yaris a LPG

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Desp.
Člen Týmu

Příspěvek od Desp. »

Hyrogen píše:když si ho při tankování stříknu na ruku, tak mám taky takový dojem ale neumím si nějak představit čím škodí autu. Naopak - servisáci mi říkali že když jezdí auto na LPG, není tolik zasranej motor a není problém prodloužit interval výměny oleje... Čím tedy škodí LPG motoru?
uprimne nevim cim skodi - nejsem technicky zamereny - mi postacilo, kdyz mi odbornik rekl, ze by do toho nesel, protoze uspora nebude nijak velka, motor je to vymazleny a proto, ze samotny plyn neni vuci motoru dobry, proste proto, ze ta masinka je nastavena vcetne toho variabilniho casovani prave na benal...
--
Desperado v.r.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

tomu rozumím, ostatně nikdo asi nepochybuje o tom že motor každého auta, které je konstruované pro benzín, je nastavené nejlépe právě pro ten benzín. Nikdo asi nepochybuje o tom že LPG je nástavba na něco co nebylo zamýšleno (až na vyjímky) a zřejmě všichni se shodneme na tom, že Toyota své benzínové motory fakt umí. Pokud ale někdo tvrdí že LPG škodí motoru, tak se nespokojím s tvrzením že to tak je ale rád bych věděl proč, bez ohledu na to jestli LPG mám či nemám a jestli ho do Yarise chci či nechci. Rád bych měl jasno v pojmech, když už jsem se o něco začal zajímat :wink:
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

ja vám všetkým poviem ako na tom bude môj yaris a môže si potom každý urobiť svoj názor.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

počkáme na to :D
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

http://www.lpg.cz/dotazy/dotazy.php
jinak s LPG se mi zdá má taky nevýhody na STK, v garážích. Ušetří se sice necelá polovina ceny paliva, spíš třetina no a to u auta se spotřebou 5l to dělá o dost méně než u velkýho auta se spotřebou 12litrů !! :D takže návratnost počáteční investice je delší!!

trochu bych se bál u yarise, který zrovna neexceluje při rozjezdech z nízkých otáček, že tady bude problém.

o kufru ani nepíšu, tam je to jasný :D :D
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

josuk píše:http://www.lpg.cz/dotazy/dotazy.php
jinak s LPG se mi zdá má taky nevýhody na STK, v garážích. Ušetří se sice necelá polovina ceny paliva, spíš třetina no a to u auta se spotřebou 5l to dělá o dost méně než u velkýho auta se spotřebou 12litrů !! :D takže návratnost počáteční investice je delší!!

trochu bych se bál u yarise, který zrovna neexceluje při rozjezdech z nízkých otáček, že tady bude problém.

o kufru ani nepíšu, tam je to jasný :D :D
ked najazdíš 10 000 ročne tak to veru nemá zmysel, ale pre niekoho ako ja tak to zmysel má. Mám dojem, že rozjazd sa zlepšil po daní filtra K&N :D a nezabudnite na to ze v SR stojí lpg 0,53 a benzín 1,22 :o)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Mr.JT píše:na žiadnom avensise nikdy neurobí nikto takú spotrebu ako na yarise (to je každému snád jasné) ja budem robiť takmer denne 200 km. Mne tu ide hlavne o ušetrené peniaze. Plyn nepoškodzuje motor to je hluposť ktorou sa tu pár amaterov hrá na profíkov a po druhé ma teší aj to, že budem ohľaduplný voči prírode.
Je na kazdem. aby zvazil jestli usetrene penize stoji za ztratu komfortu jizdy a po 200 Km z yarise vystoupi polamany nebo tech 200 Km ani neuciti v avensisu. Ty rozdily v komfortu jsou obrovske.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

V zásadě s tebou souhlasím ale překvapuje mě jak je na tom Yaris dobře. Ani po 350 km se obvykle necítím nijak špatně ale je fakt že nevím o kolik lépe bych se cítil v Avensisu. Taky jsem s Yarisem nezkoušel takové šílenosti jako 2000 km za 24 hodin co jsem jel s Citröenem C5, který vyniká nadprůměrným komfortem ale trasy od 150 do 400 km snáším v Yarisu velmi dobře i když někteři lidé si stěžují na nepohodlné sedačky...
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

Hyrogen píše:V zásadě s tebou souhlasím ale překvapuje mě jak je na tom Yaris dobře. Ani po 350 km se obvykle necítím nijak špatně ale je fakt že nevím o kolik lépe bych se cítil v Avensisu. Taky jsem s Yarisem nezkoušel takové šílenosti jako 2000 km za 24 hodin co jsem jel s Citröenem C5, který vyniká nadprůměrným komfortem ale trasy od 150 do 400 km snáším v Yarisu velmi dobře i když někteři lidé si stěžují na nepohodlné sedačky...

v tomto ti môžem dať za pravdu, cestou do chorvátska minulý rok som mal proste "stastie" a v celkovo moja cesta do tejto destinácie trvala 13 hodín za volantom z toho 4 v kolóne a vobec som necítil žiadnu unavu.
Mr.JT
Člen Týmu

yaris na LPG

Příspěvek od Mr.JT »

Milé osadenstvo. Včera mi bol do yarisa namontovaný LPG. S prácou som bol spokojný a aj cena ma potesila a tiez ma potesilo velmi ked som tankoval za par eur :o). Prvá garancka je po 2000 km, aby sa vsetko ešte riadne nastavilo a premeralo, nakolko si to vsetko musi "sadnut". Rozdiel je zatial trošku cítit a to z dôvodu, ktory som hore opisal t.j. musi sa to zabehnut. Zaujímavé je napríklad to, že PP si prvý krát včera víečer po prepnututí na LPG prerátal udaje v jednotke čo ani v servise nečakali. Auto si prepne na plyn automaticky nedá sa to postrehnut čo som skusal aj ked som vypol radio a nastrazil usi. Prepnutie sa deje ked su splnené dve podmienky a to teplota vody 35 stupnov a otáčky motora nad 1000 rpm. Ak napríklad zastavíte na benzínke a vrátite sa auto nakopne na benzína do 10 sekund sa vráti na LPG. Auto VZDY startuje na benzín.
Ak by ste mali otázky pýtajte sa. Fotit to budem dnes počas dna.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

jaká byla pořizovací cena?
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

cena zariadenia plus práca 900 eur, za papiere 50 a za flash lube automatické 150 eur.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

no vzhledem k tomu že půjde asi o nějakou šikovnou sekvenci, tak to není tak moc...
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

mám taký dojem, že hovoríš dobre. zatial sa mi to veľmi páci, vsimol si si určite, že koľko v SR stojí lgp a benzín
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

jo, je to podobné jako u nás :-) akorát LPG máte teď možná ještě levnější.. i když záleží na stanici...
Odpovědět

Zpět na „Yaris“