RAV4 2,2D-4D 150

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
fischerman
Člen Týmu

RAV4 2,2D-4D 150

Příspěvek od fischerman »

Dobrý den,
mohu se takto zeptat na Vaše zkušenosti s tímto motorem? Spotřeba, rychlost, příp. přechipování apod.? Po krátkém svezení jsem byl celkem spokojen, ale dlouhodobější zkušenosti si rád přečtu, případně jak je na tom s trvanlivostí atd. Výrobcem udávaná spotřeba mi přijde dost nízká, takže i to za kolik jezdíte Vy pomůže. Nebo proč raději zvolit silnější diesel, příp. jak jste spokojeni s automatem u 180 motoru či proč jít třeba do benzínu (vyrostl jsem na nafťácích, ale nikdy Toyota...).
Díky za jákékoli info.
Jaroh
Člen Týmu

Příspěvek od Jaroh »

Na tomto motore mám najazdených 14.000 km (od polovice septembra), jazdím veľmi voľne, nie som pretekár, ani len na diaľnici nevyužívam limit 130 km/h. Doteraz najazdených tak dve tretiny mimo mesta, tretina v mestách.
Priemerná spotreba je 8,1 l, to sa mi zdá veľa, najmä ak už som mal aj 7,3 l (niekedy v októbri-novembri). Predpokladám (a dúfam), že tá spotreba je vyššia kvôli zime a zimným gumám. Uvidíme, aké to bude na jar.

Motor sa mi zdá málo pružný, čakal som, že bude živší v nižších otáčkach. Ale celkovo je v pohode, som spokojný.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“