkovačiek slúži práve na zhasnutie denných svetiel. Takže keď ti svietia pri naštartovanom motore máš ich zapojené dobre, len ešte treba pripojiť tie parkovačky.

Obrázek
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Konečne som sa dostal k vyskúšaniu tých káblikov. Ja tam mám bielo-čierny a zelený. Bielo-čierny je kostra a na zelenom je +12V pri rozsvietených parkovačkách, čiže ten oranžový káblik treba pripojiť na zelený. Dúfam, že už cez víkend sa dostanem aj ja k montáži.

Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:Konečne som sa dostal k vyskúšaniu tých káblikov. Ja tam mám bielo-čierny a zelený. Bielo-čierny je kostra a na zelenom je +12V pri rozsvietených parkovačkách, čiže ten oranžový káblik treba pripojiť na zelený. Dúfam, že už cez víkend sa dostanem aj ja k montáži.
No vidis, ja som to mal na tom zelenom zapojenje a mi to nezhaslo. Fakt si myslim ze to bude koli LEDkam v parkovackach,cize este musim aj to vyberat a skusim dat klasicku zarofku.
Ked budes montovat mozes pofotit kde to mas umiestnene,a ako si tahal kabelaz?ja mam take kratke kable ze ledva mi to vyjde...a tu elektronicku krabicku musim pripevnit niekde ku otvaraniu kufra...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“