Příručka k Toyotě Avensis
-
- Člen Týmu
Diky moc, už mi to došlo. Ještě bych však potřeboval poradit.Ve fóru jsem nenašel o tomto zmínku. Chci si na něj dát hlinikové disky, ale jak se dívám na net, tak asi budu mít problém. Mám na něm plechy o rozměru 6Jx15, ET 39. Všude jsou však nabízeny disky s ET 40. Takže nevím co si o tom mám myslet a jak se to dá řešit.
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
to:Jirka Popíno ET na disku označuje jak moc je disk zapuštěný do podběhu. Tzn. je to rozměr od plochy pod šrouby kola ven na jeho kraj v milimetrech. Myslim že ten milimetr neni tak dramatický. Rozhodující informace jsou ve velkém TP. V homologačních listech jsou uvedeny alternativy k diskům a pneumatikám na kterých auto vyjelo z výroby. A to je uvedeno dole v řádkách použití disků a pneumatik. Když dají větší disk musí zmenšit výšku pneumatiky apod. Myslim že na foru někdo psal, že použil místo 195/60 pneumatiky 195/65 a v nějakých dírách to drhlo o podběh. No a stené je to s ET mohlo by to drhnout buď o blatník nebo o tlumič. Ale jak jsem už napsal je to v milimetrech, tak to nebude znát. Když chceš použít jiný disk než doporučený výrobcem je to nejlepší vyzkoušet přímo na autě a okouknout o co by to mohlo případně drhnout.
-
- Člen Týmu
to:olstrane. díky za radu.olstrane píše:to:Jirka Popíno ET na disku označuje jak moc je disk zapuštěný do podběhu. Tzn. je to rozměr od plochy pod šrouby kola ven na jeho kraj v milimetrech. Myslim že ten milimetr neni tak dramatický. Rozhodující informace jsou ve velkém TP. V homologačních listech jsou uvedeny alternativy k diskům a pneumatikám na kterých auto vyjelo z výroby. A to je uvedeno dole v řádkách použití disků a pneumatik. Když dají větší disk musí zmenšit výšku pneumatiky apod. Myslim že na foru někdo psal, že použil místo 195/60 pneumatiky 195/65 a v nějakých dírách to drhlo o podběh. No a stené je to s ET mohlo by to drhnout buď o blatník nebo o tlumič. Ale jak jsem už napsal je to v milimetrech, tak to nebude znát. Když chceš použít jiný disk než doporučený výrobcem je to nejlepší vyzkoušet přímo na autě a okouknout o co by to mohlo případně drhnout.
Karel Danda:
Dobrý den,také bych vás moc poprosil o český manuál na Toyotu Avensis.Mám 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001,můj mejl je famous@seznam.cz . Předem moc děkuji.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
- sluzebnik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec.
Mohl bych také poprosit o zaslání návodu?
sluzebnik@centrum.cz
Předem velké díky.
Mohl bych také poprosit o zaslání návodu?
sluzebnik@centrum.cz
Předem velké díky.

Karel Danda píše:No jestli máš ještě ten starší typ (T22), tak na ten mám. Ale musíš mi napsat mailovou adresu.
Avensis 2003 D-4D 2L
Zdravím Vás ve spolek.
Náhodou příručka pro tohle vozítko ("Avensis 2003 D-4D 2L") by nebyla? Kdyby jo, budu neskonale vděčný. Muj mail dan.r zavináč click.cz
Díky
Náhodou příručka pro tohle vozítko ("Avensis 2003 D-4D 2L") by nebyla? Kdyby jo, budu neskonale vděčný. Muj mail dan.r zavináč click.cz
Díky
Re: Avensis 2003 D-4D 2L
A nema niekto servisnu prirucku?
Dobrý den,
kdyby to bylo možné, prosím o zaslání českého (popř. anglického) manuálu k Toyotě Avensis 2.2 D-4D model 2007 a k navigaci EM05A6 na email mara@nextra.cz
Předem moc díky!
Marek
kdyby to bylo možné, prosím o zaslání českého (popř. anglického) manuálu k Toyotě Avensis 2.2 D-4D model 2007 a k navigaci EM05A6 na email mara@nextra.cz
Předem moc díky!
Marek
- sluzebnik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avensis 2003 D-4D 2L
No asi by to neměl být problém sehnat. Stojí to cca 750,-Kč včetně dopravného.
Kdyz tak napiš na sluzebnik@klikni.cz
danr píše:Zdravím Vás ve spolek.
Díky
- sluzebnik
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to nebude problém sehnat. Stojí to cca 750,-Kč včetně dopravného.
Marek Ř píše:Dobrý den,
Předem moc díky!
Marek