SMEJD MOTORY LEN PRE VYCHODNU EUROPU - CORROLA ,AURIS

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
pumpiacik
Člen Týmu

SMEJD MOTORY LEN PRE VYCHODNU EUROPU - CORROLA ,AURIS

Příspěvek od pumpiacik »

toto som cital na jednom automobilovom forume :

"Toyota robi dve verzie auta pre VYCHOD a PRE ZAPAD ....

ja mam Corollu sedan 1,4 r.v. 2007 ....co sme ale zistili s hrozou je ze motory 1,4 pre Auris ,Corollu nemaju hydraulicke nastavovanie ventilov .....
Podpalilo mi vsetkych 16 ventilov a ked sme rozobrali motor skoro nam oci vypadli ....takyto motor mal naposledy Fiat Tipo jeho prva rada ....

oprava : PPC Team pytali za 1 ventil 92,- Eur
Velkosklad Toyota v Belgicku 1 ventil 9,80 Eur ....

Dalsia perla je Toyoty pre Vychodnu Europu maju komplet ELEKTRONIKU BOSCH ....ziadna Japonska ako bolo tradiciou u Toyoty.....

Cize auta sa delia na vychodny a zapadny trh ....

UZ NIKDY VIAC TOYOTA ...."

Co vy na to ?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

v dnesni dobe neco zcela normalniho - ja bych si koupil toyotu pouze pro zapadni trh :wink: ale to plati i u jinych znacek , mohl bych napsat vsech , doba pravych japonskych dokonalych aut je pryc , priste si kup lexuse
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
tsebik
Člen Týmu

Příspěvek od tsebik »

nechapem ako moze niekto podpalit vsetky ventily ... je to nemozne predsa

aj keby sa ten motor neviem ako nevydaril tak to neide a ak ... tak majitel musi byt teda riadne hluchy a vystrajat s tym motorom kusky

ale aj tak neverim ze vsetky ventily su KO len tak normalnym jazdenim

no a inak nie kazdy motor ma hydraulicke vymedzovanie vole ventilov

aj dnesne "moderne" motory maju mechaniku (mam Hyundaia a aj Fiata obe r.v. 2008) a ani jeden nema hydrostely a naco aj.
TOYOTA Auris 1.6 Valvematic
(ExclusiveNavi) biela
feronovak
Řidič

Re: SMEJD MOTORY LEN PRE VYCHODNU EUROPU - CORROLA ,AURIS

Příspěvek od feronovak »

pumpiacik píše:toto som cital na jednom automobilovom forume :

ja mam Corollu sedan 1,4 r.v. 2007 ....co sme ale zistili s hrozou je ze motory 1,4 pre Auris ,Corollu nemaju hydraulicke nastavovanie ventilov .....
Podpalilo mi vsetkych 16 ventilov a ked sme rozobrali motor skoro nam oci vypadli ....takyto motor mal naposledy Fiat Tipo jeho prva rada ....

Dalsia perla je Toyoty pre Vychodnu Europu maju komplet ELEKTRONIKU BOSCH ....ziadna Japonska ako bolo tradiciou u Toyoty.....

Co vy na to ?
prave preto si kupujem nemecke jazdenky :)
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

pumpiacik:
mě by spíš zajímalo, na jakém foru jsi to čítal a posoudit to celé v kontextu.
nějak se mi nezdá, že by někdo rozebíral auto r.v. 2007, když je v záruce..??
mám toyotu z francie, hodně dílu je třeba z polska a beru to jako nutnou daň. Jen si vzpomente, auta dovážená z japonska bývala taky skoro o polovinu dražší, kvuli clu atd.
Jinak souhlasím s tím, že kvalita je trochu jinde, máme ještě nissana (japan) a třeba každý blbý plastový čudlík je tam tak vymyšlený, že drží a lze lze ho bez poškození vymontovat i opakovaně použít...
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Co vy na to ?
Nic ve zlém, ale objeví se tu někdo zcela nový. Nic před tím nenapsal, plácne nějakou věc, kterou máme těžko šanci ověřit a svůj výlev ukončí slovy. Nikdy viac Toyota. Není to trošku divné?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

johny2000 píše:

