SMEJD MOTORY LEN PRE VYCHODNU EUROPU - CORROLA ,AURIS
SMEJD MOTORY LEN PRE VYCHODNU EUROPU - CORROLA ,AURIS
toto som cital na jednom automobilovom forume :
"Toyota robi dve verzie auta pre VYCHOD a PRE ZAPAD ....
ja mam Corollu sedan 1,4 r.v. 2007 ....co sme ale zistili s hrozou je ze motory 1,4 pre Auris ,Corollu nemaju hydraulicke nastavovanie ventilov .....
Podpalilo mi vsetkych 16 ventilov a ked sme rozobrali motor skoro nam oci vypadli ....takyto motor mal naposledy Fiat Tipo jeho prva rada ....
oprava : PPC Team pytali za 1 ventil 92,- Eur
Velkosklad Toyota v Belgicku 1 ventil 9,80 Eur ....
Dalsia perla je Toyoty pre Vychodnu Europu maju komplet ELEKTRONIKU BOSCH ....ziadna Japonska ako bolo tradiciou u Toyoty.....
Cize auta sa delia na vychodny a zapadny trh ....
UZ NIKDY VIAC TOYOTA ...."
Co vy na to ?
ja mam Corollu sedan 1,4 r.v. 2007 ....co sme ale zistili s hrozou je ze motory 1,4 pre Auris ,Corollu nemaju hydraulicke nastavovanie ventilov .....
Podpalilo mi vsetkych 16 ventilov a ked sme rozobrali motor skoro nam oci vypadli ....takyto motor mal naposledy Fiat Tipo jeho prva rada ....
Dalsia perla je Toyoty pre Vychodnu Europu maju komplet ELEKTRONIKU BOSCH ....ziadna Japonska ako bolo tradiciou u Toyoty.....
Co vy na to ?
nechapem ako moze niekto podpalit vsetky ventily ... je to nemozne predsa
aj keby sa ten motor neviem ako nevydaril tak to neide a ak ... tak majitel musi byt teda riadne hluchy a vystrajat s tym motorom kusky
ale aj tak neverim ze vsetky ventily su KO len tak normalnym jazdenim
no a inak nie kazdy motor ma hydraulicke vymedzovanie vole ventilov
aj dnesne "moderne" motory maju mechaniku (mam Hyundaia a aj Fiata obe r.v. 2008) a ani jeden nema hydrostely a naco aj.
aj keby sa ten motor neviem ako nevydaril tak to neide a ak ... tak majitel musi byt teda riadne hluchy a vystrajat s tym motorom kusky
ale aj tak neverim ze vsetky ventily su KO len tak normalnym jazdenim
no a inak nie kazdy motor ma hydraulicke vymedzovanie vole ventilov
aj dnesne "moderne" motory maju mechaniku (mam Hyundaia a aj Fiata obe r.v. 2008) a ani jeden nema hydrostely a naco aj.
TOYOTA Auris 1.6 Valvematic
(ExclusiveNavi) biela
(ExclusiveNavi) biela
Re: SMEJD MOTORY LEN PRE VYCHODNU EUROPU - CORROLA ,AURIS
prave preto si kupujem nemecke jazdenkypumpiacik píše:toto som cital na jednom automobilovom forume :
Co vy na to ?

Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
pumpiacik:
mě by spíš zajímalo, na jakém foru jsi to čítal a posoudit to celé v kontextu.
nějak se mi nezdá, že by někdo rozebíral auto r.v. 2007, když je v záruce..??
mám toyotu z francie, hodně dílu je třeba z polska a beru to jako nutnou daň. Jen si vzpomente, auta dovážená z japonska bývala taky skoro o polovinu dražší, kvuli clu atd.
Jinak souhlasím s tím, že kvalita je trochu jinde, máme ještě nissana (japan) a třeba každý blbý plastový čudlík je tam tak vymyšlený, že drží a lze lze ho bez poškození vymontovat i opakovaně použít...
mě by spíš zajímalo, na jakém foru jsi to čítal a posoudit to celé v kontextu.
nějak se mi nezdá, že by někdo rozebíral auto r.v. 2007, když je v záruce..??
mám toyotu z francie, hodně dílu je třeba z polska a beru to jako nutnou daň. Jen si vzpomente, auta dovážená z japonska bývala taky skoro o polovinu dražší, kvuli clu atd.
Jinak souhlasím s tím, že kvalita je trochu jinde, máme ještě nissana (japan) a třeba každý blbý plastový čudlík je tam tak vymyšlený, že drží a lze lze ho bez poškození vymontovat i opakovaně použít...
Nic ve zlém, ale objeví se tu někdo zcela nový. Nic před tím nenapsal, plácne nějakou věc, kterou máme těžko šanci ověřit a svůj výlev ukončí slovy. Nikdy viac Toyota. Není to trošku divné?pumpiacik píše:toto som cital na jednom automobilovom forume :
Co vy na to ?
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ale vzdyt jo , at si dotycny koupi trikolku - nejlepe ne z ciny , a bude stastny , to ze japonec uz neni japonec vi kazdy , to nema cenu resitjohny2000 píše:Nic ve zlém, ale objeví se tu někdo zcela nový. Nic před tím nenapsal, plácne nějakou věc, kterou máme těžko šanci ověřit a svůj výlev ukončí slovy. Nikdy viac Toyota. Není to trošku divné?pumpiacik píše:toto som cital na jednom automobilovom forume :
Co vy na to ?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
No , koukám že je to jako všude. Abychom si ujasnili kde se co dělá. Předpoklad pro Corollu 2007 je Anglie. Aby to nebyl takový nářez na clo, musí být určité procento dílů z Evropské unie. Stejně tak se Nissan Almara v sedanu dělal v Anglii ale hatch se už dělal v Turecku..
Prostě japonec není z japonska , korejec z koreje a němec z německa. Už máme globální auta. Myslím, že to co jezdí v japonsku a líbí se jim, by tady moc úspěchů nesklidilo.
Kolega asi potřebuje udělat reklamu fiatu.
Berme to tak, že každý má nějakou zkušenost. Já můžu říct že jsem opravdu několikrát viděl porouchanou corollu a i s Lexem to není úplně TOP.
Jde o to jak to pořeší servis. Ale jak vidno, auto si opravujeme doma....
I přez všechny problémy co jsem měl a mám a mít budu, říkám - nakonec japonec.......
Prostě japonec není z japonska , korejec z koreje a němec z německa. Už máme globální auta. Myslím, že to co jezdí v japonsku a líbí se jim, by tady moc úspěchů nesklidilo.
Berme to tak, že každý má nějakou zkušenost. Já můžu říct že jsem opravdu několikrát viděl porouchanou corollu a i s Lexem to není úplně TOP.
I přez všechny problémy co jsem měl a mám a mít budu, říkám - nakonec japonec.......
Lexus IS 220d luxury multimedia 180Hp , 2009
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.
Corolla E15 (predpokladam zmienovana 2007) je Made In Japan.
zdenek.64 píše:No , koukám že je to jako všude. Abychom si ujasnili kde se co dělá. Předpoklad pro Corollu 2007 je Anglie. Aby to nebyl takový nářez na clo, musí být určité procento dílů z Evropské unie. Stejně tak se Nissan Almara v sedanu dělal v Anglii ale hatch se už dělal v Turecku..
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Moje zkušenosti
Taky moje Corolla E15 sedan má VIN-kod JTNB... čili Japan, do provozu leden 2008, nevztahovala se na mě svolávací akce na plynový pedál, bez závad, já jsem spokojený.deto píše:Corolla E15 (predpokladam zmienovana 2007) je Made In Japan.