Příručka k Toyotě Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
Jirka Popíno
Člen Týmu

Příspěvek od Jirka Popíno »

Diky moc, už mi to došlo. Ještě bych však potřeboval poradit.Ve fóru jsem nenašel o tomto zmínku. Chci si na něj dát hlinikové disky, ale jak se dívám na net, tak asi budu mít problém. Mám na něm plechy o rozměru 6Jx15, ET 39. Všude jsou však nabízeny disky s ET 40. Takže nevím co si o tom mám myslet a jak se to dá řešit.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

to:Jirka Popíno ET na disku označuje jak moc je disk zapuštěný do podběhu. Tzn. je to rozměr od plochy pod šrouby kola ven na jeho kraj v milimetrech. Myslim že ten milimetr neni tak dramatický. Rozhodující informace jsou ve velkém TP. V homologačních listech jsou uvedeny alternativy k diskům a pneumatikám na kterých auto vyjelo z výroby. A to je uvedeno dole v řádkách použití disků a pneumatik. Když dají větší disk musí zmenšit výšku pneumatiky apod. Myslim že na foru někdo psal, že použil místo 195/60 pneumatiky 195/65 a v nějakých dírách to drhlo o podběh. No a stené je to s ET mohlo by to drhnout buď o blatník nebo o tlumič. Ale jak jsem už napsal je to v milimetrech, tak to nebude znát. Když chceš použít jiný disk než doporučený výrobcem je to nejlepší vyzkoušet přímo na autě a okouknout o co by to mohlo případně drhnout.
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
Jirka Popíno
Člen Týmu

Příspěvek od Jirka Popíno »

olstrane píše:to:Jirka Popíno ET na disku označuje jak moc je disk zapuštěný do podběhu. Tzn. je to rozměr od plochy pod šrouby kola ven na jeho kraj v milimetrech. Myslim že ten milimetr neni tak dramatický. Rozhodující informace jsou ve velkém TP. V homologačních listech jsou uvedeny alternativy k diskům a pneumatikám na kterých auto vyjelo z výroby. A to je uvedeno dole v řádkách použití disků a pneumatik. Když dají větší disk musí zmenšit výšku pneumatiky apod. Myslim že na foru někdo psal, že použil místo 195/60 pneumatiky 195/65 a v nějakých dírách to drhlo o podběh. No a stené je to s ET mohlo by to drhnout buď o blatník nebo o tlumič. Ale jak jsem už napsal je to v milimetrech, tak to nebude znát. Když chceš použít jiný disk než doporučený výrobcem je to nejlepší vyzkoušet přímo na autě a okouknout o co by to mohlo případně drhnout.
to:olstrane. díky za radu.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Zajímalo by mě jestli jste se někdo nesetkal s příručkou na opravování Avoušů, něco jako je od vydavatelství kopp.cz "Jak na to". Oni jí samo nemaj tak i třeba v jiným jazyce? Popř. jesli jí někde nemají na jiných stránkách naskenovanou. Tak jsem když tak hoďte link.
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
famous
Člen Týmu

Karel Danda:

Příspěvek od famous »

Dobrý den,také bych vás moc poprosil o český manuál na Toyotu Avensis.Mám 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001,můj mejl je famous@seznam.cz . Předem moc děkuji.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
sluzebnik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sluzebnik »

Zdarec.
Mohl bych také poprosit o zaslání návodu?
sluzebnik@centrum.cz
Předem velké díky. :roll:
Karel Danda píše:No jestli máš ještě ten starší typ (T22), tak na ten mám. Ale musíš mi napsat mailovou adresu.
Život je změna a změna je život.

Avensis T25 SOL Navi D-4D 2.0
http://www.toyota-club.eu
Obrázek
danr
Navigátor

Avensis 2003 D-4D 2L

Příspěvek od danr »

Zdravím Vás ve spolek.
Náhodou příručka pro tohle vozítko ("Avensis 2003 D-4D 2L") by nebyla? Kdyby jo, budu neskonale vděčný. Muj mail dan.r zavináč click.cz

Díky
didi
Člen Týmu

Re: Avensis 2003 D-4D 2L

Příspěvek od didi »

A nema niekto servisnu prirucku?
Marek Ř
Člen Týmu

Příspěvek od Marek Ř »

Dobrý den,

kdyby to bylo možné, prosím o zaslání českého (popř. anglického) manuálu k Toyotě Avensis 2.2 D-4D model 2007 a k navigaci EM05A6 na email mara@nextra.cz

Předem moc díky!
Marek
sluzebnik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Avensis 2003 D-4D 2L

Příspěvek od sluzebnik »

No asi by to neměl být problém sehnat. Stojí to cca 750,-Kč včetně dopravného.
Kdyz tak napiš na sluzebnik@klikni.cz

danr píše:Zdravím Vás ve spolek.
Náhodou příručka pro tohle vozítko ("Avensis 2003 D-4D 2L") by nebyla? Kdyby jo, budu neskonale vděčný. Muj mail dan.r zavináč click.cz

Díky

Obrázek
sluzebnik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sluzebnik »

Určitě to nebude problém sehnat. Stojí to cca 750,-Kč včetně dopravného.
Kdyz tak napiš na sluzebnik@klikni.cz

Marek Ř píše:Dobrý den,

kdyby to bylo možné, prosím o zaslání českého (popř. anglického) manuálu k Toyotě Avensis 2.2 D-4D model 2007 a k navigaci EM05A6 na email mara@nextra.cz

Předem moc díky!
Marek

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“