Co vy na to ?
Nic ve zlém, ale objeví se tu někdo zcela nový. Nic před tím nenapsal, plácne nějakou věc, kterou máme těžko šanci ověřit a svůj výlev ukončí slovy. Nikdy viac Toyota. Není to trošku divné?
ale vzdyt jo , at si dotycny koupi trikolku - nejlepe ne z ciny , a bude stastny , to ze japonec uz neni japonec vi kazdy , to nema cenu resit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
zdenek.64
Člen Týmu

Příspěvek od zdenek.64 »

No , koukám že je to jako všude. Abychom si ujasnili kde se co dělá. Předpoklad pro Corollu 2007 je Anglie. Aby to nebyl takový nářez na clo, musí být určité procento dílů z Evropské unie. Stejně tak se Nissan Almara v sedanu dělal v Anglii ale hatch se už dělal v Turecku..
Prostě japonec není z japonska , korejec z koreje a němec z německa. Už máme globální auta. Myslím, že to co jezdí v japonsku a líbí se jim, by tady moc úspěchů nesklidilo.
Kolega asi potřebuje udělat reklamu fiatu.
Berme to tak, že každý má nějakou zkušenost. Já můžu říct že jsem opravdu několikrát viděl porouchanou corollu a i s Lexem to není úplně TOP.
Jde o to jak to pořeší servis. Ale jak vidno, auto si opravujeme doma....
I přez všechny problémy co jsem měl a mám a mít budu, říkám - nakonec japonec.......
Lexus IS 220d luxury multimedia 180Hp , 2009
Toyota Corolla 3D 1,6VVT 2003 ex.
Toyota Auris 2.0D, Sol 2008 ex.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Jp at si koupi treba A3 moc hezke autp ale 1.6 myslim asi 66kw a kdyz chce FSI tak si priplati 200 tis. :cry:
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Corolla E15 (predpokladam zmienovana 2007) je Made In Japan.

zdenek.64 píše:No , koukám že je to jako všude. Abychom si ujasnili kde se co dělá. Předpoklad pro Corollu 2007 je Anglie. Aby to nebyl takový nářez na clo, musí být určité procento dílů z Evropské unie. Stejně tak se Nissan Almara v sedanu dělal v Anglii ale hatch se už dělal v Turecku..
Prostě japonec není z japonska , korejec z koreje a němec z německa. Už máme globální auta. Myslím, že to co jezdí v japonsku a líbí se jim, by tady moc úspěchů nesklidilo.
Kolega asi potřebuje udělat reklamu fiatu.
Berme to tak, že každý má nějakou zkušenost. Já můžu říct že jsem opravdu několikrát viděl porouchanou corollu a i s Lexem to není úplně TOP.
Jde o to jak to pořeší servis. Ale jak vidno, auto si opravujeme doma....
I přez všechny problémy co jsem měl a mám a mít budu, říkám - nakonec japonec.......
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Já bych mu dal ban za provokaci xD, na toyforu otevřeně vřeštět toyota nikdy více, asi se regnu do škoda klubu :roll:
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
lukijawa
Člen Týmu

Příspěvek od lukijawa »

toto vlakno mi prijde idealni na muj dotaz.
Mam corolla 99 made in Japan. Je mozne sehnat toyotku novejsiho data 2005+ made in Japan? TSport? diky za odpovedi
Vaclav Kopecky
Navigátor

Moje zkušenosti

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

deto píše:Corolla E15 (predpokladam zmienovana 2007) je Made In Japan.
Taky moje Corolla E15 sedan má VIN-kod JTNB... čili Japan, do provozu leden 2008, nevztahovala se na mě svolávací akce na plynový pedál, bez závad, já jsem spokojený.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“