VonSatrapold píše:Servus Ritchie. Mozes sem hodit nejake nove postrehy ako sa Ravka s MDS sprava na zasnezenych cestach?
Ahoj,
Jednoducho povedane, sprava sa dobre. Ja zijem v 1000mnm takze snehu si uzijem dost kazdy rok a prave preto som kupovat SUV. RAVka jazdi velmi dobre na snehu. Ani so starou CRV ani s RAVkou som na snehu este nemal problem.
Teraz som s nou bol akurat v Rakusku lyzovat, takze som presiel 1400km a islo sa perfekne. Je to velmi prijemne auto aj na dialnice. Po nastaveni tempomatu, uz netreba nic robit len tocit volantom. Cim dalej tym viac mam rad CVT prevodovku. Kludna ticha jazda.
S tou spotrebou je to ale trosku ina kava.
Po najazdeni 2300 km mam priemer 9,4l ale z toho 1300 bolo s 480l skiboxom na streche

1800km s plnym autom a asi 500km kratke trate cca. 15-30km.
Toto su moje posledne skusenosti:
Cesta z vychodu do BA s plnym autom a skiboxom - priemer 8.3l ale tempomat na dialnici na 110kmh a malo aut
Cela cesta z vychodu do Schladmingu (po S6 co je dost kopcovite) s plnym autom a skiboxom - priemer 8.5l ale tempomat na dialnici na 110kmh a asi 30min v zapche
Najazdene asi 40km po Schladmingu (kratke zvdialenosti kazdy den a dost kosa) zdvyhlo priemer na 8.9l
Cesta naspat s uz 120kmh na dialnici, bola 9.3l (ale dost fukalo).
Moje postrehy ohladne spotreby su taketo:
- vysoka spotreba so studenym motorom
- nie velmi vchodna ak sa ma jazdit vela po meste
- idealna rychlost na dialnici do 130kmh (pri 110 toci motor mierne nad 2000 otacok/min pri 130 to uz je nad 2500)
Podla mna je to dobre rodinne auto pre ludi na vidieku (teda mimo velke mesto), ktory nejazdia pravidelne dlhe trasy a dodrzuju predpisy.
Z ohladom na spotrebu, by som ho urcite neodporucal do mesta, pre pretekarov a rychle jazdy na dialnici.
Ja som velmi spokojny, kupoval som ju s tym, ze realna spotreba bude pod 9l a stale verim, ze tam sa dlhodobo aj dostanem.
/R
P.S. K tej spotrebe este tolko, trasu do rakuska absolvoval aj znamy na novej CRV diesel, tiez mal ski box (ale mensi cca. 300l) a trochu tazsie auto (viezol dospelych miesto deti), na dialnici 130kmh. Spotrebu mal 8.5l nafty. Ja ako som spominal 8.5l benzinu.